همزمان با راهاندازی «گشتهای امنیتی» مرکب از ماموران حراست و نیروهای لباس شخصی در شماری از دانشگاهها و تهدید دانشجویان دختر دانشگاه علامه در نامههای با سربرگ، ولی بدون شماره و تاریخ، گزارشها حاکی از «خفتگیری» دانشجویان دختر و «ناامنسازی» محوطههای بیرونی دانشگاهها و خوابگاهها با هدف تحمیل حجاب اجباری به دانشجویان است.
فعالان دانشجویی دانشگاه علامه تهران یکشنبه، ۲۳ مهر (۱۵ اکتبر)، از اقدام حراست این دانشگاه در تحویل «نامههای غیررسمی برای تهدید دانشجویان» خبر دادند.
بنا به این گزارش، دستکم ۲۰ نفر از دانشجویان دختر دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی هنگام ورود به دانشکده، از ماموران حراست نامههایی دریافت کردهاند که با وجود «نگارش نامه در سربرگ رسمی دانشگاه علامه طباطبایی، هیچیک شماره نامه و تاریخ» نداشته است.
شوراهای صنفی دانشجویان کشور در همین زمینه تاکید کرد که «تحویل فلهای و خارج از قاعده قانونی مکاتبات دانشگاهی این نامهها، تنها به منظور تهدید و ارعاب دانشجویان» انجام شده است.
در این نامههای غیررسمی که به امضای مسئول «امور دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه» رسیده است، دانشجویان تهدید شدهاند که در صورت ادامه «نقض مقررات پوشش»، با آنها برخورد آموزشی خواهد شد.
در متن این نامههای با سربرگ دانشگاه علامه، اما بدون تاریخ و شماره، آمده است: «در روزهای گذشته، مقررات پوشش در دانشکده توسط شما نقض شده است» و «نظر به اینکه تکرار این رفتار اختلالی در برنامه آموزشی شما ایجاد میکند، مقتضی است نسبت به رعایت مقررات دانشگاه توجه جدی داشته باشید.»
همزمان، خبرنامه امیرکبیر از «افزایش گشت امنیتی در محیط دانشگاهی» گزارش داد و افزود که با گذشت چند هفته از آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاهها، «برخوردها در فضای آکادمیک افزایش یافته است و در روزهای اخیر، گشتهای چندنفره متشکل از نیروهای حراست و نیروهای لباسشخصی در سطح بسیاری از دانشگاهها راهاندازی شده» است و این گشتها به بهانههای مختلف با دانشجویان برخورد میکنند.
در این گزارش از جمله آمده است که شنبه، ۲۲ مهر، چندین گشت امنیتی در محیطهای دانشگاه صنعتی امیرکبیر به بهانههای مختلف، از جمله «کنار هم نشستن دختر و پسر (مختلط نشستن)، پوشش غیراسلامی و بد پوششی، کوتاهی شلوار و جلوباز بودن مانتو و داشتن پیرسینگ»، به برخورد با دانشجویان اقدام کردهاند.
خبرنامه امیرکبیر در این گزارش تاکید میکند که «آزارواذیت دانشجویان به خاطر پوشش غیراسلامی و مزاحمت برای آنها»، بخشی از پروژه «اسلامیسازی دانشگاهها» در ایران است.
فعال شدن «گشتهای امنیتی در دانشگاهها» در حالی است که نیروهای حکومتی در بیرون دانشگاهها و محوطههای اطراف خوابگاههای دانشجویی نیز با روشهای خشونتآمیز، از جمله «خفتگیری» و تهدید دانشجویان، به ویژه دانشجویان دختر، محیط را برای دانشجویان ناامن کردهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در تازهترین نمونه از ناامنسازی محیط و تهدید دانشجویان، شوراهای صنفی دانشجویان کشور از «خفتگیری و ایجاد مزاحمت به بهانه تذکر حجاب» برای دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل گزارش داد و نوشت: «در کوچههای اطراف خوابگاه دخترانه ریحانه دانشگاه نوشیروانی، افرادی با ماسک حضور دارند و برای دانشجویان ساکن این خوابگاه مزاحمت ایجاد میکنند.»
در این گزارش آمده است که این افراد که ماسک بر چهره دارند، «دانشجویان دختر را در هنگام بازگشت به خوابگاه، در کوچه کنار خوابگاه خفت کرده و با توهین، فحاشی و تهدید» به آنها «تذکر حجاب میدهند» و برایشان مزاحمت ایجاد میکنند.
با اینکه دانشجویان موضوع «خفتگیری و تهدید به بهانه تذکر حجاب» را به مسئولان دانشگاه نوشیروانی اطلاع دادهاند، «هیچ اقدامی در این خصوص» و برای جلوگیری از ادامه این رفتارها و تهدیدها علیه دانشجویان انجام نشده است.
در نمونهای دیگر، انجمن آزادیخواه دانشگاه امیرکبیر گزارش داد که حوالی ساعت یک تا دو بامداد یکشنبه، ۲۳ مهر، «فردی قمه بهدست» مقابل خوابگاه ناصرالاسلامی واقع در خیابان مولوی «اقدام به فحاشی» علیه دانشجویان ساکن خوابگاه کرده است.
طبق این گزارش، فرد تهدیدکننده برای تحریک «دانشجویان به پایین آمدن و خروج از خوابگاه»، اقدام به تخریب و ضربه زدن به چندین خودرو پارکشده در اطراف خوابگاه کرد که عمدتا خودروهای دانشجویان بوده و همزمان، تهدید کرده است که از این پس «هر دانشجویی را خفت کند، خون آن دانشجویان پای خودش خواهد بود».
مشابه همین تهدیدها در روزهای پایانی سال تحصیلی گذشته و در ادامه سرکوب تجمعهای اعتراضی دانشجویان، نیز در اطراف چندین دانشگاه، از جمله دانشگاه شاهد تهران، رخ داده بود، اما مسئولان دانشگاه و حراست که در داخل دانشگاه به بهانههای مختلف بهشدت با دانشجویان برخورد میکنند، گفتند که مسئولیتی در قبال تهدید علیه دانشجویان در محوطههای بیرونی دانشگاه ندارند.