ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، روز سهشنبه هفتم شهریور در یک نشست خبری با انکار مشکلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی موجود ادعا کرد در دوره او، رشد اقتصادی افزایش و تورم کاهش یافته است. او همچنین مدعی شد که «همه شاخصها نشاندهنده پیشرفت است و تلاشهای انجامشده جواب دادهاند».
رئیسجمهوری ایران با ادعای اینکه «دشمنان» به دنبال «منزوی» کردن ایران در جهان و «مایوس» کردن مردم در داخل کشور بودند، گفت که این دو «راهبرد» شکست خوردهاند. او بدون اشاره به ناکامی دولت در به ثمر رساندن مذاکرات هستهای ادعا کرد که از ابتدا، موضوع برجام اولین و آخرین پیگیری جمهوری اسلامی در سیاست خارجی نبوده است.
ابراهیم رئیسی ارتباط با کشورهای همسایه و کشورهای مسلمان را از دستاوردهای دولتش در روابط سیاسی و اقتصادی قلمداد کرد و مدعی شد که دولت سیزدهم در حوزه ارتباط تجاری با کشورهای همسایه نسبت به دولت قبل با رشد ۱۴ درصدی مواجه بود.
رئیس دولت سیزدهم در ادامه سخنانش ادعای «همراهی مردم با دولت» را مطرح کرد و اعتراضهای مردمی را «ایجاد اغتشاش از سوی دشمن» خواند و گفت: «غربیها میز مذاکره را ترک کرده و دل به اغتشاشات بسته بودند اما مردم دشمن را ناکام گذاشتند.» رئیسی ادعا کرد که غربیها پیغام داده و درخواست بازگشت به میز مذاکره را مطرح کردهاند.
ابراهیم رئیسی از راهاندازی «راهیان پیشرفت» در کنار کاروانهای «راهیان نور» خبر داد و گفت که در این کاروانها باید نشان داده شود چه «کارهای بزرگی» انجام شده است. او همچنین وعده داد که دولت برای ناترازی برق، آب و گاز برنامه دارد.
رئیسی در ادامه مدعی شد که تاکنون مشکل تنش آبی در سه هزار و ۵۰۰ روستای ایران حل شده است و در آینده برق صنعتی از برق خانگی جدا میشود. او همچنین وعده داد که رایگان شدن آب و برق و گاز خانوادههای کمدرآمد در برنامه دولت است.
رئیسجمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از نشست خبری روز سهشنبه، ادعا کرد که در فصل بهار امسال ۲۵ میلیون نفر از مردم ایران در رویدادهای مختلف فرهنگی و هنری «با نشاط بالا» شرکت کردهاند. او با تکرار ادعای علی خامنهای، گفت: «به قله نزدیکایم.»
رئیسی با انتقاد از رسانههای منتقد از آنها خواست «تلاشهای دولت» را ببینند و آن را در «سبد نظام» بگذارند. او در پاسخ به سوالی درباره انتقادها به سفرهای استانی از ضربالمثل «شنیدن کی بود مانند دیدن» استفاده کرد و مدعی شد که این سفرها به «حل مشکلات» کمک میکنند و حضور در استانها و «دیدن نقایص کار به انسان حس بسیاری میدهد». رئیسی به همکارانش در دولت نیز توصیه کرد با حضور در میدان این حس را پیدا کنند.
او ادعا کرد مصوبات استانی از «چند جانب» برای اجرا پیگیری میشوند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
رئیسجمهوری اسلامی ایران با اذعان بر اینکه دولت برای تامین زیرساختهای اربعین کارهای زیای انجام داده، گفت که این رویداد «جلوه مقاومت اسلامی» است.
در ادامه نشست خبری، خبرنگاری از ابراهیم رئیسی درباره عضویت در سازمان شانگهای و گروه بریکس سوال کرد و گفت برخی معتقدند این عضویتها به اقتصاد ایران برای نجات از تحریمها کمک نمیکند. رئیس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی در پاسخ به این سوال مذاکرات هستهای را پیش کشید و گفت: «ما میز مذاکره برای رفع تحریم را ترک نکردهایم.» او در ادامه افزود که دیگران میز مذاکره را ترک کردهاند و حالا خودشان «پشیمان شدهاند و میگویند آماده مذاکرهاند».
