هراس مردم از آلودگی گوشت‌ برزیلی وارداتی به ایران

هم‌زمان با ورود محموله گوشت‌های برزیلی به ایران و مشاهده یک مورد بیماری جنون گاوی سبب شد سایر کشورها واردات گوشت از برزیل را متوقف کنند.

آغاز روند توزیع گوشت وارداتی از برزیل سبب شد در روزهای نخست اسفند قیمت گوشت تا حدود قیمت ۴۰۰ هزار تومان کاهش یابد‌ـ مهر

پس از انتشار اخباری در خصوص آلوده بودن گوشت‌های برزیلی وارداتی به ایران، سازمان دامپزشکی جمهوری اسلامی با تایید خبر توقف واردات گوشت از کشور برزیل اعلام کرد گوشت‌های موجود در بازار بدون مشکل هستند.

سازمان دامپزشکی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرده است: «خوشبختانه تمام گوشت‌های وارداتی به کشورمان که در حال حاضر توزیع شده یا وارد بازار شده است، از قبل تحت کنترل حداکثری ناظران و کارشناسان دامپزشکی قرار داشته و کاملاً بهداشتی تشخیص‌داده‌شده و جای هیچ نگرانی در خرید و مصرف محل عرضه مجاز و تحت نظارت دامپزشکی نیست.»

این سازمان در اطلاعیه خود مدعی شده است: «ضمن اعلام توقف موقت واردات گوشت قرمز و هرگونه فرآورده پروتئینی دامی از کشور برزیل به جهت سلامت و بهداشت جامعه، اعلام می‌داریم تمام گوشت‌های وارداتی صورت‌گرفته تا امروز به کشور عاری از هرگونه بیماری و آلودگی بوده است.»

این اطلاعیه در واکنش به نگرانی عمومی از خبر آلودگی گوشت‌های برزیلی صادر شد. محموله تازه گوشت برزیل با افزایش ناگهانی قیمت گوشت قرمز در بازار وارد کشور شد.

هم‌زمان با ورود محموله گوشت‌های برزیلی به ایران، خبر مشاهده یک نمونه بیماری جنون گاوی سبب شد کشورهای مختلف واردات گوشت از برزیل را متوقف کنند.

وزارت کشاورزی برزیل نیز با تایید این خبر گفته است: «به دلیل شناسایی یک مورد ابتلا به جنون گاوی در ایالت پارا در این کشور، ایران واردات گوشت از سراسر برزیل را متوقف کرده است.»

برزیل به بیش از ۱۵۰ کشور در دنیا گوشت صادر می‌کند. اکنون، بسیاری از این کشورها روند واردات گوشت را متوقف کرده‌اند.

دوم اسفندماه روابط عمومی شرکت پشتیبانی اموردام جمهوری اسلامی از تخلیه ۱۰ هزار تن گوشت وارداتی از برزیل در بندرعباس خبر داد و گفت این محموله در چهارصد کانتینر تخلیه شده و آماده توزیع است.

مدیرکل پشتیبانی امور دام هرمزگان نیز با اعلام اینکه روند تخلیه کامل محموله دو هفته به طول خواهد کشید گفت: «روزانه حدود ۳۰۰ تن گوشت گوساله منجمد از مجتمع بندری شهید رجایی بندرعباس به سراسر کشور فرستاده می‌شود.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در هفته پایانی بهمن ماه و در آستانه عید نوروز و ماه رمضان، با افزایش ناگهانی قیمت گوشت قرمز و رسیدن آن به قیمت بی‌سابقه میانگین ۵۰۰ تا هزار۷۰۰ تومان، دولت اعلام کرد در راستای تنظیم بازار از طریق واردات گوشت قرمز برزیلی جلوی افزایش قیمت را خواهد گرفت.

آغاز روند توزیع گوشت وارداتی از برزیل سبب شد طی روزهای نخست ماه اسفند قیمت گوشت در فروشگاه‌های کشور تا حدود قیمت ۴۰۰ هزار تومان کاهش یابد.

آنچه نگرانی جامعه را در خصوص آلودگی گوشت‌های وارداتی افزایش داده است‌عدم اعلام زمان کشف جنون گاوی در برزیل است که شهروندان ایرانی را دچار این نگرانی کرده، با توجه به بحران قیمت این محصول در بازار، تکذیب آلودگی گوشت‌های توزیع شده به جهت مدیریت قیمت‌ها و جلوگیری از افزایش مجدد آن باشد.

با در نظر گرفتن اینکه زمان ورود محموله گوشت به ایران و توزیع آن مشخص نیست، برای کارشناسان روشن نشده سازمان دامپزشکی در چه زمانی توانسته تمامی محموله را از نظر بهداشتی آزمایش کند که از تایید سلامت این محموله خبر می‌دهد.

به گفته برخی فروشگاه‌های عرضه محصولات پروتئینی، انتشار خبر توقف واردات گوشت از برزیل می‌تواند به معنای شکست استراتژی دولت در راستای تنظیم بازار برای عید نوروز باشد که متقارن با ماه رمضان است.

هرساله در ایران طی تعطیلات نوروزی و ماه رمضان مصرف محصولات پروتئینی افزایشی چشمگیر دارد که این موضوع از هم اکنون موجب تشدید احتمال افزایش مجدد قیمت‌ها در میان محصولات پروتئینی شده است.

خشکسالی، ازمیان‌رفتن مراتع طبیعی و کمبود خوراک دام، همچنین واردنشدن علوفه و خوراک به دلیل قطع ارز یارانه‌ای منجر به افزایش قیمت نگهداری دام طی ماه‌های اخیر شده است. در این شرایط بسیاری از دامداری‌ها توان نگهداری دام‌های خود را نداشته و کشور با کاهش معنادار میزان تولید گوشت قرمز موردنیاز روبرو است.

به گفته برخی از اعضای اتحادیه دامداران برای آنکه چرخه نگهداری دام و عرضه گوشت صرفه اقتصادی داشته باشد، قیمت این محصول باید به یک تا یک و نیم میلیون تومان برسد.

تحلیلگران بازار اقتصادی معتقدند دولت با محدودیت در واردات به‌واسطه تحریم‌های بانکی تلاش دارد به‌وسیله سیاست‌های انقباضی و دستوری، مانع افزایش قیمت‌ها تا پایان ماه رمضان شود و در نیمه بهار سال آینده، بازار شاهد جهش ناگهانی قیمت‌ها خواهد بود.