۹ مرد مصری روز سهشنبه ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) در دادگاهی در یونان حاضر شدند تا به سوالها درباره نقشی که در فاجعه غرق کشتی پناهجویان در دریای مدیترانه داشتند پاسخ دهند.
به گزارش اسوشیتدپرس، این ۹ مرد که عضو یک حلقه قاچاق انساناند، با اتهامهایی مانند مشارکت و همکاری با سازمانی تبهکار، قتل و غرق کشتی مواجهاند.
در پی غرق یک کشتی ماهیگیری فرسوده در سواحل غربی یونان، بیش از ۵۰۰ نفر مفقود شدهاند. بر اساس برخی برآوردها، این کشتی حامل ۷۵۰ مسافر و از لیبی عازم ایتالیا بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
تاکنون، ۸۱ جسد پیدا شده است و ۱۰۴ نفر نجات داده شدهاند که همگی مردند. عملیات جستوجو و نجات هنوز ادامه دارد، اما احتمال اینکه افراد بیشتری زنده پیدا شوند بسیار اندک است.
بر اساس شهادت ۹ نفر از پناهجویان سوری و پاکستانی که از این سانحه جان سالم به در بردهاند، افراد مذکور در هدایت کشتی دخیل بودهاند.
به گفته شماری از پناهجویان که زنده ماندهاند، این کشتی ماهیگیری پیش از آنکه غرق شود، با یدککش به یک کشتی دیگر وصل بود. مقامهای یونانی میگویند گارد ساحلی این کشور کشتی ماهیگیری را هرگز یدککش نکرده بود.
گارد ساحلی یونان بهدلیل کوتاهی در نجات پناهجویان پیش از غرق کشتی، با انتقاد گسترده مواجه است. اما گارد ساحلی یونان با اشاره به اینکه سرنشینان کشتی هرگونه کمک را رد کرده و اصرار داشتهاند به مسیرشان به سمت ایتالیا ادامه دهند، میگوید تلاش برای تخلیه صدها نفر که تمایلی به پیاده شدن ندارند، آن هم از کشتی که بیش از ظرفیت مسافر داشت، بسیار خطرناک بود.
علی شیخی، شهروند سوری اهل کوبانی سوریه، یکی از کسانی است که نجات پیدا کرده است، اما اقوامش و برادر کوچکترش در این سانحه جان باختند.
او در مصاحبه با تلویزیون یونان گفت قاچاقچیان به هیچکس اجازه نداده بودند جلیقه نجات با خود بیاورند و مواد غذایی را که پناهجویان همراهشان آورده بودند به دریا ریختند.
شیخی گفت کشتی پس از آن غرق شد که موتورش از کار افتاد و یک کشتی دیگر سعی کرد آن را یدککش کند.
او در ادامه افزود: «موقع کشیدن، [کشتی ماهیگیری] غرق شد. نمیدانیم متعلق به چه کسی بود.»
سایر پناهجویان نیز ادعاهای مشابهی مطرح کردهاند.