سیلاب ویرانگر در افغانستان؛ هزار و ۲۰۰ خانواده آواره شدند

برای ۲۰ استان افغانستان باد و باران شدید و وقوع سیل پیش‌بینی شده است

یکی از خانه‌های آسیب‌دیده از سیل در میدان وردک‌ــ OCHAAfg/Twitter@

سازمان‌های فعال در عرصه ارائه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان روز چهارشنبه ۴ مرداد گزارش‌ دادند که در اثر سرازیر شدن سیل در استان‌های میدان وردک، کابل و لوگر افغانستان، ۳۰ نفر کشته، یک هزار و ۲۰۰ خانواده آواره شدند. همچنین ۴۰۰ خانه ویران شده و بیش از ۶۰۰ خانه آسیب‌دیده است.

کمیته بین‌المللی نجات در گزارشی، در مورد پیامدهای سیلاب اوایل این هفته نوشت که اهداکنندگان کمک‌های بشردوستانه نباید کشورهایی را که در اثر وقوع حوادث طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی آسیب می‌بینند، فراموش کنند.

در گزارش کمیته بین‌المللی نجات آمده است: «تغییرات اقلیمی به عنوان یک تهدید بالقوه در افغانستان ظاهر شده و مناطقی مانند میدان وردک و لوگر را که بیشتر ساکنان آنان به کشاورزی متکی‌اند، تحت تاثیر قرار داده است.»

این سازمان با نگرانی از آواره شدن خانواده‌ها در مناطق آسیب‌دیده، افزود: «مردم مجبور شده‌اند خانه‌هایشان را ترک کنند و به نیازهای اولیه خود مانند غذا و سرپناه دسترسی ندارند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کمیته بین‌المللی نجات تغییرات اقلیمی و افزایش حوادث طبیعی در افغانستان را در حالی که مردم این کشور در فقر و بیکاری گسترده گرفتارند، نگران‌کننده خواند و افزود: کسانی که در ایجاد تغییرات اقلیمی کمترین سهم را دارند، بیشترین آسیب را عواقب آن متحمل می‌شوند.

به باور این سازمان، در صورتی که وضعیت کنونی در افغانستان ادامه یابد و جهان به مردم افغانستان توجهی نشان ندهد، این کشور با بحران عمیق‌تری مواجه خواهد شد.

محمد ریاس، مدیر منطقه‌ای کمیته بین‌المللی نجات در آسیا، گفت: «مردم در استان‌های میدان وردک و لوگر با عواقب سیلاب‌های ویرانگر دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند و برای روزهای آینده بارندگی‌های بیشتری هم پیش‌بینی شده است.»

ریاس تاکید کرد که وضعیت جاری در افغانستان و تهدیدهای ناشی از تغییرات اقلیمی نیازمند توجه و حمایت فوری است.

مدیر منطقه‌ای کمیته بین‌المللی نجات در مورد نقش این سازمان در رسیدگی به آسیب‌دیدگان سیل اخیر، گفت: «تیم‌های واکنش اضطراری کمیته بین‌المللی نجات به طور خستگی‌ناپذیر برای ارائه کمک‌ و خدمات ضروری به آسیب‌دیدگان سیلاب در کابل و لوگر اقدام کرده‌اند.»

محمد ریاس افزود که این کمیته در روزهای آینده ضمن ارائه خدمات پزشکی و بهداشتی، میان آسیب‌دیدگان پول نقد توزیع می‌کند تا نیازهای فوری خود را برطرف کنند.

براساس گزارش این سازمان، در افغانستان حدود ۲۸ میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و با گسترش فقر و بیکاری، به شمار نیازمندان افزوده می‎‌شود.

در همین حال اداره هواشناسی افغانستان تحت کنترل طالبان، روز چهارشنبه در اطلاعیه‌ای گفت در ۲۰ استان افغانستان وقوع بارندگی شدید همراه با سیلاب، رعدوبرق و ورزش باد پیش‌بینی شده است.