سازمان اطلاعات نظامی پاکستان تماس‌های شهروندان را شنود می‌کند

با اقدام جدید حکومت پاکستان در زمینه شنود تماس‌ها و پیام‌های شهروندان، نقش ارتش در سیاست این کشور بیشتر از پیش تقویت می‌شود

ژنرال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان با افسران ارتش-PakistanFauj-X@

حکومت پاکستان به سازمان اطلاعات نظامی این کشور (ISI) اجازه داد تماس‌های تلفنی شهروندان را شنود کند. رویترز، روز پنج‌شنبه، ۲۱ تیر گزارش داد که با اقدام جدید حکومت پاکستان در زمینه شنود تماس‌ها و پیام‌های شهروندان، نقش ارتش در سیاست این کشور بیشتر از پیش تقویت می‌شود.

هرچند بسیاری از سیاست‌مداران و کاربران پاکستانی در رسانه‌های اجتماعی از اقدام حکومت پاکستان انتقاد کرده‌اند، حکومت پاکستان بدون توجه به نگرانی‌ها، این اختیار را به سازمان اطلاعات نظامی این کشور داد که بر تماس‌ها و پیام‌های مردم نظارت داشته باشد.

ارتش قدرتمند پاکستان که تقریبا در نیمی از تاریخ این کشور، نقش اساسی در تغییر و تبدیل حکومت داشته است، با دسترسی به تماس‌ها و پیام‌های مردم، نظارت شدیدتری بر مخالفان و منتقدان خود خواهد داشت. اعظم ناظر طرار، وزیر حقوق پاکستان، به مجلس این کشور گفت که وزارت فناوری اطلاعات و مخابرات در اطلاعیه ۸ ژوئیه از این تغییر مطلع شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

طرار روز سه شنبه گفت: «هرکسی که از قانون سوء‌استفاده کند، با برخورد مواجه خواهد شد.» او مدعی شد که این اقدام محدود به ردیابی فعالیت‌های جنایتکارانه و تروریستی خواهد بود و دولت تضمین خواهد کرد که به زندگی و حریم خصوصی مردم تجاوز نمی‌کند. در این اطلاعیه که رویترز مشاهده کرده است، آمده است: «دولت فدرال، به نفع امنیت ملی و برای دستگیری هرگونه تخلف، خرسند است که به افسران اجازه دهد تماس‌ها و پیام‌ها را رهگیری کنند.» این اقدام حکومت پاکستان در مجلس نمایندگان این کشور با مخالفت حزب اپوزیسیون تحریک انصاف پاکستان متعلق به عمران خان، نخست وزیر سابق زندانی مواجه شد. خان قبلا از نظارت سازمان اطلاعات نظامی این کشور بر تماس‌های تلفنی سیاستمداران حمایت کرده بود.

اعضای مجلس نمایندگان پاکستان که مخالف واگذاری اختیارات به سازمان اطلاعات نظامی این کشور برای نظارت بر تماس‌ها و پیام‌های سیاستمداران و مردم‌اند می‌کوشند مانع عملی شدن این اقدام شوند، اما حکومت شهباز شریف، احزاب متحد او و نمایندگان این احزاب در مجلس از این اقدام حمایت می‌کنند و آن‌را در زمینه مبارزه با تروریسم و جرایم موثر می‌دانند.

حکومت پاکستان با چالش و تهدید گروه‌های شبه‌نظامی و تروریستی از جمله تحریک طالبان پاکستان، داعش خراسان، ارتش آزادیبخش بلوچستان و چند گروه دیگر مواجه است. مقام‌های این کشور بارها هند را به حمایت از گروه‌های مسلح مخالف خود متهم کرده‌اند. آصف درانی، فرستاده ویژه پاکستان در امور افغانستان یک ماه پیش در سخنرانی در اسلام‌آباد گفت هند مبلغ هنگفتی را از طریق عوامل نفوذی خود در افغانستان به سران تحریک طالبان پاکستان می‌فرستد و این پول برای راه‌اندازی حمله‌های مرگبار در پاکستان هزینه می‌شود. حمله به مهندسان چینی که در پروژه‌های توسعوی چین در پاکستان کار می‌کنند  نیز منجر به گسترش این شایعات که هند در پشت حمله به پروژه‌های اقتصادی مشترک چین و پاکستان است افزایش شد. در مقابل، هند پاکستان را به تجهیز و تمویل گروه‌های شبه‌نظامی اسلام‌گرای فعال در کشمیر متهم می‌کند که به دنبال راه‌اندازی شورش در کشمیر تحت اداره هند هستند. گروه شبه‌نظامی جیش محمد که چندین حمله مرگبار در هند را برعهده گرفته استت، از متهمان ردیف اول شورشگری در کشمیر تحت اداره هند است. گفته می‌شود مسعود ازهر، رهبر گروه جیش محمد، با بازگشت طالبان افغان به قدرت، از پاکستان به افغانستان پناه برد و زیر چتر طالبان در این کشور زندگی می‌کند. همچنین گروه دیگری به نام لشکر طیبه که مستقر در پاکستان است متهم به راه‌اندازی حمله به نیروهای امنیتی هند است. حافظ سعید در پاکستان زندانی است، اما اعضای این گروه در کشمیر فعالند و هرازگاه به مواضع نیروهای هندی حمله می‌کنند.

بیشتر از جهان