نمایش اقتدار کاریکاتوری؛ قدرت‌نمایی با انتشار ویدیو شناسایی و بازداشت یک زن

برخی واحدهای تجاری در مجتمع آ.اس.پ تهران و یاسوج پلمب شدند

صابرین‌نیوز، رسانه نزدیک به سپاه پاسداران، با انتشار ویدیویی از بازداشت ثریا رضایی‌ مهوار، مدیر توسعه شرکت مایکت، خبر داد. گفته می‌شود ثریا رضایی مهوار روز سه‌شنبه در محل کارش بازداشت شده است اما از نهاد بازداشت‌کننده و علت بازداشت او اطلاعی در دسترس نیست.

مایکت یکی از زیرمجموعه‌های هلدینگ حصین است. طاقچه، از دیگر شرکت‌های زیر مجموعه هلدینگ حصین، هفته گذشته در پی انتشار تصاویری از کارمندان آن در فضای مجازی، از دسترس خارج و سپس با سپردن تعهد قضایی، رفع توقیف شد.

در ویدیویی که صابرین‌نیوز منتشر کرده، توییت‌هایی منتسب به ثریا رضایی مهوار هم به نمایش در آمده و عنوان شده که او مخالف حجاب اجباری است و تصاویری از خود هم در توییتر به اشتراک گذاشته است. در یکی از این توییت‌ها می‌خوانیم: «حتما که با دوربین‌های هوشمند رادان می‌خواید ما رو جریمه کنید، ولی خواستم بگم من شده پولامو بذارم زیر بالشم اینکارو انجام می‌دم که یه قرون به شما باج ندم. با تی‌شرت هم رفتار می‌کنم، مستر رادان.»

در ادامه این ویدیو، صدای یکی از ماموران بازداشت‌کننده ثریا رضایی شنیده می‌شود که خطاب به او می‌گوید: «مگه نگفتی رادان نمی‌تونه پیدات کنه؟ پولاتو زیر بالش می‌ذاری؟ تو اصلا حریف رادان نیستی. رادان امنیتت رو تامین می‌کنه.»

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی، به طنز و کنایه، این ویدیو را ویدیو شناسایی و دستگیری «عبدالمالک ریگی» رهبر گروه جندالله خوانده‌اند. 

این چندمین بار است که کانال‌های تلگرامی نزدیک به سپاه پاسداران با انتشار ویدیوهایی از این دست می‌کوشند با ایجاد رعب و وحشت مانع از گسترش و تداوم مقاومت زنان در مقابل حجاب اجباری شوند. پیش از تعطیلی طاقچه، دیجی‌کالا و «از کی» هم با مشکلات مشابهی مواجه شده بودند.

در جریان خیزش سراسری برخی از این شرکت‌های نوآفرین (استارتاپ) با هجوم نیروهای امنیتی به دفترشان مواجه شدند و برخی کارمندانشان بازداشت شدند. خبرگزاری مهر در مطلبی با اشاره به تعطیلی این شرکت‌ها در پی انتشار تصاویر بدون حجاب کارمندانشان در رسانه‌های اجتماعی، به تصاویر منتشرشده از نیروهای دیجی‌کالا اشاره کرد و نوشت: «نکته قابل‌تامل در تصاویر منتشره در حساب‌های کاربری کارکنان این پلتفرم فروش آنلاین، نصب برچسب‌هایی با مضمون «تو آغاز تغییری»، «زن، راوی زندگی» و «تو آغاز شجاعتی» بر آینه‌های موجود در این شرکت است که به‌نظر می‌رسد مسئولان این پلتفرم آگاهانه و با نیت قبلی بانوان شاغل در این پلتفرم را به بی‌حجابی و هنجارشکنی تشویق می‌کنند.»

این خبرگزاری نزدیک به حکومت در این گزارش، به پسندیده (لایک) شدن توییت‌ کارمندان دیجی‌کالا در مورد حجاب اختیاری و تصاویر بدون حجاب آنان اشاره کرد و مدعی شد که این اقدام‌ها با نیت قبلی و در راستای تشویق به بی‌حجابی شکل گرفته‌اند.

