حزب ملی آزادی افغانستان: انتقال طالبان پاکستانی به شمال، زمینه‌ساز تجزیه کشور است

جامعه ترک‌تباران افغانستان نیز در واکنش به انتقال اتباع پاکستانی به شمال گفت که آماده هر گونه مقاومت و دفاع است

در حالی که طالبان افغانستان مدعی‌اند مسیرشان با طالبان پاکستان مشترک نیست، اما روابط‌شان با این گروه به‌طور پیوسته مستحکم است - WAKIL KOHSAR / AFP

در ادامه واکنش‌ها به برنامه انتقال مهاجران پاکستانی از شرق به شمال افغانستان، حزب ملی آزادی افغانستان، روز شنبه سوم تیرماه، طی یک بیانیه‌ انتقال اتباع پاکستانی به شمال و شمال‌شرق افغانستان را «یک برنامه پیچیده استخباراتی (اطلاعاتی)» نامید و ادعا کرد که این کار با هدف تبدیل کردن شمال افغانستان به «وزیرستان» دیگر انجام می‌شود. در این بیانیه آمده است: «هدف این برنامه، تبدیل کردن شمال افغانستان به وزیرستان و صدور تروریسم از این بخش به کشورهای آسیای مرکزی، دامن زدن به جنگ نیابتی و برهم زدن بافت جمعیتی این مناطق است.»

این حزب سیاسی که به رهبری رحمت‌الله نبیل، رئیس پیشین اداره امنیت ملی افغانستان، فعالیت می‌کند، در بیانیه‌اش انتقال طالبان پاکستانی به شمال افغانستان را «زمینه‌ساز اختلافات قومی و تجزیه کشور» عنوان کرد و از همه فعالان سیاسی، اجتماعی و جامعه مدنی افغانستان خواست با تشکیل جبهه‌های متحد ملی علیه این تصمیم طالبان قیام کنند.

هم‌زمان‌، جامعه ترک‌تباران افغانستان (ازبک‌ها و ترکمن‌ها) نیز در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد، خواستار توجه جدی به این اقدام طالبان شدند.

نمایندگان ترک‌تباران افغانستان در این نامه گفته‌اند که طالبان گروه شبه‌نظامی تحریک طالبان پاکستان را با نام مهاجران پاکستانی، به شمال افغانستان انتقال می‌دهند و هدف از این کار «تغییر در ترکیب قومی مناطق شمال» است.

در این نامه آمده است: «انتقال و پناه دادن به یک گروه مسلح شورشی، مصداق بارز روابط آن‌ها [طالبان] با گروه‌های تروریستی است و نشان می‌دهد که افغانستان بار دیگر به بستر مناسب برای فعالیت‌های تروریستی تبدیل شده است.» در این نامه همچنین از سازمان ملل متحد خواسته شد که موضوع انتقال اتباع پاکستانی به شمال افغانستان را با جدیت دنبال کند و با اقدام به موقع، از تبدیل شدن افغانستان به لانه تروریست‌ها جلوگیری کند.

نویسندگان این نامه درمورد عواقب انتقال طالبان پاکستانی به شمال افغانستان هشدار دادند: «ضمن هشدار از عواقب بسیار بد سیاست‌های تبعیض‌آمیز قومی و انتقال شبه‌نظامیان پاکستانی، دفاع از مال و جان را حق مشروع خود می‌دانیم و با تمام توان در برابر هر نوع تعرض ایستادگی خواهیم کرد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جبهه مقاومت ملی، جبهه آزادی افغانستان و شورای عالی مقاومت برای نجات افغانستان، پیش از این نیز بیانیه‌های متعددی درباره برنامه انتقال اتباع پاکستانی به شمال افغانستان منتشر کردند و این کار را تلاش طالبان برای برهم زدن بافت جمعیت بومی در شمال افغانستان و اجرای برنامه‌های تروریستی برای تهدید کشورهای آسیای مرکزی عنوان کردند.

این واکنش‌ها در حالی شدت گرفت که ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان، یک هفته پیش به صراحت اعلام کرد که رهبری طالبان با دولت پاکستان بر سر انتقال «مهاجران وزیرستانی» از مناطق شرق به شمال افغانستان توافق کرده‌اند.

درست چند روز پس از این اظهارات مجاهد بود که منابع آگاه در استان تخار در شمال شرق افغانستان، به ایندیپندنت فارسی خبر دادند که حدود ۱۲۰ تن از نیروهای شبه‌نظامی پاکستانی مجهز به سلاح سبک و سنگین، به شهرستان‌های خواجه بهاءالدین و درقد منتقل شده‌اند.

با این حال، در نامه‌ای که از وزارت دفاع خودخوانده گروه تحریک طالبان پاکستان به فرماندهان این گروه ارسال شده و یک نسخه از آن به دست رسانه‌ها رسیده است، به فرماندهان این گروه گفته شده که برنامه انتقال آن‌گونه که در رسانه‌های بازتاب یافته، عملی نیست. در این نامه آمده است: «به شما [فرماندهان تحریک طالبان پاکستان] ابلاغ می‌شود تا زمانی که بزرگان ما هدایت نداده‌اند، آماده انتقال نشوید.»

برنامه انتقال اعضای طالبان پاکستان از مناطق شرق به دیگر مناطق افغانستان، پس از آن مطرح شد که وزیر دفاع پاکستان در سفری غیرمنتظره به کابل رفت و رهبران طالبان در آن ملاقات به‌عنوان پیشنهادی برای کنترل گروه طالبان پاکستانی، موضوع تامین هزینه‌ها برای خلع سلاح طالبان پاکستانی و انتقال آنان از مناطق مرزی را مطرح کردند.