صباح: ترکیه شبکه «شبح» موساد را در استانبول شناسایی کرد

سازمان اطلاعات ملی ترکیه در عملیات مشترک با شاخه ضدتروریسم پلیس استانبول که واحد ضداطلاعات این نیرو به شمار می‌رود، هفت نفر را دستگیر کرده است که «به همکاری با موساد اعتراف کردند»

سازمان اطلاعات ملی ترکیه پس از ماه‌ها نظارت و رصد، یک هسته «شبح» را متشکل از ۵۶ مامور شناسایی کرد که به نمایندگی از موساد، سازمان اطلاعات و امنیت اسرائیل، به جاسوسی از اتباع کشورهای دیگر در ترکیه مشغول بودند. 

روزنامه ترکیه‌ای «صباح» دوشنبه، سوم ژوئیه (۱۲ تیر)، ضمن اعلام این خبر، نوشت که سازمان اطلاعات ملی ترکیه در عملیات مشترک با شاخه ضدتروریسم پلیس استانبول که واحد ضداطلاعات این نیرو به شمار می‌رود، هفت نفر را دستگیر کرده است که «به همکاری با موساد اعتراف کردند». 

این هفت نفر جزو ۵۶ ماموری به شمار می‌روند که با ۹ شبکه موساد در ارتباط بودند. به نوشته صباح، هر یک از این شبکه‌ها تحت مدیریت یک مامور موساد مستقر در تل‌آویو اداره می‌شد که قابلیت انجام عملیات در مقیاس بین‌المللی دارند.

اسناد سازمان اطلاعات و امنیت ملی ترکیه نشان می‌دهد که این جاسوسان با استفاده از ابزارهای آنلاین مسیریابی و ردیابی خودرو از طریق مسیریاب‌ جی‌پی‌اس، هک کردن شبکه‌های رمزگذاری‌شده بر اساس ابزار مبتنی بر اینترنت و نیز شناسایی مکان‌های خصوصی اتباع خارجی در ترکیه، به جاسوسی از آنان می‌پرداختند.

این ماموران همچنین افراد هدف‌گذاری‌شده موساد را تعقیب می‌کردند و در عملیاتی به رهبری فردی عرب-اسرائیلی به نام سلیمان آجبریه، از آنان عکسبرداری کرده‌اند. 

به گزارش صباح، دستگاه اطلاعات و امنیت ترکیه کشف کرد که این هسته متشکل از شهروندان کشورهای مختلف خاورمیانه، با استفاده از چندین وبسایت جعلی به زبان‌های مختلف و عمدتا عربی، آدرس‌‌های افراد را پیدا می‌کردند. 

تمام ارتباطات میان عوامل موساد در ترکیه و خارج از آن، از طریق خطوط تلفن همراه یک‌بارمصرف متعلق به اسامی جعلی در اسپانیا، بریتانیا، آلمان، سوئد، مالزی، اندونزی و بلژیک انجام می‌شد.

یکی از رهبران این گروه که جاسوس موساد با نام رمزی «شیرین العیان» بود، با استفاده از یک خط تلفن آلمانی، به یک فلسطینی به نام خالد نجم دستور داده بود که پلتفرم‌های خبری جعلی ایجاد کند و به نوشته صباح، این وبسایت‌ها مطالبی اختصاصی برای جذب اهداف خود منتشر می‌کردند تا با یک «کلیک» به تله‌های ویروسی بیفتند و شبکه بتواند به تلفن‌های آنان نفوذ کند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گفته سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه، فردی ۲۴ ساله به نام پریانشی پاتل کولهاری که مالک یک شرکت خصوصی جاسوسی سایبری در تل‌آویو است، مسئولیت آموزش سایبری و پشتیبانی از واحد استانبول این شبکه را بر عهده داشت. 

کولهاری در تماس مدام با جاسوسان موساد، نحوه نفوذ به تلفن‌های هدف و تعیین مقاله‌هایی را که به مثابه «طعمه» در نظر گرفته و منتشر می‌شد،  به آنان می‌آموخت.

ترکیه همچنین دریافت که موساد جاسوسان عرب خود را در استانبول برای جمع‌آوری اطلاعات، از جمله درباره هدف حمله‌های پهپادی، به لبنان و سوریه فرستاده است. 