خبرگزاری فارس نیز در گزارشی، استارت‌آپ‌ها را «سمپات اغتشاشات» معرفی و شرکت دیجی کالا را به جاسوسی متهم کرد. فارس در گزارشش مدعی شد: «اقدام شبکه‌ای پلتفرم‌های اینترنتی فراتر از موضوع کشف حجاب است. ماجرای عماد شرقی، معاون بین‌الملل سرآوا (هلدینگ بالادستی دیجی‌کالا) در سال ۱۳۹۷ مشخص کرد که حکایت برخی سکوهای اینترنتی مستقر در ایران عمیق‌تر از یک کسب‌وکار صرف است. اتهام عماد ادوارد شرقی جاسوسی نظامی بود. این نشان می‌دهد باید از کمی بالاتر به پازل پلتفرم‌ها در ایران نگاه کرد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این خبرگزاری در ادامه، با سناریوسازی و داستان‌سرایی در جهت اثبات جاسوسی دیجی کالا و دیگر شرکت‌های نوآفرین غیردولتی نوشت: «به نظر می‌رسد عواملی در شبکه استارت‌آپی مستقر در ایران، پلتفرم‌ها را وارد بازی جربزه مرغ (Chicken Game) با نظام کرده‌اند. این مدل از منازعه در تئوری بازی‌ها، شبیه دوئل‌های هالیوودی است. دو طرف سوار بر ماشین با سرعت به سمت هم می‌آیند تا در انتها مشخص شود چه کسی تسلیم می‌شود. غفلت برخی مسئولان و ایجاد شرایط انحصار برای این پلتفرم‌ها و فقدان نظارت، با ادبیاتی مثل دفاع از کسب‌وکار و ایجاد اشتغال و نظایر آن تقلیل ماجرا و ساده‌اندیشی است که هرچقدر بیشتر تعلل شود، خسارات آن جبران‌ناپذیرتر خواهد شد.»

تداوم پلمب واحدهای صنفی

پلمب واحدهای صنفی در شهرهای مختلف نیز کماکان ادامه دارد. بر اساس گزارش‌های رسیده به ایندیپندنت فارسی، نیروهای امنیتی شامگاه شنبه چهاردهم مرداد با هجوم به مجتمع تجاری آ.اس.پ تهران بسیاری از واحدهای تجاری در این مجتمع را به بهانه رعایت نکردن حجاب پلمب کرده‌اند. در جریان این اقدام نیروهای فراجا، کافه‌ها، رستوران‌ها، یک جواهرفروشی، کتابفروشی و یک داروخانه نیز پلمب شدند.

شنیده‌ها حاکی از آن است که این برخورد در حالی صورت گرفت که ماموران تصاویری از حضور مشتریان بدون حجاب در این واحدهای صنفی به همراه داشتند. 

به گزارش خبرگزاری هرانا، پلیس نظارت بر اماکن عمومی یاسوج روز شنبه چهاردهم مرداد کافه کلایمر در یاسوج را هم به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری پلمب کرد. 

پایگاه خبری انصاف‌نیوز روز جمعه اعلام کرده بود که «ربوکیدز»، تنها شهربازی دانش‌بنیان و استارتاپی در ایران، پلمب شده است. علت پلمپ این مجموعه نیز رعایت نشدن حجاب عنوان شد. بر اساس این گزارش، این مرکز جوایز متعددی برده و از جمله مراکز برگزیده یونیسف بود. دو سال پیاپی هم از دانشگاه امیرکبیر جایزه شرکت برتر را کسب کرده بود.

طرح مسدودسازی فضای بیرونی کافه‌ها در مشهد هم  سرانجام روز شنبه انجام شد. اکنون با تصویب قرارگاه حجاب و عفاف در مشهد، تمام فضاهای بیرونی کافه‌ها و رستوران‌ها در این شهر جمع شده‌اند. به نوشته روزنامه خراسان، دادستان استان خراسان رضوی در صحبت‌هایش، منشا این تصمیم را قرارگاه عفاف و حجاب دانسته اما داوری، فرماندار مشهد، اعلام کرده که در قرارگاه عفاف و حجاب شهرستان مشهد درباره جمع‌آوری فضای بیرونی کافه‌ها و رستوران‌ها هیچ تصمیمی گرفته نشده است.

پیش از این احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور، از اجرای طرح برخورد با بی‌حجابی از روز شنبه ۲۶ فروردین خبر داده بود. رادان توقیف خودرو، پلمب واحدهای صنفی و معرفی متخلفان به محاکم قضایی را از جمله مواردی عنوان کرد که در صورت برخورد با رعایت نشدن حجاب اجباری اجرا خواهند شد.