چین زندانیان سیاسی را به آسایشگاه روانی منتقل می‌کند

گروه‌های حقوق بشری: استفاده چین از بیمارستان‌های روانپزشکی برای زندانی کردن فعالان تبدیل به امری عادی شده است

حزب کمونیست چین می‌تواند دادخواهان و فعالان را کاملا از سیستم قضایی خارج کند - ISAAC LAWRENCE / AFP

یک گروه حقوق بشری که پزشکان و سیستم مراقبت‌های بهداشتی چین را به تبانی با مقامات دولتی در مجازات مخالفان متهم می‌کند، گفته است که استفاده چین از بیمارستان‌های روانپزشکی برای زندانی کردن فعالان بدون تشریفات قانونی، تبدیل به امری عادی شده است.

مقامات پکن برای چندین دهه از سیستم بیمارستان‌های روانپزشکی چین، موسوم به آنکانگ برای مجازات زندانیان سیاسی استفاده کردند.

در گزارشی که روز سه‌شنبه از سوی یک سازمان حقوق بشری به نام، Safeguard Defenders مستقر در مادرید منتشر شد، آمده است: «علی‌رغم اصلاحاتی که در اوایل سال ۲۰۱۰ انجام شد که نیاز به موافقت پزشکی و افزایش نظارت قضایی بر سیستم مراقبت‌های روانپزشکی چین داشت، این عمل همچنان ادامه دارد.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه اکثر داده‌های این گزارش از مصاحبه با قربانیان و خانواده آن‌ها به دست آمده است که از سوی یک سازمان غیردولتی چینی به نام دیده‌‎بان حقوق مدنی و معیشت (CRLW)، سازمانی که لیو فییو، فعال و شهروند روزنامه‌نگار آن را تاسیس کرده، به صورت آنلاین منتشر شده است.

این داده‌ها به ۹۹ شهروند چین اشاره می‌کند که بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱ به دلایل سیاسی مجبور به بستری شدن در بیمارستان روانی شدند.

این گروه اعلام کرد که در سال ۲۰۲۲، حزب کمونیست چین علی‌رغم اجرای تغییرات قانونی برای توقف این عمل وحشیانه بیش از یک دهه پیش، همچنان به طور معمول اهداف سیاسی خود را از طریق بیمارستان‌های روانی دنبال می‌کند.

حزب کمونیست چین می‌تواند دادخواهان و فعالان را کاملا از سیستم قضایی خارج کند. آن‌ها بدون هیچ امیدی برای ملاقات وکیل یا محاکمه، در حالی که این فعالان ضد حکومت را بیمار روانی تشخیص می‌دهند، حتی پس از آزادی نیز از نظر اجتماعی منزوی می‌شوند.

پزشکان و بیمارستان‌ها با حزب کمونیست چین تبانی می‌کنند تا قربانیان را در معرض بستری‌ها و داروهای اجباری قرار دهند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این گزارش با استناد به ادعای زندانیان مبنی بر اینکه آنها مورد ضرب و شتم، الکتروشوک درمانی و سلول انفرادی قرار گرفته‌اند، می‌گوید که زندانیان اغلب مورد آزار جسمی و روحی قرار می‌گرفتند. 

چین از کشورهای بدنام در زمینه زندانی کردن مخالفان سیاسی است. رویه‌ای که منتقدان می‌گویند در دوران رئیس جمهور شی، تندروترین حاکم این کشور در دهه‌های اخیر تشدید شده است.

فراتر از مخالفان و معترضان، گروه‌های حقوق بشری می‌گویند که حداقل یک میلیون نفر، عمدتا اعضای اقلیت‌های مسلمان، در «اردوگاه‌های بازآموزی» در منطقه غربی سین‌کیانگ زندانی شده‌اند و با سوء‌رفتارهای گسترده از جمله عقیم‌سازی اجباری و کار اجباری مواجه هستند. چین می‌گوید که مراکز آموزش حرفه‌ای را در این منطقه ایجاد کرده تا در برابر افراط‌گرایی ایستادگی شود.