بنا بر اعلام وزارت دفاع آمریکا، وزارت امور خارجه این کشور قرارداد احتمالی ارائه برنامههای آموزشی نظامی به عربستان سعودی را به قیمت تخمینی یک میلیارد دلار تایید کرد.
به گزارش العربیه، اعلام این خبر کمتر از یک ماه پس از آن است که وزارت امور خارجه ایالات متحده فروش احتمالی مدرنسازی سیستمهای نظارتی تاکتیکی هواپیماهای (RE-3A) و تجهیزات مربوط به آن را به ارزش ۵۸۲ میلیون دلار به عربستان سعودی تایید کرد.
در بیانیه پنتاگون در این زمینه آمده است: «پادشاهی عربستان سعودی درخواست تداوم برنامه آموزشی در داخل و خارج این کشور را مطرح کرده که شامل آموزش پرواز است، اما محدود به این موضوع نیست. آموزش فنی، آموزش نظامی حرفهای، آموزش تخصصی، تیمهای آموزشی سیار، تیم میدانی کمک فنی و آموزش زبان انگلیسی بخشی از این فعالیتها است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بیانیه وزارت دفاع آمریکا همچنین اشاره میکند که برخی از آموزشهای نیروی هوایی سلطنتی عربستان سعودی و سایر نیروهای این کشور شامل موضوعاتی مانند اجتناب از تلفات غیرنظامی، قوانین درگیریهای مسلحانه، حقوق بشر، فرماندهی و کنترل و هدفگیری با استفاده از تیمهای آموزشی سیار خواهد بود.
پنتاگون تاکید کرد: «این معامله پیشنهادشده ازطریق بهبود امنیت یک کشور دوست که نیرویی برای ثبات سیاسی و پیشرفت اقتصادی در خاورمیانه است، از اهداف سیاست خارجی و اهداف امنیت ملی ایالات متحده حمایت میکند. این قرارداد همچنین به بهبود توانایی عربستان سعودی برای مقابله با تهدیدهای فعلی و آینده و افزایش قابلیت همکاری با آمریکا از طریق آموزش جامع نیروی هوایی ایالات متحده کمک خواهد کرد.»
وزارت دفاع ایالات متحده گفت عربستان سعودی برای دریافت این آموزشها در نیروهای مسلح خود مشکلی نخواهد داشت و قرار است حدود ۳۳۹ نیروی آموزشی دولتی یا پیمانکار ایالات متحده برای دستکم یک سال برای اجرای توافق به عربستان سعودی سفر کنند.
نیروهای آمریکایی و عربستان سعودی امسال دو مانور نظامی مشترک برای مقابله با سامانههای هواپیمای بدون سرنشین انجام دادند که در نوع خود اولین بود.
نیویورک تایمز این هفته گزارش داد که دولت بایدن در حال آماده شدن برای کاهش محدودیتهای فروش تسلیحات تهاجمی به عربستان سعودی است. این کاهش محدودیت در پشتیبانی از تلاشهای ریاض برای دستیابی به توافق نهایی صلح با حوثیها است. جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، دو سال پیش همزمان با تشدید درگیریها با حوثیها در یمن این محدودیتها را وضع کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا میگوید هر دو کشور منافع مشترکی در حفظ ثبات، امنیت و رفاه منطقه خلیج فارس دارند و در مورد طیف وسیعی از مسائل منطقهای و جهانی مشورت میکنند. این نهاد همچنین تاکید دارد که عربستان سعودی نقش مهمی در تلاش برای آینده صلحآمیز در منطقه ایفا کرده و شریکی قوی در مبارزه با تروریسم است.
با این حال، به گزارش نیویورکتایمز انتظار میرود که این تغییر سیاست دولت ایالات متحده با مخالفت برخی از قانونگذاران مواجه شود. کمیته روابط خارجی سنا در اکتبر ۲۰۲۲ در پی همکاری عربستان سعودی با روسیه و دیگر تولیدکنندگان نفت برای کاهش تولید، با مصوبهای ممنوعیت دیگری برای فروش تسلیحات به ریاض وضع کرد.
نیویورکتایمز مینویسد اکثر تسلیحات ذخیرهشده در زرادخانه عربستان سعودی ساخت ایالات متحده است. با این حال، این پادشاهی همزمان با افزایش نگرانیها درباره کاهش منافع و نفوذ آمریکا در منطقه، در سالهای اخیر سعی کرده است همزمان با افزایش تنوع در خرید، روی توسعه صنعت تولید داخلی سلاح نیز سرمایهگذاری کند.