کشت خشخاش تنها راه نجات کشاورزان افغانستان در حکومت طالبان

«طالبان روی تجارت تریاک به عنوان منبع اصلی درآمد خود حساب می‌کند»

به دنبال قدرت گرفتن طالبان در افغانستان و هشدارهایی که در مورد فروپاشی اقتصاد این کشور داده شد، اکنون کشاوران مستأصل افغانستانی می‌گویند که بار دیگر به کشت خشخاش، به عنوان راهی برای نجات زندگی خود، روی می‌آورند.

خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه در گزارشی نوشت که قیمت تریاک از زمان قدرت گرفتن طالبان در نیمه ماه اوت، بیش از سه‌برابر شده و تشدید خشکسالی نیز دلیل عمده دیگری برای این تصمیم کشاورزان است.

طالبان در سال ۲۰۰۰ و اواخر دوره قبلی حکومت خود در افغانستان، کشت خشخاش را با هدف کسب مشروعیت بین‌المللی ممنوع اعلام کردند، اما با واکنش کشاورزان روبرو شدند و مدتی بعد تغییر موضع دادند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به دنبال حمله نظامی آمریکا و ائتلاف بین‌المللی به افغانستان و ساقط شدن حکومت طالبان در سال ۲۰۰۱، کشورهای غربی میلیون‌ها دلار هزینه کردند تا جایگزین دیگری برای خشخاش، مانند کشت زعفران، برای کشاورزان در آن کشور فراهم کنند.

به دنبال خروج نظامیان خارجی و فروپاشی دولت و روی کار آمدن نیروهای طالبان در پایان اوت، نگرانی‌ها در مورد فراهم شدن شرایط برای این که افغانستان بار دیگر مرکز عمده تولید مواد مخدر شود، افزایش یافت.

خبرگزاری رویترز، شانزدهم اوت در گزارشی در همین زمینه، از قول سزار گودس، رئیس دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در کابل، گفت که طالبان روی تجارت تریاک به عنوان منبع اصلی درآمد خود حساب می‌کند.

بر اساس تازه‌ترین گزارش این نهاد سازمان ملل متحد، در سه سال از چهار سال گذشته، تقریبا بالاترین سطح تولید تریاک در افغانستان گزارش شده و همه‌گیری کرونا نیز به رشد ۳۷درصدی کشت خشخاش در سال ۲۰۲۰ کمک کرده است.

بیشتر از جهان