به گزارش رسانههای آلمانی، مایکل مولر، از حزب سوسیال دموکرات آلمان که رئیس «کمیسیون تحقیق در مورد ماموریت آلمان در افغانستان» است، از دولت آن کشور خواست که به روند پذیرش پروندههای مهاجرت کارکنان محلی افغان اولویت دهد و آن را تسریع کند.
مولر گفت: «این افراد بیشتر از بیست سال با دولت آلمان در افغانستان همکاری کردهاند و اکنون منتظرند که آلمان به قولش وفا کند.» او این اظهارات را در حالی مطرح کرد که نزدیک به ۱۴ هزار کارمند محلی نهادهای آلمان در افغانستان، با وجود اینکه دولت آلمان آنها را پذیرفته است، در بلاتکلیفی در افغانستان یا کشورهای سوم به سر میبرند.
برنامه انتقال پناهجویان افغان، که بیشتر آنها از کارکنان محلی نهادهای آلمانی در افغانستاناند، بهدلیل آنچه احتمال وجود فساد در روند انتقال خوانده شده بود، به مدت دو ماه متوقف شد. اکنون قرار است این برنامه مجددا از سر گرفته شود.
مولر با اشاره به اینکه تعداد متقاضیان و کسانی که پذیرفته شدهاند و آماده انتقالاند بیش از اندازه زیاد است، گفت که انتقال آنها به آلمان ممکن است ماهها طول بکشد. او تاکید کرد: «برای تسریع این روند، لازم است که آلمان تعداد کارکنان محلی را افزایش دهد و روند انتقال را تسهیل کند تا این برنامه بهطور موثرتر اجرا شود.»
در حالی که بر اساس برنامهریزی آلمان، قرار بود ماهانه حدود ۱۰۰۰ نفر از افغانستان به آلمان منتقل شوند، اما در چند ماه گذشته، حتی یک نفر نیز منتقل نشده است. توقف این روند سبب شد که صدها نفر، با وجود داشتن ویزای آلمان، در کشورهای ایران و پاکستان در بلاتکلیفی بمانند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
علاوه بر این، شمار زیادی از متقاضیان که رسیدگی به پروندههای پناهندگیشان به آلمان تا حد زیادی پیش رفته است، در داخل افغانستان باقی ماندهاند، که به باور سیاستمداران آلمانی، در معرض خطر جدی قرار دارند.
رئیس کمیسیون تحقیق در مورد ماموریت آلمان در افغانستان با اشاره به این نکته گفت که تنها راه تسریع این روند، استخدام کارمندان محلی بیشتر است و «تاخیر در استخدام کارمندان محلی، نهتنها مشکل بوروکراتیک است، بلکه پیامدهای انسانی نیز دارد.»
این مقام آلمانی تاکید کرد که بسیاری از کارگران محلی، که منتظر روشن شدن وضعشاناند، بهدلیل تهدید طالبان در وضعیت بسیار خطرناکی قرار دارند. او افزود: «اینکه آنها هر روز باید منتظر بمانند تا کشور را ترک کنند، خطر بیشتری برای زندگی آنها دارد. بنابراین، بسیار مهم است که آلمان بهسرعت عمل کند و روند پذیرش را سریعتر کند.»
برنامه پذیرش مهاجران افغان در آلمان از معدود برنامههای پناهندگی است که در دو سال اخیر، پس از سلطه طالبان بر افغانستان، تا کنون ادامه یافته است. بر اساس این برنامه، قرار است آلمان صدها تن از کسانی را که در بیست سال گذشته برای نهادهای آلمان در افغانستان کار کردهاند به آن کشور منتقل کند. علاوه بر این، فعالان حقوق بشر، خبرنگاران، و دیگر افرادی که جان و زندگیشان در خطر است نیز واجد شرایط این برنامهاند.
در اوایل ۲۰۲۳، آلمان برنامه جدیدی اعلام کرد که بر اساس آن، فقط کسانی که در داخل افغانستاناند و در خطر انتقامجویی طالبان قرار دارند میتوانند تقاضای ویزا کنند، اما این برنامه بهدلیل برخی مشکلات امنیتی، از جمله آنچه فساد در روند شناسایی افراد اعلام شد، متوقف گردید.
اکنون قرار است این برنامه از سر گرفته شود، اما فعالان آلمانی نگران کندی این روند بهدلیل زیاد بودن تعداد متقاضیان و کمبود نیروی کار در محلاند.