«قطر انرژی»، شرکت نفت دولتی قطر، چهارشنبه، ۱۶ فروردین (۵ آوریل)، اعلام کرد با خرید ۲۵ درصد از سهام یک پروژه گازی عظیم در عراق موافقت کرده است.
این اقدام نشاندهنده ورود نادر یک تولیدکننده بزرگ به بازاری است که شرکتهای غربی، از جمله «اکسان موبیل»، در سالهای اخیر از سرمایهگذاری در آن عقبنشینی کردهاند.
«توتال»، غول نفتی فرانسوی، دو سال پیش «پروژه یکپارچه رشد گاز» (GGIP) عراق را با هدف توسعه بازیابی گاز طبیعی از چندین میدان نفتی در جنوب عراق، راهاندازی کرد که هماکنون گاز طبیعی آزادشده در جریان تولید نفت، در آن سوزانده و در جو منتشر میشود. از دیگر اهداف این پروژه، تصفیه آب دریا برای تزریق به مخازن نفت برای افزایش تولید است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
شرکت توتال در حال حاضر ۴۵ درصد سهام این پروژه، و شرکت نفت بصره عراق نیز ۳۰ درصد سهام آن را در اختیار دارد.
سعد شریدا الکعبی، وزیر انرژی قطر و رئیس «قطر انرژی»، با انتشار بیانیهای نوشت:«خرسندیم بخشی از این توسعه چشمگیر باشیم که برای بخش انرژی عراق مهم است.»
قطر از بزرگترین تولیدکنندگان گاز طبیعی در جهان است و تجربه زیادی در احداث زیرساختهای صنعت گاز دارد.
عراق برای تامین نیازهای برق، بهویژه در اوج گرما در ماههای تابستان، نیاز فوری به توسعه منابع گازی خود دارد. این کشور به شدت به واردات گاز و برق از ایران وابسته است.
بر پایه تخمین بانک جهانی، عراق سالانه نزدیک به ۱۸ میلیارد متر مکعب گاز تولید میکند که اگر کنترل شود، میتواند بیش از دو میلیارد دلار ارزش داشته باشد.
صادرات نفت ۹۰ درصد درآمد عمومی عراق را تامین میکند، اما این صنعت از زمان تهاجم ائتلاف به رهبری ایالات متحده آمریکا در ۲۰۰۳، غرق در فساد و سوءمدیریت است. احزاب فرقهگرا در عراق بر سر وزارتخانههای دولتی با هم اختلاف دارند، افراد وفادار به خود را در سمتهای کلیدی منصوب، و مشاغل بخش دولتی را به حامیان خود واگذار میکنند.
منطقه نفتخیز جنوب بصره، از فقیرترین و توسعه نیافتهترین نواحی عراق است و ساکنان این منطقه میگویند به دلیل سوختن گاز، در معرض آلودگی شدید هوا قرار دارند.