توماس وست، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان، چهارشنبه، سوم مه (13 اردیبهشت)، گفت که شرکتکنندگان در نشست دوحه در مورد ضرورت گفتوگوی سیاسی میان افغانها برای غلبه بر چالشها در افغانستان، توافق دارند.
او در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «سازمان ملل متحد به صراحت اعلام کرد که این دیدار [نشست دوحه] برای شناسایی [حکومت طالبان] نبود؛ تمرکز بر شناسایی منافع مشترک و چگونگی پیشبرد آنها به صورت جمعی بود.»
1/4 Grateful to @UN Secretary General @antonioguterres for convening an important group of over 20 special envoys this week in Doha to discuss approaches to Afghanistan. @MofaQatar_EN
generously hosted.
— U.S. Special Representative Thomas West (@US4AfghanPeace) May 3, 2023
او گفت که در این نشست در مورد تروریسم، حقوق زنان و دختران، بحران انسانی ویرانگر و مواد مخدر صحبت شده است.
توماس وست گفت که کشورهای شرکتکننده در نشست دوحه برای افغانستان، اولویتهای متفاوتی داشتند، و افزود که سازمان ملل به فعالیت بشردوستانه و تعامل با طالبان ادامه میدهد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
همزمان، رینا امیری، نماینده ویژه آمریکا در امور زنان و حقوقبشر در افغانستان، در توییتی نوشت که همه شرکتکنندگان نشست دوحه بر اهمیت حقوق زنان و دختران توافق کردند.
او نوشت: «بسیاری تاکید ورزیدند که حقوق بشر بخش اساسی و پیوسته به اولویتهای مشترک ما، از جمله ثبات اقتصادی، مهاجرت، ثبات و مبارزه با تروریسم، است و باید در اولویت قرار گیرد.»
او افزود که در نشست دوحه در مورد نیاز هماهنگی کاری در منطقه، کشورهای دارای اکثریت مسلمان و جامعه بینالمللی برای حمایت از مردم افغانستان صحبت شده است.
رینا امیری همچنین گفت که در کنار تعامل با طالبان، باید نیازهای شهروندان افغان، بهویژه زنان، در داخل و خارج افغانستان نیز در نظر گرفته شود.
نشست دوحه به ابتکار آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، دوشنبه و سهشنبه هفته جاری (اول و دوم مه – ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت)، با حضور نمایندگان ۲۱ کشور برگزار شد. در حاشیه این نشست توماس وست، رینا امیری و توماس نیکلسون، نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان، و وزیر خارجه اندونزی با شماری از فعالان حقوق زن به صورت مجازی گفتوگو کردند.
پیش از برگزاری نشست دوحه، انتقادهای زیادی به احتمال به رسمیت شناختن حکومت طالبان و حضور نداشتن نمایندگان شهروندان افغانستان مطرح شده بود. سازمان ملل متحد طالبان را به این نشست دعوت نکرده بود.
دبیرکل سازمان ملل در نشست دوحه از کشورهای کمککننده به افغانستان خواست که برای مقابله با بحران انسانی در این کشور، با این سازمان همکاری کنند.
با روی کار آمدن طالبان در افغانستان، فقر و بیکاری به بالاترین حد رسیده است. آمار سازمان ملل نشان میدهد که ۹۰ درصد شهروندان افغان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند و از این میان، شش میلیون تن با قطحی مواجهاند.
حکومت طالبان کار کردن زنان را در دفاتر سازمان ملل متحد در افغانستان ممنوع اعلام کرده است و همچنان بر این ممنوعیت تاکید دارد.