آمریکا قطعنامه‌ای برای حمایت از آتش‌بس موقت در غزه پیشنهاد می‌کند

وزیر خارجه عربستان سعودی: «ما از آغاز گفته‌ایم که به آتش‌بس نیاز داریم و اینک بیش از هر زمان دیگری به آن نیازمندیم»

بر اساس متنی که خبرگزاری رویترز دوشنبه، ۱۹ فوریه (۳۰ بهمن) مشاهده کرده است، ایالات متحده پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل پیشنهاد کرده است که بر حمایت از آتش‌بس موقت فوری در غزه تاکید می‌کند.

به گزارش رویترز، پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده همچنین تاکید دارد که «در شرایط کنونی، حمله زمینی وسیع به رفح به آسیب‌های بیشتر به غیرنظامیان و جابه‌جایی بیشتر آن‌ها، از جمله و بالقوه به کشورهای همسایه، منجر خواهد شد.»

در این پیش‌نویس آمده است که چنین اقدامی، پیامدهای جدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای خواهد داشت و بنابراین، این قطعنامه تاکید می‌کند که در شرایط کنونی، چنین حمله زمینی بزرگی نباید انجام شود.

واشنگتن تاکنون با قطعنامه‌هایی که پیشنهاد آتش‌بس را در غزه مطرح می‌کردند، مخالف کرده است. با این حال، به ‌نظر می‌رسد که متن این پیش‌نویس به لحنی نزدیک باشد که جو بایدن، رئیس ‌جمهوری ایالات متحده، هفته گذشته در گفت‌وگو با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به‌کار گرفته بود.

هنوز مشخص نیست که پیش‌نویس این قطعنامه چه زمانی در شورای امنیت سازمان ملل متحد به رای گذاشته می‌شود.

از سوی دیگر، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز دوشنبه گفت که اکثر کشورهای اتحادیه اروپا خواستار «وقفه فوری بشردوستانه» در غزه‌اند.

به گزارش رویترز، بورل با اشاره به اینکه ۲۶ کشور از ۲۷ کشور اتحادیه اروپا خواستار «وقفه فوری بشردوستانه‌اند که به آتش‌بس پایدار منجر شود»، گفت: «۲۶ کشور موافقت کردند که به توقف فوری بشردوستانه نیاز داریم که به آتش‌بس پایدار، آزادی بی‌قیدوشرط گروگان‌ها و ارائه کمک‌های بشردوستانه منجر شود.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

از سوی دیگر، شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی، دوشنبه در مصاحبه‌ای با فرانس۲۴ درباره تنش‌ها در خاورمیانه گفت که کشورش نگران جنگی منطقه‌ای است.

او در این مصاحبه گفت: «هر چه درگیری در غزه طولانی‌تر شود، خطر اشتباه محاسباتی بیشتر می‌شود و خطر تشدید تنش‌ها افزایش می‌یابد.»

وزیر خارجه عربستان سعودی همچنین آمار کشته شدن غیرنظامیان فلسطینی و آوارگی را در غزه «تصورناپذیر» توصیف کرد و گفت که «در حال حاضر با فاجعه‌ای انسانی مواجه‌ایم و چشم‌انداز بالقوه عملیات نظامی در رفح که آخرین پناگاه امن در جنوب غزه است، کاملا ناپذیرفتنی است».

شاهزاده فیصل بن‌فرحان همچنین تاکید کرد: «ما از آغاز گفته‌ایم که به آتش‌بس نیاز داریم و اینک بیش از هر زمان دیگری به آن نیازمندیم.»

ریاض همواره از آتش‌بس در غزه حمایت کرده است، و اینک به‌نظر می‌رسد که اختلاف‌نظر میان ایالات متحده و اسرائیل نیز در حال افزایش است و اقدام واشینگتن برای تصویب قطعنامه‌ای در شورای امنیت با تاکید بر ضرورت آتش‌بس، تلاشی است برای جلوگیری از حمله اسرائیل به رفح.

با این حال، مشخص نیست که این تلاش واشینگتن تا چه اندازه بتواند از اقدام بنیامین‌ نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، برای حمله به رفح جلوگیری کند. نتانیاهو در هفته‌های گذشته همواره تاکید کرده است که از حمله به رفح چشم‌پوشی نخواهد کرد.

بیشتر از جهان