انجمن دفاتر صنفی خدمات مسافرتی: ممنوعیت فروش چارتری بلیت تصمیمی غلط بود

فروش چارتری بلیت هواپیما به دستور وزیر راه و شهرسازی و با ادعای «جمع کردن بساط سوداگری» ممنوع شد

مسئولان دولتی مدعی بودند ممنوعیت فروش چارتری بلیت در کنترل قیمت‌ها موثر است‌ــ‌ اقتصادآنلاین

حرمت‌الله رفیعی، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی، ضمن انتقاد از «تصمیم‌گیری‌های خلق‌الساعه، غیرکارشناسی و غلط» مسئولان دولتی، از خالی ماندن هتل‌های کیش، قشم، چابهار و مشهد در پی ممنوعیت فروش چارتری بلیت هواپیما خبر داد.

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی با اشاره به اینکه ممنوعیت فروش بلیت‌های چارتری نارضایتی مسافران، شرکت‌های هواپیمایی و آژانس‌های مسافرتی را در پی داشته است، گفت: «در حالی‌ که می‌توانند راهکار ساده ارائه کنند، مسافران را به دردسر می‌اندازند. در حال حاضر همه‌چیز قفل شده است و هیچ بلیتی به دست مسافر نمی‌رسد.»

رفیعی با تاکید بر اینکه مسئولان دولتی باید در خصوص بلیت‌های چارتری، قرارداد آژانس‌های مسافرتی و بلیت‌های فروخته‌شده پاسخگو باشند، افزود: «بسیاری از بلیت‌ها فروخته شده‌اند؛ بعد به‌یک‌باره دستور ممنوعیت فروش بلیت چارتری می‌آید. مگر این جایگاه در اختیار آن‌ها است که چنین تصمیم‌هایی می‌گیرند؟»

به گفته رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی، در حالی‌ که هتل‌ها خالی مانده‌اند و بلیت‌ها دست چارترکننده‌ها و آژانس‌های مسافرتی نیست، ظرفیت پروازها تکمیل شده و معلوم نیست چه اتفاقی در بازار افتاده است. او در ادامه پرسید: «اگر قرار است فقط خود ایرلاین‌ها بلیت بفروشند، پس چرا به سه هزار آژانس مسافرتی مجوز فعالیت داده‌اند؟»

رفیعی با بیان اینکه «تصمیم‌های خلق‌الساعه» بیکاری آژانس‌های مسافرتی را در پی داشته، تاکید کرد که ممنوعیت فروش چارتری بلیت هواپیما به حوزه گردشگری و تورهای گردشگری آسیب رسانده است.

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی، اوایل مرداد با ادعای «بازگرداندن آرامش به بازار» دستور ممنوعیت فروش بلیت‌های چارتری را صادر کرد. پس از آن نیز سازمان هواپیمایی کشوری در بخشنامه‌ای به شرکت‌های هواپیمایی و سایت‌های فروش اعلام کرد از دهم مرداد تا پایان شهریور فروش چارتری بلیت ممنوع است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مسئولان دولتی مدعی بودند ممنوعیت فروش چارتری بلیت در کنترل قیمت‌ها موثر است و امکان «رانت، تقلب و کلاهبرداری» را از بین می‌برد. بذرپاش گفته بود که باید «بساط سوداگری» در حمل‌ونقل هوایی از بین برود. اما فعالان حوزه گردشگری معتقدند که دولت با مانع‌تراشی برای آن‌ها به سودآوری خود می‌اندیشد. موضوعی که رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی نیز تلویحا به آن اشاره کرد.

او در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، ضمن اشاره به منافع دولت از بلیت‌فروشی مستقیم و ممنوع کردن فروش بلیت‌های چارتری گفت: «گویا بیش از آن چیزی که باید، به دنبال منافع خودشان‌اند. برای مثال سال‌هاست که برای پرواز تهران‌ــ‌‌نجف با قیمت پنج تا شش میلیون تومان قرارداد بسته می‌شود اما اکنون در آستانه اربعین، بهای بلیت به هشت میلیون تومان می‌رسد. در حالی‌ که ایرلاین عراقی بلیت همین مسیر را شش میلیون تومان می‌فروشد.» رفیعی افزود: «این نرخ‌ها نشانه زیاده‌خواهی تصمیم‌گیران است».

سازمان هواپیمایی کشوری در خردادماه نیز پس از افزایش ۲۹ درصدی بهای بلیت پروازهای داخلی، پروازهای چارتری رفت‌وبرگشت از تهران به شش مقصد مشهد، اصفهان، شیراز، اهواز، بندرعباس و تبریز را ممنوع کرد. پس از ممنوعیت فروش چارتری بلیت هواپیما، هم در پی درخواست سازمان هواپیمایی کشوری، ۱۳ درگاه فروش بلیت «غیرمجاز» با دستور دادستانی مسدود شد. با این حال گزارش‌ رسانه‌های داخلی حاکی از آن است که پروازهای چارتری همچنان تبلیغ می‌شوند و نرخ بلیت نیز در سایت‌ها و شرکت‌ها مختلف است.