امارات متحده عربی قصد دارد با چین قراردادی برای خرید ۱۲ فروند جنگنده نظامی امضا کند.
وزارت دفاع امارات متحده عربی روز چهارشنبه، چهارم اسفندماه، در بیانیهای تایید کرد که با شرکت ملی واردات و صادران فناوری هوانوردی چین (CATIC)، برای یک معامله بزرگ و خرید هواپیماهای نظامی ال-۱۵ فالکون، درحال مذاکره است.
به گزارش خبرگزاری رسمی امارات متحده عربی (وام)، در این قرارداد، علاوهبر خرید ۱۲ فروند «ال-۱۵»، که نوعی هواپیمای آموزشی و تهاجمی سبک توصیف شده، امکان خریداری ۳۶ فروند دیگر از همین نوع جنگنده در آینده نیز در نظر گرفته شده است.
طارق الحوسنی، مدیر اجرایی «شورای اقتصادی توازن»، که تدارکات و قراردادهای نیروهای مسلح و پلیس ابوظبی را مدیریت میکند، این توافق را بخشی از ادامه تلاشها برای تنوع بخشیدن به منابع تسلیحاتی امارات متحده عربی و نوسازی قابلیتهای نیروی هوایی و یگانهای نیروهای مسلح عنوان کرد.
او در بیانیه خود اعلام کرد: «ما در مذاکرات خود با طرف چینی به مرحله نهایی رسیدهایم و قرارداد نهایی بهزودی امضا خواهد شد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
الحوسنی افزود: «ما اطمینان داریم که شرکت ملی واردات و صادران فناوری هوانوردی چین دارای فناوری پیشرفتهای است که از مزیتهای رقابتی جهانی برخوردار است.»
گزارشی درمورد ارزشی این قرارداد منتشرنشده، اما به نوشته روزنامه اماراتی نشنال، چین هواپیماهای ال-۱۵ فالکون دو سرنشینه را به قیمت هر فروند ۱۰ تا ۱۵ میلیون دلار میفروشد.
این نوع جتهای جنگنده که سال ۲۰۲۱ در نمایشگاه هوایی دبی بهنمایش گذاشته شدند، بهطور قابل توجهی از بسیاری از جنگنده های تولید ایالات متحده یا اروپا ارزانترند و بعضی گزارشها آنها را بهعنوان هواپیماهای همهکاره و «بهترین در رده خود» معرفی کردهاند.
در بیانیهای که شورای اقتصادی توازن و وزارت دفاع امارات متحده عربی منتشر کردهاند، اشاره نشده است که آن کشور بهدنبال خرید کدامیک از انواع جتهای ال-۱۵ است.
«ال-۱۵» نامی است که به نسخههای صادراتی جتهایی که در چین بهنام «هانگدو جِیال-۱۰» تولید میشوند، اطلاق میشود. نخستین نوع از این جنگندهها در سال ۲۰۰۶ بهپرواز درآمد و یک نوع جدیدتر از آن، موسومبه «ال-۱۵ب»، قابلیت حمل یک محموله تلسحاتی چهار تنی را دارد و صندلی عقب مربی در آن، برای کنترل سلاحهای هدایتشونده، به صندلی مسئول سامانههای تسلیحاتی تبدیل شده است.
نیروی هوایی زامبیا از جنگندههای «ال-۱۵» استفاده میکند و بنابر گزارشها، ونزوئلا و اروگوئه نیز برای خرید این هواپیما ابراز تمایل کردهاند.