برخی از عوامل سوری و لبنانی شاغل در استانبول نیز برای بررسی اطلاعات شهرداری «حاره حریک» در حومه بیروت به آنجا اعزام شدند. این ماموران مختصات دقیق ساختمانی را  که حزب‌الله لبنان اشغال کرده بود، و نیز هویت افراد ارشد نظامی و سیاسی ساکن طبقه سوم آن ساختمان را به دست آوردند. 

یکی دیگر از رهبران شبکه با نام رمز «عبدالله قاسم» که اینک ساکن اسرائیل است و خود را عرب اردنی ساکن سوئد معرفی کرده بود، از راه دور به فردی به نام زید سعدالدین دستور داده بود که با عکسبرداری، سطح امنیتی یک ساختمان راهبردی را در منطقه قادسیه دمشق تحلیل کند. 

افزون بر این، چنانکه صباح نوشته است، موساد ده‌ها جاسوس را، از جمله از اتباع ترکیه، از طریق سفرهای گردشگری مخفیانه با سه توقفگاه، به صربستان، سپس دبی، و در نهایت بانکوک فرستاده است؛ سه جایی که شهروندان ترکیه می‌توانند بدون ویزا به آن‌ها سفر کنند. صباح نوشت که این افراد در بانکوک به مراکز موساد منتقل شدند تا آموزش ببینند و از جمله راه‌های دور زدن دستگاه اطلاعات و امنیت ترکیه را بیاموزند.

ترکیه همچنین متوجه شده است که موساد برای گریز و مخفی ماندن از دید نهادهای امنیتی ترکیه، از روش‌های بسیار پیچیده‌ و عملیات‌ مختلف استفاده کرده است. 

صباح از دو جاسوس سوری موساد به نام‌های محمد فیلی و عبدالله فلاحه نام برده است که دفتر هشام یونس یحیی قفیشه، مدیرعامل سوری یک شرکت سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات را در استانبول شناسایی، و برای ربودن تلفن همراه و دستبرد زدن به آپارتمان او و سرقت اسناد و کامپیوترهایش برنامه‌ریزی کردند. 

فیلی و فلاحه همچنین در عملیات نظارت بر یک بنیاد و چند شهروند مصری در استانبول، از جمله یک روزنامه‌نگار مخالف، یک پزشک و یک کارمند صرافی مشارکت داشتند.

صباح نوشته است که هرچند موساد دفترهایی در مالزی، اندونزی و سوئد دارد، تمام عملیات مزبور را از تل‌آویو مدیریت کرده است. به گزارش این روزنامه، دستگاه اطلاعات اسرائیل، وفاداری و قابلیت ماموران میدانی خود را از طریق مامور کردن آنان به رصد اهداف جعلی در مراکز شاخص گردشگری استانبول، از جمله مسجدها، کلیساها و بازار بزرگ، آزمایش می‌کند. 

در گزارش صباح همچنین آمده است که ماموران در پنج سطح، آموزش عملیاتی از راه دور دریافت می‌کنند و پس از تکمیل مرحله پنجم، جاسوس در یک مکان معین در خارج از کشور مستقر می‌شود تا به مثابه افسر اطلاعاتی، آموزش حرفه‌ای ببیند. 

رسانه‌های ترکیه پیش‌تر در ماه مه از کشف یک هسته ۱۵ نفره دیگر از ماموران موساد در استانبول و بازداشت شش نفر خبر داده بودند. 

این رسانه‌ها گفته بودند که مدیران موساد در اروپا این افراد را آموزش داده‌اند و وظیفه آن‌ها نظارت بر یک شرکت و ۲۳ فردی بود که با جمهوری اسلامی ایران روابط تجاری داشتند. 

دسامبر گذشته نیز ترکیه یک گروه هفت‌نفره فلسطینی‌ را کشف کرد که برای موساد جاسوسی می‌کردند و موساد از اطلاعات آن‌ها برای راه‌اندازی کارزارهای افترا و تهدیدهای مجازی علیه فلسطینی‌ها استفاده کرد.

سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه در همکاری با پلیس این کشور، در سال‌های اخیر چندین شبکه جاسوسی را، از جمله شبکه‌ای که برای روسیه کار می‌کرد، کشف کرده است و همچنین، عملیات جمهوری اسلامی ایران را برای ترور شهروندان اسرائیلی در ترکیه خنثی کرده است. 

این عملیات مشترک همچنین به کشف توطئه ماموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران برای آدم‌ربایی منجر شد که قصد داشتند دگراندیشان پناهجوی ایرانی را در ترکیه بربایند. 

بیشتر از جهان