سفر ملا برادر به بلخ؛ ملاقات اضطراری با فرماندهان شمال در فرودگاه

ملا برادر پس از صحبت با فرماندهان و استاندارهای طالبان در داخل فرودگاه مولانا، دوباره به کابل برگشت

ملا برادر به فرماندهان طالبان در شمال توصیه کرد که امنیت پیمکاران را که در معادن شمال کار می‌کنند تامین کنند و از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نکنند-Abdullah_azma/Twitter@

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان، عصر چهارشنبه ۲۱ دی، در سفری به مزارشریف و در یک جلسه اضطراری، فرماندهان و استاندارهای طالبان در شمال  افغانستان را به فرودگاه مولانا جلال‌الدین محمد بلخی فراخواند و حدود یک ‌ساعت با آنان صحبت کرد. منابع آگاه در مزارشریف، با شرط محفوظ ماندن نام‌هایشان، به ایندیپندنت فارسی گفتند سفر ملا برادر به‌طور ناگهانی انجام شد و او پس از حدود یک ‌ساعت جلسه و صحبت پشت درهای بسته با استاندارها و چند فرمانده ارشد طالبان در شمال، دوباره به کابل بازگشت.

به گفته یکی از این منابع آگاه، استاندارهای طالبان در بلخ، سمنگان، جوزجان، سرپل و فاریاب و همچنین فرماندهان قول اردو (سپاه) طالبان در بلخ و قندوز در این جلسه حضور داشتند.

این منبع آگاه افزود که یک شهروند چینی که احتمالا نماینده شرکت ملی نفت چین بوده، نیز ملا برادر را در این سفر همراهی کرده است. ملا برادر هفته گذشته قرارداد استخراج نفت حوزه آمودریا را با شرکت چینی امضا کرد.

عبدالله عزام، از مسئولان دفتر ملا برادر، در توییتی نوشت که شهاب‌الدین دلاور، وزیر معادن و نفت طالبان، نیز در این سفر ملا برادر را همراهی کرده است. او افزود که روسای معادن در شمال نیز در این جلسه حضور داشتند و ملا برادر در‌مورد تامین امنیت شرکت‌های خارجی و داخلی که قرارداد استخراج معادن شمال را بر عهده گرفته‌اند، صحبت کرده است.

در این توییت به نقل از ملا برادر آمده است: «مواد معدنی سرمایه این کشور است و منبع اصلی درآمد ملی است.»

ملا برادر به فرماندهان طالبان در شمال توصیه کرد که امنیت پیمانکارانی را که در معادن شمال کار می‌کنند، تامین کنند و از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نکنند.

دفتر ملا برادر توضیح نداد که چرا ملاقات با فرماندهان و استاندارهای طالبان در شمال، در فرودگاه مولانا انجام شد و به چه دلیلی ملا برادر و شهاب‌الدین دلاور از ورود به شهر مزارشریف خودداری کردند.

ملا برادر و شهاب‌الدین دلاور، از اعضای ارشد و قدرتمند جناح قندهار‌ند که وابسته به محور قدرت طالبان محسوب می‌شوند. جناح قندهار به شاخه‌ای از طالبان که اصالتا از قندهار و جنوب افغانستان‌اند، اطلاق می‌‎شود. بیشتر سران جناح قندهار، از بنیانگذاران گروه طالبان‌اند که از حلقه دوستان ملا عمر محسوب می‌شوند.

در هفته‌های اخیر و پس از صدور فرمان‌های ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان در زمینه منع تحصیل و اشتغال زنان، اختلاف‌های داخلی میان طالبان افزایش یافته است. ملا هبت‌الله هفته گذشته برای نخستین ‌بار از قرارگاه‌های نظامیان طالبان در هلمند و قندهار دیدن کرد. او در جریان دیدار با نظامیان این گروه در قندهار گفت: «تعامل ما با جهان در پرتو احکام شریعت مقدس اسلام است و هیچ‌گونه دلیل دیگر برای ما پذیرفتنی نیست. شما خود را آماده کنید.»