وزیر خارجه عربستان: توافق با ایران به معنی حل همه اختلافات نیست

«ما برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک در دو ماه آینده آماده‌ایم و طبیعی است که در آینده با یکدیگر دیدار کنیم»

او این توافق را نشانه‌ای برای تمایل به حل اختلافات با استفاده از ابزار‌های دیپلماتیک توصیف کرد-Alexander Zemlianichenko / POOL / AFP

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی در واکنش به توافق تهران و ریاض برای بازبرقراری روابط دیپلماتیک گفت که این توافق به معنی حل همه اختلافات بین دو طرف نیست.

او به الشرق‌الاوسط گفت که توافق با ایران برای بازسازی روابط دیپلماتیک، تمایل دوجانبه به حل اختلافات از طریق تعامل و گفت‌و‌گو را تایید می‌کند اما به این معنی نیست که همه اختلافات بین دو کشور حل شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران روز جمعه اعلام کردند که میانجی‌گری چین برای بازبرقراری روابط دیپلماتیک بین تهران و ریاض و بازگشایی سفارتخانه‌ها پس از هفت سال روابط پرتنش، موثر واقع شده است.

شاهزاده فیصل بن فرحان به روزنامه الشرق‌الاوسط گفت که به عنوان بخشی از این توافق در انتظار دیدار با وزیر خارجه جمهوری اسلامی است.

او گفت: «ما برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک در دو ماه آینده آماده‌ایم و طبیعی است که در آینده با یکدیگر دیدار کنیم.»

وزیر خارجه عربستان تاکید کرد که ایران و عربستان دو کشور همسایه با نقاط اشتراک فرهنگی، تاریخی و منطقه‌ای‌اند.

او این توافق را نشانه‌ای برای تمایل به حل اختلافات از مسیر صلح‌آمیز و با استفاده از ابزار‌های دیپلماتیک توصیف کرد.

شاهزاده فیصل بن فرحان گفت که پادشاهی عربستان امیدوار است فصل جدیدی از روابط با ایران برای تقویت چشم‌انداز همکاری به نفع صلح و ثبات منطقه و در مسیر توسعه و کامیابی گشوده شود.

او بار دیگر درباره برنامه‌های هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کرد و گفت که بدون تردید توسعه توانمندی‌های هسته‌ای ایران نگران‌کننده است و ما منطقه‌ای عاری از تسلیحات کشتار جمعی‌ می‌خواهیم. وزیر خارجه عربستان بار دیگر از ایران خواست که به تعهداتش در همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عمل کند و با دوستان و متحدان برای تضمین دادن در این زمینه همکاری کند.

او نقش چین در شکل‌دهی به توافق بین تهران و ریاض را مثبت خواند و ابراز امیدواری کرد که این میانجی‌گری به همزیستی براساس امنیت مشترک در منطقه و توسعه روابط همسایگی منجر شود.

بیشتر از جهان