انبوه بیماران با مشکلات تنفسی در مراکز درمانی چین؛ مقام‌های پکن می‌گویند جای نگرانی نیست

با وجود حجم بسیار زیاد مراجعان به مراکز بهداشتی، مقام‌های بهداشتی چین افزایش بیماری‌های تنفسی را به ویروس‌های شناخته‌شده نسبت می‌‌دهند و آن را طبیعی می‌دانند

کارمند یکی از مراکز بهداشتی مرتبط با آزمایش کوویدـ۱۹ در شانگهای، ۱۹ دسامبر ۲۰۲۲ـ AFP

بر اساس گزارش‌ رسانه‌های محلی در چین که هشدار سازمان بهداشت جهانی را نیز در‌پی داشت، بسیاری از نقاط این کشور با افزایش نگران‌کننده بیماری‌های تنفسی، به‌ویژه در میان کودکان، در مواجه است.

به گزارش نیوزویک، سازمان بهداشت جهانی معتقد است عامل شیوع این بیماری مایکوپلاسما پنومونیه است که موجب آنفلوانزا و عفونت‌های باکتریایی رایج می‌شود، با این حال، مقام‌های چین شیوع این بیماری را انکار می‌کنند و مقام‌های رسمی این کشور هنوز خبری مبنی بر گسترش بیماری تنفسی یا مرگ بر اثر آن گزارش نکرده‌اند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که بیماری تنفسی کنونی در حالی در چین گسترش یافته که فشار زیادی بر سیستم مراقبت‌های بهداشتی این کشور وارد شده است. کمبود ظرفیت بیمارستان‌های چین، در میان مشکلات دیگر بخش بهداشت و درمان، برای اولین بار در اوج مبارزه این کشور با عفونت‌های گسترده کووید-۱۹ در سال جاری، پس از اینکه پکن تمام کنترل‌های مربوط به کرونا را در دسامبر به‌طور ناگهانی کنار گذاشت، مطرح شد.

در حال حاضر این مشکلات بار دیگر برای شهروندان چینی دردسرساز شده است. یک روزنامه محلی گزارش داد که بیمارستان کودکان تیانجین در نزدیکی پکن، روز هجدهم نوامبر در طول یک روز رکورد مراجعه ۱۳ هزار و ۱۷۱ بیمار به بخش‌های سرپایی و اورژانس را گزارش کرد که فراتر از ظرفیت‌های این مرکز درمانی است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

یک خبرگزاری چینی نیز روز پنجشنبه گزارش داد که بیمارستان کودکان پکن جینگدو با ۳۰۰ تخت حدود ۹۰ درصد از ظرفیتش را به بیماران سرپایی مرتبط با علائم تنفسی اختصاص داده و با مشکلات رسیدگی به سایر بیماران مواجه است.

بنا بر گزارش سایر رسانه‌های چین نیز صف‌های طولانی در داخل و خارج از بیمارستان‌ها، نشان‌دهنده تقاضای بسیار زیاد برای مراقبت‌های پزشکی است.

ویدیوهایی که تعداد زیاد بیماران در بیمارستان کودکان تیانجین و همچنین بیمارستان کودکان شن یانگ را نشان می‌دهد، در رسانه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود که منعکس‌کننده وخامت اوضاع بیمارستان‌ها در چین است.

 لی یوچوان، مدیر بیمارستان کودکان پکن، در‌این‌باره به رسانه‌ها گفت که بخش داخلی روزانه به بیش از هفت هزار بیمار رسیدگی می‌کند. همچنین به گفته سان یوان، رئیس بیمارستان کودکان جینگدو پکن، تعداد بالای بیماران مراجعه‌کننده مبتلا به مشکلات تنفسی، فشار زیادی بر منابع پزشکی وارد کرده است.

لی ونگ، رئیس بخش بیماری‌های تنفسی و عفونی بیمارستان یوان پکن، تاکید کرد که این افزایش ناگهانی مراجعه بیماران ممکن است با ضعیف شدن سیستم ایمنی در کودکان به‌دلیل محدودیت‌های سه ساله ناشی از کرونا مرتبط باشد. به گفته او، پیش از این افراد حساس و به‌ویژه کودکان در قرنطینه‌های طولانی‌مدت حضور داشتند، اما اکنون با اتمام دوران قرنطینه، آن‌ها بیش از پیش در معرض عفونت‌های فصلی قرار می‌گیرند.

گزارش‌های شهروندان در رسانه‌های اجتماعی بیانگر زمان انتظار بسیار طولانی برای معالجه است. به گفته برخی از مراجعه‌کنندگان به یکی از بیمارستان‌های پکن، برای بخش اورژانس اطفال باید حدود ۲۴ ساعت در انتظار ماند. برخی از افراد دیگر نیز از انتظارهای چند روزه برای دریافت مراقبت‌های پزشکی خبر دادند.

با وجود حجم بسیار زیاد مراجعه به مراکز درمانی،‌ مقام‌های بهداشتی چین افزایش بیماری‌های تنفسی در این کشور را به ویروس‌های شناخته‌شده از جمله پنومونی مایکوپلاسما، آدنوویروس و آنفولانزا نسبت داده‌اند و آن را  پس از لغو قرنطینه‌های گسترده، طبیعی می‌دانند.

مسئولان بهداشتی چین تاکید کرده‌اند که هیچ سویه جدیدی از بیماری تنفسی در این کشور شناسایی نشده است. این در حالی است که برخی از کاربران رسانه‌های اجتماعی بین افزایش بیماری‌های تنفسی فعلی و مراحل اولیه شیوع کووید-۱۹، مقایسه‌هایی انجام داده‌اند و از شیوع یک بیماری گسترده دیگر اظهار نگرانی کرده‌اند.

با توجه به این نگرانی‌ها، سازمان بهداشت جهانی خواستار جزئیات بیشتری درباره شیوع بیماری‌های تنفسی جدید در شمال چین شد.

بنا به ادعای سازمان بهداشت جهانی، شمال چین از اواسط اکتبر امسال در مقایسه با مدت مشابه در سه سال گذشته، شاهد افزایش بیماری‌های تنفسی «شبیه به آنفلوانزا» و سویه‌های ذات‌الریه در کودکان بوده است. با این حال به گفته این نهاد، هنوز نشانه‌ای از قصد چین برای ارائه جزئيات بیشتر در زمینه این بیماری‌ها دیده نشده است.

بیشتر از بهداشت و درمان