شرکت کنترل کیفیت هوای تهران کیفیت هوای پایتخت را در روز دوشنبه ۶ آذر نیز همچون روزهای گذشته، در شرایط ناسالم برای گروههای حساس اعلام کرد.
به گزارش رسانههای ایران، میانگین شاخص کیفیت هوای تهران در ۲۴ ساعت گذشته بین ۱۴۰ تا ۱۵۱ بود و وضعیت کیفیت هوای تهران در ۱۳ منطقه قرمز اعلام شد.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی هم یکشنبه اعلام کرده بود که روز دوشنبه در شهرهای صنعتی و پرجمعیت نظیر قزوین، کرج، تهران، اراک و اصفهان افزایش غلظت آلایندههای جوی ادامه خواهد داشت. او وعده داد که از بعدازظهر دوشنبه و نیز سهشنبه ۷ آذر به سبب وزش باد، میزان آلایندهها کاهش و کیفیت هوا بهبود خواهد یافت.
این در حالی است که معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران روز یکشنبه گفته بود: «بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، تا ساعات آینده وضعیت کیفیت هوای تهران بهبود پیدا میکند.» او تاکید کرد: «برای برگزاری جلسه اضطرار آلودگی هوا تصمیمی گرفته نشد چون تا ساعات آینده وزش باد در تهران داریم که باعث بهتر شدن شرایط هوا میشود؛ به همین دلیل برای تعطیلی مدارس برنامهای نداریم و مدارس مقاطع مختلف تحصیلی طبق روال عادی فعالیت میکنند.»
شاخص کیفیت هوا چنانچه در بازه صفر تا ۵۰ اعلام شود، شرایط پاک یا سبز تعریف میشود. از ۵۱ تا ۱۰۰ شرایط قابلقبول یا زرد است، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ شرایط برای گروه حساس ناسالم و به رنگ نارنجی است، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ شرایط برای همه ناسالم اعلام و با رنگ قرمز مشخص میشود، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ شرایط بسیار ناسالم و بنفشرنگ و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط خطرناک است و با رنگ ارغوانی مشخص میشود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پیشتر محمد درویش، کارشناس محیط زیست، گفته بود اقدامهای دولت برای کاهش آلودگی تقریبا در حد «هیچ» است. او میگوید: «آلودگی هوا و بحران محیط زیستی در شهرهای مختلف طی روزهای اخیر گسترش یافته است؛ تا حدی که اصفهان، تهران، اهواز و عمده مراکز استانها به دلایل مختلف درگیر آلودگی هوای شدید شدهاند. اقدامهای دولت نیز تاکنون نتایج قابلتوجهی نداشته است.»
محمدصادق حسنوند، رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه تهران، اوایل سال ۱۴۰۲ با بیان اینکه هوای تهران در ۱۲ سال اخیر تقریبا در بیش از ۶۰ درصد روزهای سال آلوده بوده است، گفت: «میزان غلظت آلایندهها در شهر تهران در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۲۷ درصد افزایش پیدا کرد که عدد بسیار بزرگی است.»
او درباره آمار مرگهای ناشی از آلودگی هوا تاکید کرد: «از ۴۵ تا ۵۰ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در کل ایران که سالانه رخ میدهد، ۷۰۰ تا هزار مورد مربوط به کودکان زیر پنج سال و بیشترین تعداد موارد مرگ منتسب به آلودگی هوا مربوط به گروه سنی بالای ۵۰ سال است.»