ولایمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، روز چهارشنبه، ۴ ژانویه (۱۴ دی)، یک ناو مجهز به موشکهای کروز مافوقصوت نسل جدید را به اقیانوس اطلس فرستاد. این اقدام، نشانهای برای غرب است مبنی بر این که روسیه در مورد جنگ اوکراین عقبنشینی نخواهد کرد.
روسیه، چین و ایالات متحده در حال رقابت بر سر توسعه سلاحهای مافوقصوتاند که به دلیل سرعتی پنج برابر سرعت صوت و مانورپذیری فوقالعاده آنها، راهی برای برتری در برابر هر دشمنی در نظر گرفته میشوند.
رئیس جمهوری روسیه در یک کنفرانس ویدیویی با سرگئی شویگو، وزیر دفاع، و ایگور کروخمال، فرمانده ناو «آدمیرال گوزنتسف اتحاد جماهیر شوروی»، گفت که این ناو به سلاحهای مافوقصوت زیرکن (Zircon) مجهز شده است.
پوتین در این کنفرانس ویدیویی گفت: «این بار این ناو به جدیدترین سیستم موشکی مافوقصوت زیرکن مجهز شده است. اطمینان دارم که چنین سلاحهای قدرتمندی به طرز قابلاعتمادی روسیه را در برابر تهدیدات خارجی بالقوه محافظت میکنند.» پوتین همچنین گفت که این سلاحها هیچ نمونه مشابهی در هیچ کشوری از جهان ندارند.
بیش از ۱۰ ماه از زمانی که پوتین نیرهایش را به اوکراین فرستاد، میگذرد و هیچ چشماندازی برای پایان جنگی که دهها هزار سربار دو طرف در آن کشته و زخمیشدهاند، نمیتوان متصور بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
روسیه در جریان جنگ اوکراین از موشکهای مافوقصوت کینژال (Kinzhal) استفاده کرده است. در کنار زرهپوشهای مجهز به موشکهای مافوقصوت آوانگارد که در سال ۲۰۱۹ وارد رزم شدند، موشکهای زیرکن، قلب زرادخانه مافوقصوت روسیه بهشمار میروند.
روسیه این تسلیحات را راهی برای غلبه بر سیستمهای دفاع موشکی پیشرفته ایالات متحده میداند.
مقامهای روسیه گفتهاند که ناو آدمیرال گوزنتسوف به سمت اقیانوس اطلس، هند و دریای مدیترانه حرکت خواهد کرد. روسیه میگوید که وظیفه اصلی سفر این ناو، مقابله با تهدیدات علیه روسیه و حفظ «صلح و ثبات منطقهای مشترک با کشورهای دوست» است.
گزارش تحقیقاتی کنگره آمریکا میگوید که موشکهای مافوقصوت روسیه و چین، برای استفاده با کلاهکهای هستهای طراحی شدهاند. آمریکا میگوید جز روسیه، ایالات متحده و چین، طیفی از کشورها، از جمله استرالیا، فرانسه، آلمان، کره جنوبی، کره شمالی و ژاپن نیز در حال توسعه تسلیحات مافوقصوتاند.