درخواست کی‌یف از جامعه‌بین‌المللی برای محکوم کردن انتخابات روسیه در «بخش‌های اشغالی»

بنا به اعلام پارلمان روسیه انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده در مناطقی از اوکراین که مسکو آن را بخشی از خاک خود می‌داند نیز برگزار خواهد شد

اوکراین طرح روسیه برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در بهار آینده در «بخش‌های اشغالی» را به شدت محکوم کرد و با «باطل و بی‌اعتبار» خواندن آن، اعلام کرد که ناظرانی را که برای نظارت به این سرزمین‌ها فرستاده می‌شوند تحت پیگرد قانونی قرار می‌دهد.

پارلمان روسیه روز جمعه، ۸ دسامبر اعلام کرد که انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده در مناطقی از اوکراین که روسیه آن را بخشی از خاک خود می‌داند نیز برگزار خواهد شد. انتخاباتی که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری ۷۱ ساله روسیه، اخیرا تایید کرده که در آن شرکت می‌کند تا برای پنجمین بار پیروز شود و سکان هدایت کشور را تا سال ۲۰۳۰ همچنان در اختیار داشته باشد.

روسیه پس از حمله فوریه ۲۰۲۲ به اوکراین، در سپتامبر سال گذشته مناطق دونتسک، لوهانسک، زاپوریژیا و خرسون در شرق و جنوب اوکراین را از طریق «همه‌پرسی» رسما بخشی از قلمرو خود کرده است. کی‌یف و غرب این همه‌پرسی «ساختگی» را رد می‌کنند. روسیه در نخستین حمله خود به اوکراین در سال ۲۰۱۴، شبه‌جزیره کریمه را ضمیمه خاک خود کرد.

وزارت امور خارجه اوکراین در بیانیه‌ای از جامعه بین‌المللی خواست تا «قاطعانه» قصد روسیه برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در بخش‌های «اشغالی» اوکراین را محکوم کند و تحریم‌هایی را علیه کسانی که در سازمان‌دهی و اجرای آن دست دارند، اعمال کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گفته این وزارت‌خانه، «انتخابات در روسیه ربطی به دموکراسی ندارد و فقط به عنوان ابزاری برای حفظ رژیم روسیه در قدرت عمل می کند.» اوکراین همچنین به کشورها درباره اعزام ناظران به «شبه انتخابات» روسیه هشدار داد و گفت که متخلفان «با مسئولیت کیفری روبرو خواهند شد.»

هم‌زمان، با نزدیک شدن به دو سالگی جنگ اوکراین، کی‌یف تلاش‌ها برای محو کردن همه آثار حاکمیت روسیه در سراسر اوکراین را دوچندان کرده است. مقام‌های کی‌یف روز شنبه مجسمه مایکولا شچورس، یکی از فرمانده‌هان ارتش سرخ، را از یک بلوار مرکزی برچیدند.

در ادامه مبارزه فرهنگی اوکراین با روسیه، پیش‌تر نماد داس و چکش از مجسمه سر به فلک کشیده «مادر» اوکراین در کی‌یف، یکی از بناهای معروف کشور پایین کشیده شد و به جای آن نشانه سه‌گانه کشور قرار گرفت.

مقام‌های بندر اودسا در دریای سیاه اوکراین نیز مجسمه برجسته کاترین کبیر را پس از یک کارزار چند ماهه برچیدند.

در همین ارتباط، نام صدها خیابان و شهرک اوکراین در سال‌های اخیر به عنوان بخشی از کارزار محو آثار کمونیسم، که پس از انقلاب میدان ۲۰۱۴ آغاز شد، تغییر یافته است.

بیشتر از جهان