رئیسی با بیان اینکه دولت عضویت در ائتلافهای منطقهای و فرامنطقهای را دنبال میکند، گفت: «اینکه دیگران میگویند راه برونرفت از مشکلات ما لبخند آمریکا یا چند کشور اروپایی است، در پاسخشان تاکید میکنم که ما منتظر لبخند آنها نخواهیم شد.»
رئیسجمهوری اسلامی ایران در پاسخ به روزنامه شرق درباره حضور پررنگ فارغالتحصیلان دانشگاه امام صادق در دولت و ناتوانی آنها در کنترل بحرانها گفت که معتقد نیست در جامعه «التهاب» وجود دارد، بلکه معتقد است که التهاب در «دل دشمن وجود دارد و دشمن است که میخواهد دوقطبی و التهاب را به جامعه القا کند.»
رئیسی در ادامه سخنانش ادعا کرد در جریان اعتراضهای خیابانی خیزش سراسری وقتی به دانشگاه و خیابان میرفت، مردم از او استقبال میکردند. او همچنین گفت که به وعدههای انتخاباتیاش «وفادار» است.
ابراهیم رئیسی در پاسخ به سوال خبرگزاری فارس که حاوی اتهامهایی علیه استادان دانشگاهها بود، سرکوب در دانشگاهها را تلویحا تایید کرد و گفت: «اگر افراد نادری بخواهند قانونشکنی کنند و نظم دانشگاه را برهم بزنند، خود دانشگاه یعنی دانشجو و استاد نباید اجازه این کار را دهند، چون دانشگاه چارچوبی دارد و باید همه به قانون پایبند باشند.»
وقتی خبرنگار روزنامه کیهان ادعای «عصبانیت آمریکا و متحدان غربی» از «پیشرفتهای دولت سیزدهم» را مطرح کرد، ابراهیم رئیسی در پاسخ مدعی شد که در سفر به کشورهای خارجی، مقامهای این کشورها از او میپرسند که «ایران چگونه با وجود تحریمها و تهدیدها این همه پیشرفت داشته است». او در ادامه افزود که جمهوری اسلامی در صنایع نظامی «حرف اول» را میزند و در صنایع هستهای «حرف برتر و بالایی» دارد.
ابراهیم رئیسی وجود حزبالله لبنان در منطقه را مایه «برکت» خواند و مدعی شد که همه منطقه به حزبالله «اعتماد» دارند. او همچنین گفت که آمریکاییها گفتهاند «فشار حداکثری به ایران مفتضحانه شکست خورده است».
رئیس دولت سیزدهم از پاسخ شفاف به سوالی درباره اینکه مردم چه زمان نتایج کارهای دولت را در زندگی خود احساس میکنند، طفره رفت و گفت که همه اقدامهای دولت از جمله «افزایش تولید، تجارت خارجی، صادرات نفتی و غیرنفتی در زندگی مردم موثر است».
او همچنین گفت که دولت بنا دارد موارد مربوط به معیشت مردم را از «دلاریزه بودن» خارج کند تا نرخ ارز و دلار تاثیری روی زندگی و سفره مردم نداشته باشد. او بهبود وضعیت مردم را به آینده موکول کرد و گفت که «این هدف نیاز به کار و تلاش دارد که دولت آغاز کرده است».
ابراهیم رئیسی در پاسخ به سوالی درباره انتخابات آتی مجلس نیز ادعا کرد که «همه نهادها با رای مردم» در جمهوری اسلامی شکل میگیرند و دولت برای «مشارکت حداکثری» در انتخابات «تلاش» میکند.
او همچنین ادامه فیلترینگ پلتفرمهای خارجی و محدودیت پهنای باند خارجی را تلویحا تایید کرد و شرط رفع فیلتر پلتفرمهارا «پاسخگویی» آنها به جمهوری اسلامی دانست. رئیسی در ادامه گفت که دولت قصد دارد توسعه شبکه ملی اطلاعات را تا پایان سال به ۸۰ درصد برساند.