موافقت اصولی پوتین با آتش‌بس ۳۰ روزه؛ «گفت‌و‌گو‌های بیشتری لازم است»

اسوشیتدپرس می‌نویسد، اوکراین با پذیرش آتش‌بس در زمانی که ارتش روسیه در جنگ دست بالا را دارد، کرملین را با دوراهی روبه‌رو کرده است: پذیرش آتش‌بس و رها کردن امید به پیشروی‌های جدید یا رد آن و به خطر انداختن ارتباط محتاطانه با واشنگتن

ولادیمیر پوتین-Mikhail Metzel / POOL / AFP

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، روز پنجشنبه اعلام کرد که به‌طور اصولی با پیشنهاد ایالات‌متحده برای یک آتش‌بس ۳۰ روزه در اوکراین موافق است، اما تاکید کرد که شرایط آن باید مشخص شود و افزود که هرگونه آتش‌بس باید راه را برای صلح پایدار هموار کند.

اوکراین و آمریکا روز سه‌شنبه مذاکراتی را به میزبانی عربستان سعودی در جده برگزار کردند و پس از این مذاکرات کی‌یف اعلام کرد که با آتش‌بس یک ماهه برای پایان دادن به جنگی که سه سال است ادامه دارد، موافقت می‌کند. 

پوتین در یک کنفرانس خبری در مسکو ضمن قدردانی از عربستان سعودی گفت: «خود ایده درست است و ما قطعا از آن حمایت می‌کنیم. اما مسائلی وجود دارد که باید درباره آن‌ها صحبت کنیم و فکر می‌کنم باید درباره آن با همکاران و شرکای آمریکایی خود گفتگو کنیم و شاید با رئیس‌جمهور ترامپ تماس بگیریم و درباره آن بحث کنیم.» 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، نیز گفت که «نشانه‌های خوبی» از روسیه دریافت شده و نسبت به اظهارات پوتین با خوش‌بینی محتاطانه برخورد کرد. او تاکید کرد که آماده است با پوتین صحبت کند و تاکید کرد که زمان پایان دادن به جنگ فرا رسیده است.

ترامپ روز پنجشنبه در آغاز نشستی در کاخ سفید با دبیرکل ناتو، مارک روته، گفت: «پوتین بیانیه‌ای بسیار امیدوارکننده داد، اما کامل نبود. اکنون خواهیم دید که آیا روسیه آمادگی دارد یا نه. اگر آماده نباشد، لحظه‌ای بسیار ناامیدکننده برای جهان خواهد بود.»

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، هم گفت که پوتین «عملا در حال آماده شدن برای رد کردن آتش‌بس است.»

زلنسکی در سخنرانی شبانه‌اش خطاب به مردم گفت: «پوتین از این‌که مستقیما به ترامپ بگوید که می‌خواهد این جنگ را ادامه دهد و اوکراینی‌ها را بکشد، می‌ترسد. به همین دلیل، در مسکو ایده آتش‌بس را با چنین پیش‌شرط‌هایی احاطه کرده‌اند که هیچ‌چیز از آن حاصل نخواهد شد — یا حداقل، آن را تا حد امکان به تاخیر خواهند انداخت.»

او افزود: «رئیس‌جمهوری روسیه اغلب به این شکل عمل می‌کند. او به‌طور مستقیم «نه» نمی‌گوید، بلکه شرایط را به‌گونه‌ای ترتیب می‌دهد که همه چیز به تعویق بیفتد و راه‌حل‌های عادی غیرممکن شوند.»

پوتین که بیش از سه سال پیش حمله کامل به اوکراین را آغاز کرد، بر لزوم کنترل موارد احتمالی نقض آتش‌بس تاکید کرد و اشاره کرد که روسیه به دنبال تضمین‌هایی است که اوکراین از این توقف در درگیری‌ها برای تجدید قوا و ادامه بسیج استفاده نکند.

او گفت: «ما با پیشنهادها برای توقف جنگ موافقیم، اما فرض ما این است که آتش‌بس باید به صلحی پایدار منجر شود و ریشه‌های بحران را از بین ببرد.»

این اظهارات پوتین فقط چند ساعت پس از ورود استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ، به مسکو برای مذاکرات در مورد آتش‌بسی که اوکراین آن را پذیرفته است، بیان شد. یک مشاور کرملین گفت که پوتین قصد دارد اواخر پنجشنبه با ویتکاف دیدار کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

روسیه جزئیات پیشنهاد آتش‌بس را زیر سؤال می‌برد

به گزارش فاکش‌نیوز، پوتین گفت به نظر می‌رسد که ایالات متحده، اوکراین را متقاعد کرده که آتش‌بس را بپذیرد و اوکراین به دلیل وضعیت میدان جنگ، به ویژه در کورسک، به آن علاقه‌مند است.

او با اشاره به نیروهای اوکراینی مستقر در کورسک پرسید: «آیا همه کسانی که آنجا هستند بدون درگیری خارج خواهند شد؟ یا رهبری اوکراین به آن‌ها دستور خواهد داد که سلاح‌ها را زمین بگذارند و تسلیم شوند؟»

پوتین از ترامپ برای «توجه بسیار به حل‌وفصل درگیری اوکراین» تشکر کرد.

او همچنین از رهبران چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی برای «تلاش برای پایان دادن به جنگ» تشکر کرد، اظهاراتی که نشان می‌دهد ممکن است این کشورها در توافق آتش‌بس مشارکت داشته باشند. روسیه اعلام کرده که هیچ‌گونه نیروی حافظ صلحی از اعضای ناتو را برای نظارت بر آتش‌بس احتمالی نخواهد پذیرفت.

واکنش دولت ترامپ به جنگ اوکراین

لحنی که پوتین نسبت به کاخ سفید اتخاذ کرده، نشان‌دهنده تغییر شگفت‌آور در روابط ایالات متحده با روسیه و اوکراین از زمان بازگشت ترامپ به قدرت در ژانویه است.

در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن، ایالات متحده قوی‌ترین و قدرتمندترین متحد اوکراین بود و برای منزوی کردن کرملین تلاش می‌کرد. اما انتخاب ترامپ این سیاست را معکوس کرد.

ترامپ به‌طور موقت کمک‌های نظامی حیاتی و اشتراک اطلاعات را قطع کرد تا اوکراین را به مذاکره برای پایان دادن به جنگ وادار کند.

تهدید به تحریم‌های جدید

در حالی که ترامپ به دنبال راه‌حلی دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ است، تهدید کرده که اگر روسیه به تلاش‌های صلح پاسخ ندهد، با تحریم‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، روز پنجشنبه به سی‌ان‌بی‌سی گفت که ترامپ آماده است «بالاترین سطح فشار را بر هر دو طرف اعمال کند.»

اسوشیتدپرس می‌نویسد، اوکراین با پذیرش آتش‌بس در زمانی که ارتش روسیه در جنگ دست بالا را دارد، کرملین را با دوراهی روبه‌رو کرده است: پذیرش آتش‌بس و رها کردن امید به پیشروی‌های جدید یا رد آن و به خطر انداختن ارتباط محتاطانه با واشنگتن.

بیشتر از جهان