بدتر از سال‌های جنگ؛ بیمارستان‌های سوریه بازماندگان زلزله را مداوا می‌کنند

«وقتی به خیابان رسیدیم، ده‌ها خانواده را دیدیم که برای دعا زانو زدند و برخی دیگر شروع کردند به گریستن؛ انگار روز قیامت بود»

خبرگزاری فرانسه در گزارشی از منطقه زلزله‌زده شمال سوریه، وضعیت بازماندگان و بیمارستان‌ها را در مداوای زخمی‌ها بررسی کرده است.

در بیمارستانی در سوریه، «اسامه عبدالحمید» هنگام یادآوری زمین‌لرزه قدرتمندی که روز دوشنبه، ششم فوریه (۱۷ بهمن)، خانه‌اش را ویران کرد و همسایه‌هایش را همراه با صدها نفر از هموطنانش کشت، می‌کوشد بغض و گریه‌اش را کنترل کند.

او در بیمارستان الرحمه در شمال غربی استان ادلب، به خبرگزاری فرانسه گفت: «در خواب عمیقی بودیم که زلزله بزرگی را حس کردیم.»

زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷.۸ ریشتر که مرکز آن در نزدیکی شهر «غازی عینتاب» ترکیه بود، پیش از سحر رخ داد و بخش‌هایی از ترکیه و سوریه را ویران کرد. 

عبدالحمید می‌گوید، وقتی زلزله خانه او را در روستای «مارین» در نزدیکی مرز سوریه با ترکیه لرزاند، «همسر و فرزندانم را بیدار کردم و به سمت در خروجی دویدیم. در را که باز کردیم، ناگهان کل ساختمان فرو ریخت.»

در عرض چند ثانیه، عبدالحمید خود را زیر آوار ساختمانی چهار طبقه دید. همه همسایگانش جان‌ باختند، اما خانواده او زنده ماند. عبدالحمید گفت که دیوارها روی او و خانواده‌اش فرو ریخت، اما پسرش توانست از زیر آوار بیرون آید: «او شروع به فریاد زدن کرد و مردم دور ما جمع شدند و ما را از زیر آوار بیرون کشیدند.»

آن‌ها سپس به بیمارستان «دارکوش»، شهری در چند کیلومتری به سمت جنوب در امتداد مرز ترکیه، آخرین منطقه از ادلب که تحت کنترل شورشیان سوری است، منتقل شدند. این بیمارستان مجبور شده است بسیار فراتر از ظرفیتش، مجروح بپذیرد و تاکنون دست‌کم ۳۰ جسد به آنجا رسیده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

یک عکاس خبرگزاری فرانسه آمبولانس‌های متعددی را دید که یکی پس از دیگری به الرحمه می‌رسند و مجروحان را، از جمله تعدادی زیادی کودک، با خود می‌آورند.

مجید ابراهیم، جراح عمومی بیمارستان، با اشاره به اینکه تا پیش‌از‌ظهر حدود ۱۵۰ مصدوم زلزله به آنجا منتقل شده بود، گفت: «وضعیت بد است.» او به خبرگزاری فرانسه گفت که بسیاری از مردم هنوز زیر آوار ساختمان‌ها باقی مانده‌اند و «ما به کمک فوری برای منطقه، به‌ویژه کمک‌های پزشکی، نیاز داریم».

بسیاری هنوز زیر آوارند

دولت سوریه و نیروهای امدادی اعلام کرده‌اند که دست‌کم ۸۹۰ نفر در اثر زلزله در این کشور جنگ‌زده کشته شده‌اند. وزارت بهداشت سوریه اعلام کرد که حداقل ۴۶۱ نفر در مناطق تحت کنترل دولت کشته و ۱۳۲۶ نفر زخمی شده‌اند. ماموران گروه نجات موسوم به «کلاه سفیدها» می‌گویند که در مناطق تحت کنترل شورشیان نیز دست‌کم ۴۳۰ نفر دیگر کشته، و بیش از ۱۰۵۰ نفر مجروح شده‌اند.

این گروه بامداد دوشنبه هشدار داده بود که «تلفات ممکن است افزایش یابد، زیرا بسیاری از خانواده‌ها هنوز زیر آوارند.»

در یکی از اتاق‌های شلوغ بیمارستان، مجروحان روی تخت‌ها دراز کشیده بودند، برخی با بانداژ بر روی سر خود و برخی دیگر به دلیل شکستگی تحت درمان بودند. در اتاق دیگری، دختر جوانی با دست گچ‌گرفته در حالیکه گریه می‌کرد، آمپول می‌زد.

در شهر «سرمدا»، در حومه استان ادلب، یک بلوک از ساختمان‌ها با خاک یکسان شده‌ است. یک عکاس خبرگزاری فرانسه شاهد بود که نیروهای امدادی به امید یافتن بازماندگان، پاکسازی آوار و برداشتن قطعات بزرگ بتن را آغاز کردند.

انس حبش، مردی ۳۷ ساله، گفت که هنگام زلزله پسرش را در آغوش گرفته و دیوانه‌وار از پله‌های آپارتمانش در شهر حلب پایین دویده و  همراه همسر باردارش بیرون برده است. حلب پس از نبرهای خشونت‌آمیز سال ۲۰۱۶، تحت کنترل دولت است.

حبش به خبرگزاری فرانسه گفت: «وقتی به خیابان رسیدیم، ده‌ها خانواده را دیدیم که از وحشت شوکه شده بودند. برخی برای دعا زانو زدند و برخی دیگر شروع کردند به گریستن؛ انگار روز قیامت باشد.»

حبش گفت: «من در تمام سال‌های جنگ در سوریه از سال ۲۰۱۱ تاکنون، چنین احساسی نداشتم. بسیار دشوارتر از توپ و گلوله بود.»

بیشتر از جهان