قرارداد ۳میلیارد دلاری اسرائیل برای خرید هواپیمای سوخت‌رسان و هلی‌کوپتر از آمریکا

رسانه‌های اسرائیلی در اختیار داشتن هواپیماهای سوخت‌رسان کی‌سی-۴۶ را برای انجام حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران حیاتی عنوان کرده‌ بودند

هواپیماهای سوخت‌رسان کی‌سی-۴۶ ساخت شرکت بوئینگ‌ برای سوخت‌رسانی به هواپیماهای جنگنده در هوا استفاده می‌شوند- boeing.com

وزارت دفاع اسرائیل روز جمعه، دهم دی‌ماه، اعلام کرد که آن کشور برای خرید ۱۲ فروند هلی‌کوپتر سی‌اچ-۵۳کی (CH-53K) شرکت لاکهید مارتین و دو فروند هواپیمای سوخت‌رسان کی‌سی-۴۶ (KC-46) شرکت بوئینگ با ایالات متحده قراردادی به ارزش حدود ۳.۱ میلیارد دلار امضا کرده است.

در بیانیه وزارت دفاع اسرائیل آمده است این قرارداد که روز پنجشنبه امضا شد، بخشی از برنامه ارتقاء توانمندی نیروی هوایی آن کشور است و گزینه‌ای برای خرید شش هلیکوپتر دیگر را نیز شامل می‌شود.

رئیس تجهیزات نیروی هوایی اسرائیل روز پنجشنبه در گفت‌وگو با رادیو ارتش آن کشور، اعلام کرد که اولین هلیکوپترها قرار است در سال ۲۰۲۶ به اسرائیل تحویل شوند. به گفته او هواپیماهای سوخت‌رسان نیز پیش از سال ۲۰۲۵ میلادی تحویل داده نخواهند شد.

او همچنین اشاره کرد که اسرائیل تلاش کرده بود تا زمان تحویل هواپیماهای سوخت‌رسان را جلو بیندازد و درنهایت درخواست چهار فروند از این نوع هواپیما را داده بود.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رسانه‌های اسرائیلی در هفته‌های گذشته درباره رد درخواست مقام‌های اسرائیلی از ایالات متحده برای تحویل سریع‌تر دو فروند از چهار فروند هواپیمای سوخت‌رسان سفارش‌داده‌شده به آن کشور، گزارش‌هایی منتشر کرده بودند. 

هواپیماهای سوخت‌رسان کی‌سی-۴۶ ساخت شرکت بوئینگ‌ برای سوخت‌رسانی به هواپیماهای جنگنده در هوا استفاده می‌شوند. آن‌ها می‌توانند تا ۹۶ هزار لیتر سوخت حمل کنند و در زمانی کوتاه، هم‌زمان به سه جت جنگنده درحال پرواز سوخت‌رسانی کنند. برد پرواز این نوع هواپیما ۱۱۸۰۰ کیلومتر است و توانایی حدود ۱۲ ساعت پرواز مستمر و سوخت‌رسانی به ۶۴ نوع مختلف از جت‌های جنگنده را دارد.

در هفته‌های اخیر، مقام‌های مختلف دولت اسرائیل بارها از برنامه‌ریزی، آمادگی و احتمال حمله نظامی به ایران خبر داده‌اند. در این راستا، رسانه‌های اسرائیلی در اختیار داشتن هواپیماهای سوخت‌رسان کی‌سی-۴۶ را برای انجام حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران حیاتی عنوان کرده بودند، اما رئیس تجهیزات نیروی هوایی ارتش اسرائیل روز پنجشنبه اعلام کرد که ظرفیت‌های سوخت‌رسانی فعلی نیروی هوایی برای پیشبرد ماموریت‌های آن کافی است.  

رهبران  اسرائیل دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای را تهدیدی وجودی برای خود می‌دانند و از مدت‌ها پیش تهدید کرده‌اند که درصورت شکست دیپلماسی در جلوگیری از این مسئله، دست به اقدام نظامی علیه ایران خواهند زد.