سفیر جدید فرانسه در دیدار با رئیسی خواستار آزادی شهروندان فرانسوی شد

نیکلا رُش در دیدار با رئیسی تصریح کرد که شهروندان فرانسوی فورا آزاد شوند و شرایط نگهداری آنان را ناپذیرفتنی توصیف کرد

نیکلا رش استوارنامه خود را به ابراهیم رییسی تحویل داد- عکس از خبرگزاری ایرنا

چند روز پس از آنکه سفیر جدید فرانسه در تهران، استوارنامه‌اش را به رئیس‌جمهوری اسلامی ایران تحویل داد، وزارت خارجه فرانسه، روز پنجشنبه نهم فوریه، اعلام کرد که سفیر این کشور به ابراهیم رئیسی گفته است که تهران باید هرچه زودتر هفت شهروند فرانسوی بازداشت ‌شده در ایران را آزاد کند.

پیش‌تر رسانه‌های خبری تصاویری از دیدار نیکلا رُش، سفیر فرانسه در تهران، با ابراهیم رئیسی را منتشر کردند و خبرگزاری ایرنا نوشت که رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در این دیدار از اسلام‌هراسی در فرانسه انتقاد کرد. رُش هفته گذشته در دیدار رسانه‌های محلی با رئیسی، به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت که رئیس‌جمهوری ایران با هشدار درباره «حمایت از اسلام‌ستیزی در فرانسه»، به او توصیه کرده است که انتقال «حقایق جامعه ایران به هیئت حاکمه فرانسه» را وظیفه اصلی خود بداند.

با اقدام تهران در بازداشت هفت شهروند فرانسوی و دو تابعیتی در ایران، روابط میان فرانسه و جمهوری اسلامی ایران در ماه‌های اخیر متلاطم شده است. پاریس می‌گوید بازداشت‌های خودسرانه، مصداق گروگان‌گیری حکومتی است. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

فرانسوا دلماس، معاون سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، این سیاست جمهوری اسلامی را «سزاوار سرزنش» توصیف کرد و گفت که با تداوم بازداشت شهروندان فرانسوی در ایران، روابط میان تهران و اروپا ممکن است بدتر شود. 

او گفت سفیر جدید در دیدار با رئیسی تصریح کرده است که شهروندان فرانسوی باید فورا آزاد شوند و شرایط نگهداری آنان را ناپذیرفتنی توصیف کرده است. 

 پاریس به‌ویژه نگران وضعیت شهروند فرانسوی-ایرلندی، برنارد فیلان و بنجامین بریر است. بریر چنانکه خانواده‌اش در بیانیه‌ای اعلام کردند از هفته گذشته اعتصاب غذا را آغاز کرده است. 

دلماس گفت که پاریس تهران را مسئول سلامت آنان می‌داند و خواستار ارائه مراقبت‌های فوری پزشکی به فیلان شد. 

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال‌های اخیر‌، ده‌ها شهروند دو تابعیتی و خارجی را عمدتا به اتهام‌های جاسوسی و امنیتی بازداشت کرده است و در ازای آزادی آنان، امتیازهای مالی و سیاسی دریافت کرده، یا آنان را با شهروندان ایرانی که ازجمله به دلایل ارتباط با تروریسم در غرب بازداشت شده‌اند، مبادله کرده است.

گروه‌های حقوق بشری، ایران را متهم کرده‌اند که از طریق این دستگیری‌ها تلاش می‌کند از کشورهای دیگر امتیاز بگیرد. ایران تابعیت دوگانه را به رسمیت نمی‌شناسد و بازداشت افراد برای کسب اهرم دیپلماتیک را رد می‌کند.