سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه، سوم اردیبهشت (۲۳ آوریل)، در واکنش به اظهارات دو روز پیش وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر قاطعیت ایالات متحده بهمنظور ایجاد اخلال در برنامه نظامی ایران، گفت: «این تصریحات با هدف ادامه بازاریابی برای تسلیحات آمریکایی از طریق دامن زدن به پروژه شکستخورده ایرانهراسی و اختلافافکنی میان کشورهای منطقه صورت میگیرد».
ناصر کنعانی همچنین افزود جمهوری اسلامی ایران «در چارچوب سیاست همسایگی، همواره بر گفتوگو، مشارکت و همکاری منطقهای برای تامین امنیت و منافع مشترک کشورهای منطقه به دور از مداخله بیگانگان» تاکید دارد و «تحولات مثبت و رو به پیشرفت در منطقه» نیز در همین راستا است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، یک روز پس از تحریم یک شبکه بینالمللی تهیه و ارسال تجهیزات پهپاد به ایران، اعلام کرد واشنگتن خود را به اخلال در طرحهای نظامی جمهوری اسلامی ایران و زنجیره تدارکاتی آن متعهد میداند. او همچنین از «رفتارهای بیثباتکننده» تهران و پکن انتقاد کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بلینکن در توییتی نوشت ایالات متحده متعهد است که قاطعانه جلوی تدارکات برنامه نظامی حکومت ایران را بگیرد. او اعلام کرد که واشنگتن شرکتهایی از ایران و چین را که در اقدامهای بیثابتکننده دست داشته باشند، در فهرست تحریمهای خود قرار خواهد داد.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به سخنان بلینکن گفت: «برنامه نظامی ایران صرفا جنبه دفاعی و بازدارندگی دارد و علیه هیچ کشوری که اندیشه تعرض به ایران را نداشته باشد، نیست.»
کنعانی همچنین خطاب به ایالات متحده افزود: «بهنفع این کشور است که رویکردهای پراشتباه، مداخلهجویانه و غیرمسئولانه خود را در مسائل کشورهای منطقه کنار بگذارد و اجازه دهد روند تقویت ثبات و آرامش با همکاری و مشارکت کشورهای منطقه به مسیر خود ادامه دهد.»
وزارت خزانهداری آمریکا چهارشنبه، ۱۹ آوریل، مجموعه تحریمهای تازهای را علیه صنایع هوایی ساخت پهپادهای نظامی حکومت ایران و چند شرکت و نهاد وابسته در کشورهای مختلف وضع کرد. مهدی خوشقدم، مدیرعامل شركت «پردازان سيستم نماد آرمان»، در صدر این فهرست قرار دارد.
یافتههای وزارت خزانهداری آمریکا همچنین نشان میدهد اعضای این شبکه تدارکاتی و تامینکننده قطعات، در چند کشور مختلف، از جمله در چین، مالزی، ایران و هنگکنگ، فعال بودهاند.
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا، یک فرد و شش نهاد فعال در کشورهای مختلف را متهم کرده است که با دور زدن تحریمها، قطعات الکترونیکی ساخت پهپادهای نظامی در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار دادهاند.
مهدی خوشقدم، مدیر اجرایی شركت «پردازان سيستم نماد آرمان»، متهم است که از طریق ثبت شرکتهای متعدد، قطعات الکترونیکی پهپادهای نظامی حکومت ایران را تامین کرده است.
وزارت خزانهداری آمریکا همچنین شرکت «نیلگون بوشهر» و شرکت «پاسنا اینترنشنال» را که در مالزی فعالیت دارد، به اتهام همکاری با شبکه خرید و انتقال غیرقانونی قطعات الکترونیکی پهپادها به ایران، تحریم کرده است.