اسکای‌نیوز: تقابل مردم ایران و سرکوبگران بر سر مستندسازی جنایت‌ها ادامه دارد

براساس اطلاعات منتشرشده در گزارش تحلیلی اسکای‌نیوز، شهر تهران و استان کردستان دو کانون اصلی جنبش «زن، زندگی، آزادی» به‌حساب می‌آیند

اسکای‌نیوز با انتشار گزارشی تحلیلی در روز جمعه، ۲۳ دسامبر ۲۰۲۲، به آخرین وضعیت جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» در درون ایران پرداخت، گزارشی که دو نکته قابل توجه در آن وجود دارد.

نخستین نکته‌ گزارش روز جمعه اسکای‌نیوز درباره جنبش «زن، زندگی، آزادی» به تهیه نقشه‌ تجمع‌های اعتراضی مردم ایران از ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ به‌ این‌سو و همچنین تخمین شمار حضور افراد معترض در هر تظاهرات مربوط می‌شود. این نقشه گرافیکی متحرک، تعداد تجمع‌های اعتراضی‌ای که ۱۲ نفر به بالا در آن شرکت کرده‌اند را به تفکیک روز و ماه بر روی نقشه ایران نشان می‌دهد. بنابراین با استفاده از این نقشه می‌توان دریافت طی چهار ماه گذشته در هر استان یا شهر چه تعداد تظاهرات خیابانی برپا شده و شمار تقریبی شرکت‌کنندگان در هر یک از آن‌ها چه تعداد بوده است.

این رسانه بریتانیایی در گزارش مورد نظر می‌نویسد در اکثر تجمع‌های خیابانی مربوط به جنبش «زن، زندگی، آزادی» جمعیتی بین ۱۲ تا هزار نفر حضور داشته‌اند. به‌گزارش این وب‌سایت، در این مدت شماری تجمع دیگر نیز وجود داشته‌اند که تعداد افراد شرکت‌کننده در آن بیش از هزار نفر بوده است.

از سوی دیگر، و بر اساس اطلاعات موجود در این نقشه، شهر تهران و استان کردستان ایران دو کانون اصلی برگزاری تظاهرات خیابانی مردم معترض علیه نظام جمهوری اسلامی به‌حساب می‌آیند.   

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با این‌حال اسکای‌نیوز تاکید می‌کند بسیار احتمال دارد که داده‌های مورد استفاده برای تهیه این نقشه ناقص باشند، چون جمع‌آوری و دسترسی به اطلاعاتی که در داخل خیابان‌های ایران وجود دارد، امری دشوار است.

اما بخش دیگر این گزارش تحلیلی به موضوع اختلال ایجاد شده در شبکه اینترنت در داخل ایران مربوط می‌شود. نویسنده گزارش ادعا می‌کند که پس از تشدید سرکوب‌های دولتی در ایران، خاصه اجرای احکام اعدام، معترض‌ها به‌منظور به حداقل رساندن خطرهای پیشِ رو، گوشی‌های موبایلشان را با خود به خیابان نمی‌برند تا در صورت بازداشت شدن، نیروهای امنیتی مدارک کمتری برای استفاده علیه آن‌ها داشته باشند.

به این ترتیب در گزارش مورد نظر آمده است که این اقدام دفاعی معترضان باعث شده است تا از تاریخی به بعد، تصاویر و ویدئوهای کمتری از تظاهرات خیابانی در داخل ایران تهیه شود و به تبع آن نیز افکار عمومی خارج از ایران اطلاع کمتری از وقایع اعتراضی هفته‌های اخیر داشته باشد.

در فرازی از این گزارش چنین آمده است:«ادامه محدودیت‌های شدید در دسترسی به اینترنت این معنا را دارد که ایرانی‌ها هنگام تلاش برای به‌دست آوردن شواهدی مبنی‌بر گستردگی اعتراض‌ها و [همچنین نشان دادن] سبعیت سرکوب به جامعه بین‌المللی با چالشی چند لایه مواجه‌اند.»

نویسنده گزارش در ادامه این بخش تاکید می‌کند مقام‌های دولتی در ایران این توانایی را دارند که سرعت اینترنت در نقاط معینی را هدف قرار دهند؛ اقدامی که می‌تواند با توجه به وقوع التهاب سیاسی در نقطه‌ای مشخص در دستور کار نهادهای امنیتی وابسته به جمهوری اسلامی قرار گیرد.

یکی از کارشناس‌انی که خبرنگار اسکای‌نیوز در این رابطه با او گفتگو کرده است، اعتقاد دارد اگرچه نهادهای امنیتی تلاش می‌کنند تا با اعمال فشار و همچنین ایجاد اختلال در شبکه اینترنت سد راه مستندسازی وقایع جاری در ایران شوند، اما معترضان نیز به‌منظور مقابله با سرکوبگران راه‌ها و روش‌های جدیدی را مورد استفاده قرار می‌دهند. به‌گفته این کارشناس، راه‌های دور زدن فیلترینگ و همچنین استفاده از روش‌های جدید تصویربرداری که در آنها صورت افراد معترض کمتر دیده می‌شود از جمله اقدام‌های اخیر معترضان در رابطه با امر مستندسازی به حساب می‌آید.