زلزلهای به بزرگی ۴.۳ در ساعت ۶:۴۷ صبح به وقت محلی، شهر فیضآباد، مرکز استان بدخشان در شمالشرق افغانستان را تکان داد. یک مرکز زلزلهشناسی در هند گزارش داد این زلزله در عمق ۱۳۵ کیلومتری زمین و در فاصله ۱۰۰ کیلومتری جنوبشرقی فیضآباد رخ داده است.
این دومین زلزله در یک ماه گذشته است که شمالشرق افغانستان را تکان میدهد. اواسط دی نیز زلزلهای به بزرگی ۵.۹ مرکز بدخشان و شماری از شهرستانهای این استان را تکان داد اما خسارات و تلفاتی در پی نداشت. از زلزله صبح دوشنبه نیز تاکنون خسارات و تلفاتی گزارش نشده است.
Earthquake of Magnitude:4.3, Occurred on 13-02-2023, 06:47:53 IST, Lat: 36.51 & Long: 71.40, Depth: 135 Km ,Location: 100km SE of Fayzabad, Afghanistan for more information Download the BhooKamp App https://t.co/ySUwwAVMIu@Indiametdept @ndmaindia @Dr_Mishra1966 @Ravi_MoES pic.twitter.com/ye28u3ELAy
— National Center for Seismology (@NCS_Earthquake) February 13, 2023
پس از وقوع زلزله مرگبار در ترکیه و سوریه، گزارشهایی درباره احتمال وقوع زلزلهای با قدرت مشابه در افغانستان، پاکستان و هند منتشر شد. فرانک هوگربیتس، محقق هلندی که سه روز پیش از زلزله در ترکیه و سوریه، در توییتی وقوع این زلزله را پیشبینی کرده بود، ادعا کرد نشانههایی از وقوع زلزله مشابه در کشورهای مجاور از جمله افغانستان، پاکستان و هند مشاهده میشود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
هوگربیتس یکشنبه در مصاحبه با اندیا تودی گفت: «از وقوع زلزله در افغانستان، پاکستان و هند که روی یک گسل واقعاند نشانههایی وجود دارد، اما این به معنی آن نیست که این زلزله مشابه زلزلهای باشد که در ترکیه رخ داد.» او توضیح داد از اینکه زلزله پیشبینیشده به وقوع میپیوندد یا خیر اصلا اطمینان ندارد چون زمینههای وقوع زلزله همواره در تغییرند.
این محقق هلندی روز دوشنبه در توییتی بر لزوم جلوگیری از پخش و گسترش اطلاعات نادرست در مورد احتمال وقوع زلزله در افغانستان و پاکستان تاکید کرد. او پس از آن، توییت زیر را منتشر کرد و نوشت که برخی رسانهها و حسابها در فضای مجازی با استناد به توییتها و ویدیوهای او، در مورد احتمال وقوع زلزله در افغانستان و پاکستان اطلاعات نادرستی پخش کردهاند.
Please do not spread misinformation, in this case about #Afghanistan and #Pakistan. Atmospheric fluctuations do NOT indicate a rupture zone. Here's my explanation on #IndiaToday. https://t.co/wEwt6dDmvJ
— Frank Hoogerbeets (@hogrbe) February 12, 2023
زلزله مرگبار هفته گذشته در ترکیه و سوریه و انتشار شایعاتی درباره احتمال وقوع زلزله مشابه در کشورهای منطقه از جمله افغانستان، بسیاری از مردم را نگران کرده است.
در ۲۲ ژوئن ۲۰۲۲، زلزلهای به بزرگی ۶.۲ استانهای خوست و پکتیا در شرق افغانستان را لرزاند که تلفات و خسارات هنگفتی به مردم وارد کرد. در نتیجه این زلزله یک هزار و ۱۰۰ تن کشته و حدود شش هزار نفر زخمی شدند. به گزارش سازمان ملل متحد، این زلزله حدود ۱۰ هزار خانه را ویران کرد و صدها خانه در روستاهای واقع در مرز افغانستان و پاکستان آسیب دیدند.
سازمان ملل متحد و شماری دیگر از سازمانهای امدادرسان در یک سال گذشته تلاش کردند ضمن رسیدگی به زخمیهای این زلزله، خانههای ویرانشده را بازسازی کنند.