آمریکا روز چهارشنبه ۲۹ آذر (۲۰ دسامبر) در واکنش به نخستین آزمایش موشک بالستیک قارهپیمای کره شمالی در پنج ماه گذشته، بمبافکنهای دوربرد (راهبردی) خود را در رزمایشی مشترک با کره جنوبی و ژاپن به پرواز درآورد.
به گزارش آسوشیتدپرس، ستاد مشترک ارتش کره جنوبی در بیانیهای اعلام کرد که تمرینهای نظامی سهجانبه در جزیره جنوبی ججو در کره جنوبی بهمنظور تقویت واکنش مشترک کشورها به تهدیدهای هستهای کره شمالی صورت میگیرد.
در این بیانیه آمده است که در این رزمایش، بمبافکنهای بی-۱بی و جتهای جنگنده کره جنوبی و ژاپن حضور دارند. بر اساس این بیانیه، بمبافکنهای بی-۱بی آمریکایی برای سیزدهمین بار است که بهطور موقت در شبهجزیره کره مستقر شدهاند. این بمبافکنها قادر به حمل محمولههای بزرگ تسلیحاتی متعارفاند.
پیش از این، کره شمالی استقرار این بمبافکنها را دلیلی بر خصومت آمریکا با آن کشور خوانده و با آزمایش موشکی به آن واکنش نشان داده بود.
آمریکا، کره جنوبی، و ژاپن پرتاب نخستین موشک بالستیک قارهپیمای کره شمالی را اقدامی تحریکآمیز خواندند و اعلام کردند که این پرتاب چند قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض میکند که در آنها هر گونه فعالیت بالستیک کره شمالی ممنوع شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
موشک بالستیک هواسونگ -۱۸، موشکی با سوخت جامد و جدیدترین و پیشرفتهترین موشک «آیسیبیام» کره شمالی است. پرتاب روز دوشنبه این موشک از کره شمالی سومین پرتاب موشک هواسونگ-۱۸ در سال جاری میلادی است.
کیم جونگ اون، رهبر جمهوری دموکراتیک خلق کره، گفت: «پرتاب این موشک نشان داد که اگر آمریکا تصمیمی اشتباه بگیرد، کره شمالی چگونه میتواند واکنش نشان دهد.»
با این حال، بسیاری از کارشناسان خارجی میگویند که کره شمالی هنوز برای داشتن موشک «آیسیبیام» مجهز به تسلیحات هستهای که بتواند به قاره آمریکا ضربه بزند با موانع فنی مواجه است.
کره شمالی از سال گذشته تا کنون حدود ۱۰۰ آزمایش موشک بالستیک انجام داده است که کارشناسان آن را تلاش برای مدرن کردن زرادخانه هستهای کره شمالی و گرفتن امتیازهای بیشتر از آمریکا میدانند.
در واکنش به این اقدام، آمریکا و کره جنوبی مانورهای نظامیشان را گسترش دادهاند، همکاری امنیتی با ژاپن را تقویت کردهاند، و استقرار موقت تجهیزات نظامی قدرتمند آمریکا مانند بمبافکنها و زیردریاییهای هستهای را در کره جنوبی افزایش دادهاند.
کره شمالی، بهرغم دست زدن به آزمایشهای بالستیک، بهلطف چین و روسیه که هر دو عضو دائم شورای امنیت سازمان مللاند، با تحریمهای بینالمللی جدیدی مواجه نشده است. چین و روسیه مانع واکنش شورای امنیت به فعالیتهای آزمایش موشکی کره شمالی شدهاند.