ادامه حمله‌های موشکی و پهپادی حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری؛ بیش از دوازده پهپاد منهدم شد

نیروی دریایی فرانسه دو پهپاد و ائتلاف بین‌المللی به‌رهبری آمریکا بیش از ده پهپاد را که از یمن ‏به‌سمت کشتی‌های تجاری به ‏پرواز درآمده بودند سرنگون کردند

یک روز پس از آغاز ماموریت نظامی رسمی اتحادیه اروپا برای حفاظت از کشتی‌های تجاری در دریای سرخ، وزارت دفاع فرانسه اعلام کرد که نیروی دریایی آن کشور دو پهپاد را که از یمن به‌سمت کشتی‌های تجاری به پرواز درآمده بودند سرنگون کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت دفاع فرانسه روز سه‌شنبه، ۲۰ فوریه (اول اسفند)، در بیانیه‌ای افزود که ناوچه فرانسوی «آلزاس» با قابلیت دفاع هوایی و ناوچه ضد زیردریایی «لانگدوک» برای حفاظت از امنیت کشتی‌رانی در آن منطقه مستقر شده است. ناوچه لانگدوک پیش‌تر، در ماه دسامبر، دو پهپاد حوثی‌ها را در عملیاتی دفاعی منهدم کرده بود.

در پی شروع حمله هوایی و زمینی گسترده ارتش اسرائیل به غزه از اواسط ماه اکتبر سال گذشته میلادی، حوثی‌ها در همبستگی با فلسطینیان حمله به کشتی‌های تجاری «مرتبط با اسرائیل» در دریای سرخ را برای فشار آوردن به کابینه جنگی بنیامین نتانیاهو در پیش گرفتند. این گروه شبه‌نظامی امنیت منطقه کشتی‌رانی تجارتی را به پایان جنگ غزه گره زده است.

هم‌زمان، شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران شامگاه سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کردند که با چند فروند موشک یک کشتی باری اسرائیلی به نام «ام‌اس‌سی سیلیور» (MSC Silver) را در خلیج عدن هدف قرار داده‌اند. بنا بر اعلام شرکت بریتانیایی امنیت دریایی «امبری»، این کشتی با پرچم لیبریا به سمت سومالی در حرکت بوده است.

به گفته یحیی سریع، سخنگوی شبه‌نظامیان حوثی، این گروه با چند پهپاد به تعدادی از کشتی‌های جنگی آمریکایی و نیز مواضع اسرائیل در ایلات حمله کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که شامگاه دوشنبه، با شلیک دو موشک بالستیک ضدکشتی از مناطق زیر تسلط حوثی‌ها در یمن، به یک کشتی فله‌بر آمریکایی با پرچم یونان در خلیج عدن حمله شده است. گفته می‌شود که بر اثر برخورد موشک به کشتی باری «سی شمیپون» (Sea Champion)، که حامل غلات بوده، خسارتی جزئی به آن وارد شده، اما هیچ تلفات جانی گزارش نشده است.

در پی آن حمله، نیروهای سنتکام یک سکوی پرتاب موشک زمین به هوا در یمن را شناسایی و منهدم کردند. اندکی پس از آن، نیروهای حوثی یک موشک بالستیک ضدکشتی دیگر پرتاب کردند که به هیچ کشتی تجاری یا جنگی اصابت نکرد.

در بیانیه سنتکام آمده است که در ادامه این حمله‌ها، یک پهپاد انتحاری حوثی‌ها کشتی فله‌بر آمریکایی «ناویس فورتونا» (Navis Fortuna) با پرچم جزایر مارشال را هدف قرار داد که خسارت جزئی به بار آورد، اما کشتی به مسیرش به مقصد ایتالیا ادامه داد.

پس از این رشته حمله‌های پهپادی، ائتلاف بین‌المللی امنیت دریایی به‌رهبری آمریکا بیش از ده پهپاد انتحاری متعلق به حوثی‌ها را در دریای سرخ و خلیج عدن سرنگون کرد.

ائتلاف بین‌المللی برای مقابله با تهدیدهای حوثی‌ها تا کنون بارها مواضع این گروه را در خاک یمن هدف حمله‌های هوایی قرار داده است. با وجود این، شبه‌نظامیان حوثی می‌گویند که از تصمیمی که گرفته‌اند عقب نمی‌نشینند و به حمله‌ به کشتی‌های تجاری ادامه می‌دهند.

گفتنی است که ۱۲ درصد تجارت دریایی جهان از طریق دریای سرخ صورت می‌گیرد. به‌علت حمله‌های پهپادی به کشتی‌هایی که از این مسیر عبور می‌کنند، امنیت کشتی‌رانی در این منطقه تا حدی مختل شده است. کار به جایی کشیده است که برخی از شرکت‌های بزرگ کشتی‌رانی کار حمل‌ونقل از طریق دریای سرخ را به حالت تعلیق درآورده‌اند.

عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهوری مصر، نیز به‌تازگی اعلام کرده است که به‌علت حمله‌های حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری، درآمد امسال مصر از کانال سوئز ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش یافته است.

بیشتر از جهان