تشدید تنش در دریای سرخ و به دنبال آن افزایش نرخ حملونقل دریایی، حملونقل هوایی را چند روز مانده به سال نوی چینی تحت تاثیر قرار داده است.
ادامه حملههای حوثیها به کشتیهای تجاری در دریای سرخ بسیاری از شرکتها را واداشت تا به حملونقل هوایی روی بیاورند. اما با افزایش نرخ حملونقل هوایی احتمالا برخی شرکتها به دنبال یافتن راهی برای مهار قیمتهای تمامشدهاند.
رویترز در گزارشی به نقل از پایگاه شاخص «رصد باربری هوایی»، ارائهدهنده دادههای جهانی حملونقل هوایی، نوشت که شاخص «باربری هوایی بالتیک» که نرخ معاملات هفتگی برای حملونقل عمومی در تعدادی از مسیرها را نشان میدهد، در هفته منتهی به روز دوشنبه، ۲۹ ژانویه (۹ بهمن)، ۶.۴ درصد افزایش یافت.
با شروع حمله هوایی و زمینی گسترده اسرائیل به غزه از اواسط اکتبر، حوثیها حمله به کشتیهای تجاری در دریای سرخ را بهعنوان راهی برای رسیدن به هدفشان برگزیدند. این گروه شبهنظامی امنیت منطقه را به جنگ غزه گره زده است.
با به خطر افتادن امنیت کشتیرانی در دریای سرخ، دستکم هفت شرکت از ۱۰ شرکت بزرگ کشتیرانی، خدمات حملونقل در این منطقه را به حالت تعلیق درآوردهاند. این شرکتها با وجود طولانی شدن زمان حملونقل به مسیرهای جایگزین، از جمله دماغه امید نیک روی آوردهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گزارش شاخص «رصد باربری هوایی»، با اینکه نرخها اغلب در آستانه سال نو چینی افزایش نمییافت، اما به دنبال اختلال در کشتیرانی دریای سرخ انتظار افزایش آن میرفت.
بسیاری از کارخانهها در چین برای تعطیلات ۸ روزه سال نوی قمری که امسال از ۱۰ فوریه (۲۱ بهمن) آغاز میشود، تعطیل میشوند. از همینرو، شرکتها میکوشند تا پیش از این تاریخ، موجودی انبارهایشان را در اختیار مشتریان قرار دهند.
بر اساس این گزارش، نرخ حملونقل هوایی از شانگهای در هفته منتهی به روز دوشنبه ۸.۸ درصد افزایش یافت که دلیل آن افزایش چشمگیر صادرات کالا به اروپا اعلام شده است. بر همین اساس، نرخ حملونقل هوایی از مبدا هنگ کنگ، از مهمترین بازارهای مالی و تجاری آسیا، به خارج ۵.۹ درصد و از آسیای جنوب شرقی ۱۰ درصد افزایش یافت.
بر اساس دادههای انجمن بینالمللی حملونقل هوایی، باربری هوایی که گرانتر از باربری دریایی محسوب میشود، کمتر از یک درصد از حجم تجارت جهانی را تشکیل میدهد.
نزدیک به ۱۲ درصد از تجارت دریایی از طریق دریای سرخ و کانال راهبردی سوئز، از شریانهای اصلی تجارت جهانی، عبور میکند. با ادامه بحران در دریای سرخ، در هفتههای اخیر، شرکتهای حملونقل بیشتری به گزینه حملونقل هوایی روی آوردهاند. با این حال، ممنوعیت حملونقل برخی مواد شیمیایی با هواپیما بسیاری از شرکتها را با مشکلاتی روبرو کرده است.
همزمان شرکت کشتیرانی آلمانی «هاپاگ-لوید» که از میانه ماه دسامبر کلیه خدمات حملونقل خود را از طریق دریای سرخ به حالت تعلیق درآورده، هفته گذشته اعلام کرد که حملونقل زمینی از خاک عربستان سعودی را به مشتریانش پیشنهاد میکند.