دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا میگوید که صدها نفر از همکاران محلی بریتانیا در افغانستان که به آنها وعده پناهندگی در بریتانیا داده شده بود، هنوز با گذشت بیش از دو سال از تسلط طالبان، در افغانستان ماندهاند.
در نامه وزیر خارجه بریتانیا به نمایندگان مجلس آن کشور آمده است که نزدیک به ۷۰۰ نفر از واجدان شرایط انتقال به بریتانیا تحت طرح پذیرش پناهندگان آسیبپذیر هنوز در این کشور تحت کنترل طالباناند. کامرون همچنین تایید کرد یک همکار محلی بریتانیا که در پاکستان منتظر انتقال به آن کشور بود، از آن کشور اخراج و به افغانستان بازگردانده شده است.
بر اساس گزارشها، پلیس پاکستان این مترجم افغان را که در ارتش بریتانیا خدمت میکرد و در پاکستان منتظر اتمام مراحل رسیدگی به پرونده مهاجرتیاش بود، به افغانستان بازگردانده شده است.
دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، که بر طرح اسکان مجدد شهروندان افغان، بهویژه آموزگاران و پیمانکاران شورای بریتانیا، کارکنان امنیتی سفارت و دانشپژوهان جوان در برنامه چیونینگ نظارت دارد، بارها بهدلیل این طرح، هدف انتقاد قرار گرفته است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
آلیسیا کرنز، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس بریتانیا، ماه دسامبر در نامهای به کامرون در مورد این طرحها ابراز نگرانی کرد و نوشت: «دولت در پردازش مدارک و اسکان افغانهای واجد شرایط در بریتانیا بسیار عقبتر از اهدافش است. دلیش چیست؟ برای اطمینان از تسریع قابلتوجه دوره عملیات چه راهی دارید؟»
علیرغم وعده دولت بریتانیا مبنی بر انتقال یک هزار و ۵۰۰ نفر به بریتانیا از طریق این طرح، هنوز صدها نفر از افغانهای واجد شرایط انتقال به بریتانیا در پاکستان، ایران یا افغانستان سرگرداناند.
با این حال، کامرون میگوید که دو پرواز انتقالی در ماه دسامبر از پاکستان انجام شد و برنامههایی وجود دارد که سایر افغانهای واجد شرایط را نیز به بریتانیا انتقال دهند. او تاکید کرد: «در ماه دسامبر اولین هواپیما که سیزدهم این ماه به زمین نشست، ۲۴۶ نفر را منتقل کرد. هواپیمای دوم یک هفته بعد پرواز کرد و تقریبا تمام افغانهای آسیبپذیر بدون اجازه اقامت را که بنابر اعلام پاکستان باید تا پایان ماه دسامبر آنجا را ترک میکردند، به بریتانیا منتقل کرد.»
او در مورد انتقال سایر همکاران افغان بریتانیا که هنوز در افغانستان ماندهاند، گفت پیشبینی اینکه با چه سرعتی میتوان آنها را از افغانستان خارج کرد، «دشوار» است. کامرون افزود: «تا حدی به این بستگی دارد که آنها اسناد لازم افغانی را برای طالبان فراهم کنند تا به آنها اجازه خروج بدهند. تا حدودی هم به گرفتن ویزا از کشورهای ثالث مانند پاکستان برای اجازه عبور از مرز بستگی دارد.»
نزدیک به ۲۰۰ نفر از نیروهای ویژه نظامی حکومت پیشین افغانستان که ارتش بریتانیا آنان را آموزش داده است، در خطر اخراج از پاکستان و بازگردانده شدن به افغانستان قرار دارند.
— IndyPersianAfg (@IndyPersianAfg) December 11, 2023
نیروهای ویژه افغان میگویند که پاکستان آنها را تا پایان امسال به افغانستان اخراج میکند
✍️علیشیر شهیر… pic.twitter.com/R5nkZgFtyV
پیش از این رسانههای بریتانیایی گزارش داده بودند که نزدیک به ۲۰۰ نفر از نیروهای ویژه نظامی حکومت پیشین افغانستان که ارتش بریتانیا آنان را آموزش داده است، در خطر اخراج از پاکستان و بازگردانده شدن به افغانستان قرار دارند. یکی از ژنرالهای سابق بریتانیا این وضعیت همکاران محلی بریتانیا را «خیانت» و «مایه شرم» این کشور خواند.
با سقوط حکومت پیشین افغانستان، شمار زیادی از نظامیان حکومت پیشین افغانستان به پاکستان گریختند و حالا با سیاست جدید دولت این کشور برای اخراج مهاجران افغان، در معرض خطر بازگرداندهشدن به افغانستان قرار گرفتهاند.