سقوط نخستین موشک مداری شلیک شده از اروپا ؛ آلمان گذشته را پشت‌سر می‌گذارد و برای جنگ آماده می‌شود

آلمان در تضادی آشکار با صلح‌گرایی پس از جنگ جهانی دوم، اکنون در حال ایجاد تحولی گسترده در سیاست نظامی‌اش است

پرتاب موشک بدون سرنشین اسپکتروم از پایگاه فضایی آندویا در نروژ‌ــ AFP

این هفته، آلمان در حالی خبرساز شد که هم‌زمان به سوی فضا خیز برداشت و خود را برای مواجهه با احتمال جنگ آماده کرد. 

به گزارش اسکای نیوز، صنعت هوافضای آلمان روز یکشنبه نخستین موشک مداری را از خاک اروپا پرتاب کرد. اگرچه موشک بدون سرنشین «اسپکتروم» فقط ۴۰ ثانیه پس از پرتاب از پایگاه فضایی آندویا در نروژ در دریا سقوط کرد، ایسار ارواسپیس، شرکت سازنده موشک یادشده، این ماموریت را موفقیتی نسبی توصیف کرد.

این شرکت نوآفرین آلمانی اعلام کرد این موشک که برای حمل ماهواره‌های کوچک و متوسط به مدار طراحی شده بود، با موفقیت از زمین بلند شد و داده‌های حیاتی، از جمله آزمایش موفق سیستم پایان پرواز، را فراهم کرد.

دانیل متسلر، مدیرعامل این شرکت، گفت: «اولین پرواز آزمایشی ما تمام انتظاراتمان را برآورده کرد.» این ماموریت کوتاه بود، اما گامی مهم در راستای تلاش اروپا برای ورود به بازار رو به رشد پرتاب‌های تجاری ماهواره‌ای محسوب می‌شود؛ بازاری که در حال حاضر تحت سلطه شرکت‌هایی چون اسپیس‌ایکس در آمریکا و آریان‌گروپ در فرانسه است.

این پرتاب بخشی از بلندپروازی اروپا برای دسترسی مستقل به فضا است. کشورهایی مانند بریتانیا، سوئد و نروژ در حال توسعه پایگاه‌های فضایی‌اند تا وابستگی به شرکای غیراروپایی را کاهش دهند. انجمن صنایع هوافضای آلمان نیز این پرتاب را تحسین کرد و آن را گامی در راستای تضمین حاکمیت فضایی اروپا دانست.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در حالی‌ که آلمان به آسمان‌ها چشم دوخته، در زمین نیز با واقعیتی بسیار جدی‌تر روبه‌رو است: تهدید روسیه و آمادگی برای درگیری نظامی.

به گزارش سرویس جهانی بی‌بی‌سی، آلمان در تضادی آشکار با صلح‌گرایی پس از جنگ جهانی دوم، اکنون در حال ایجاد تحولی گسترده در سیاست نظامی‌اش است. در پی تهاجم روسیه به اوکراین و نگرانی‌های فزاینده درباره کاهش تعهدهای امنیتی آمریکا، پارلمان آلمان به حذف محدودیت‌های بدهی برای هزینه‌های دفاعی رای داد و منابع عظیمی را برای توسعه نظامی آزاد کرد.

ژنرال کارستن بروئر، فرمانده عالی ارتش آلمان، هشدار داد که ناتو ممکن است ظرف چهار سال آینده با حمله روسیه مواجه شود. او گفت: «ما از جانب روسیه تهدید می‌شویم. از جانب پوتین تهدید می‌شویم. باید هر کاری که لازم است برای بازدارندگی انجام دهیم.»

این فوریت از آنچه اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، در سال ۲۰۲۲ «نقطه عطف تاریخی» نامید ناشی می‌شود، وقتی او متعهد شد ۱۰۰ میلیارد یورو به بازسازی ارتش آلمان تخصیص دهد. اما ژنرال بروئر می‌گوید این مبلغ فقط بخشی از مشکلات را پوشش داده است و وضعیت همچنان وخیم است.

در گزارشی که اخیرا به پارلمان ارائه شد، با اشاره به کمبودهای ارتش آلمان از مهمات و تجهیزات گرفته تا سرباز و فرسودگی ساختمان‌های نظامی، هزینه بازسازی زیرساخت‌ها به تنهایی حدود ۶۷ میلیارد یورو برآورد شده است.

بروئر برای جبران کمبودها، برویر خواستار افزایش تعداد نیروها به ۴۶۰ هزار نفر شده است که مستلزم جذب ۱۰۰ هزار سرباز جدید خواهد بود. اما چالش جذب نیرو همچنان پابرجا است. با وجود کارزارهای تبلیغاتی، آلمان نتوانسته است به اهداف جذب نیرو دست یابد و حالا بحث بازگشت به خدمت اجباری یا نوعی خدمت ملی در جریان است.

علاوه بر تهدید روسیه، نگرانی‌هایی درباره کاهش تعهدهای نظامی آمریکا وجود دارد. نظرسنجی اخیر یوگاو نشان داد ۷۹ درصد آلمانی‌ها پوتین را تهدیدی جدی برای امنیت اروپا می‌دانند، اما ۷۴ درصد نیز همین دیدگاه را درباره دونالد ترامپ دارند. این تردیدها پس از سخنرانی اخیر جی‌دی ونس، معاون ترامپ، که به ارزش‌های اروپا تاخت تشدید شده است.

با تغییر نگرش عمومی، تمایل ضدنظامی‌گری سنتی در آلمان در حال رنگ باختن است. شارلوت کرفت، جوان ۱۸ ساله آلمانی، می‌گوید دیدگاه صلح‌طلبانه‌اش تغییر کرده است و می‌افزاید مدت زیادی فکر می‌کردیم تنها راه جبران گذشته‌مان غیرنظامی‌سازی است، «اما حالا باید برای دموکراسی و آزادی بجنگیم».

ژنرال بروئر در این تحول فرهنگی پیشتاز است و در دیدارهای عمومی از مردم می‌پرسد: «آیا برای جنگ آماده‌اید؟» پرسشی که پاسخ آن در آلمان امروز، هرچند با تردید، اما بیش از هر زمان دیگری مثبت است.

از پرتاب موشک تا بسیج نیروهای مسلح، آلمان در حال حرکت به سوی آینده‌ای است که در آن هم در فضا و هم روی زمین، به دنبال تضمین جایگاه و امنیتش است.

بیشتر از جهان