ژاپن در هفته جاری عملیات ریختن آبهای رادیواکتیو پالایششده به اقیانوس را آغاز میکند. به گزارش خبرگزاری رویترز، روند ریختن این آبها که مربوط به نیروگاه هستهای ویرانشده فوکوشیما است، روز پنجشنبه آغاز میشود. آژانس بینالمللی انرژی هستهای، طرح توکیو برای انجام این کار را تایید کرده است. با این همه، کشورهای همسایه و گروههای ماهیگیری همچنان به این اقدام معترضاند.
دولت ژاپن دو سال پیش بود که طرح ریختن آبهای پالایششده به اقیانوس آرام را اعلام کرد و این بخش مهمی از روند خارج از دور کردن نیروگاه فوکوشیما محسوب میشود. قرار است بیش از یک میلیون تُن آب اینچنینی به دریا ریخته شود. نگرانی ماهیگیرها این است که بسیاری از مردم حاضر به خرید ماهیهایی که از این منطقه میآیند نباشند.
فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن، روز سهشنبه در نشستی خبری گفت که اگر شرایط دریا و آب و هوا مهیا باشد، روند ریختن آب از روز ۲۴ اوت آغاز میشود. او در ضمن گفت روز دوشنبه شخصا با ماهیگیرها دیدار کرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دولت ژاپن روز دوشنبه اعلام کرد که پس از ماهها مذاکره با فعالان در صنعت شیلات به «میزانی از تفاهم» رسیده است. میزان تریتیومی که در آب است بسیار کمتر از میزانی است که سازمان جهانی بهداشت مجاز اعلام کرده است. دولت ژاپن نیز تاکید دارد که این کار خطری ندارد. آژانس طرح ژاپنیها را ماه گذشته تایید و اعلام کرد که تاثیر آن بر مردم و محیط زیست اندک خواهد بود.
نظرسنجیها نشان میدهد که حدود ۵۶ درصد مردم ژاپن موافق این طرحاند، اما ۳۷ درصد نیز با آن مخالفاند.
اما بسیاری از مخالفتها از طرف سایر کشورها است. مهمترین مخالف این طرح، چین بوده است. وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین، این اقدام را «بهشدت خودخواهانه» خواند و گفت پکن عمیقا نگران این تصمیم است و رسما شکایت کرده است. او گفت کشورش «به تمامی اقدامهای لازم برای پاسداشت محیطزیست دریایی، امنیت غذایی و بهداشت عمومی» دست خواهد زد، اما به اقدام مشخصی اشاره نکرد.
جان لی، رئیس اجرایی هنگ کنگ، نیز از اقدام ژاپن انتقاد کرد و آن را «غیرمسئولانه» خواند. لی گفت هنگ کنگ بلافاصله واردات غذاهای دریایی از مناطقی همچون توکیو و فوکوشیما را ممنوع میکند. ماکائو نیز قرار است این ممنوعیت را اعمال کند.
کره جنوبی روز سهشنبه گفت با جنبههای علمی و فنی برنامه ژاپن مشکلی ندارد، اما لزوما موافق با آن نیست.