عربستان سعودی برای جام جهانی ۱۱ ورزشگاه جدید می‌سازد

عربستان سعودی میزبان جام باشگاه‌های جهان در سال ۲۰۲۳ در جده بود و همچنین قرار است میزبان جام ملت‌های آسیا در سال ۲۰۲۷ باشد

مقام‌های ورزش عربستان سعودی در بازی‌های المپیک پاریس، ژوییه ۲۰۲۴‌ـ رسانه‌های اجتماعی

عربستان سعودی، میزبان جام‌جهانی فوتبال ۲۰۳۴، اعلام کرد که این بازی‌ها را در پنج شهر و در ۱۵ ورزشگاه برگزار خواهد کرد که ۱۱ ورزشگاه از این تعداد قرار است در سال‌های آینده ساخته شوند.

براساس طرح رسمی سعودی‌ها، که فیفا از آن رونمایی کرد، چهار ورزشگاه دیگر میزبان این تورنمت، که در سال‌های اخیر با فناوری‌های روز دنیا ساخته شدند، نیز تا پیش از آغاز جام‌جهانی ۲۰۳۴  کاملا نوسازی خواهند شد.

به گزارش آسوشیتدپرس، کمترین ظرفیت این ورزشگاه‌ها ۴۵هزار صندلی و بیشترین ظرفیت آن ۹۲ هزار صندلی خواهد بود. دیوارهای ورزشگاه جدید ملک سلمان، که بیش‌ترین ظرفیت را دارد، با نمایشگرهای ال‌ئی‌دی کاملا پوشانده می‌شود تا میزبان مسابقات افتتاحیه و اختتامیه جام‌جهانی فوتبال مردان در ریاض باشد.

در این طرح آمده است که هشت ورزشگاه در پایتخت، چهار ورزشگاه در جده و در هر یک از شهرهای خبر، ابها و شهر پیشرفته و آینده‌نگر نئوم در ساحل دریای سرخ نیز یک ورزشگاه میزبان پرمخاطب‌ترین رویداد ورزشی جهان خواهند بود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ورزشگاه جدید نئوم قرار است در دِلاین (The Line، یک شهر خطی پیشنهادی به طول ۱۰۶ مایل که دو آسمان‌خراش موازی دارد و با مسیرهای پیاده‌روی به هم متصل می‌شوند) ساخته شود و بیش از ۳۵۰ متر بالاتر از سطح زمین قرار خواهد گرفت. ورزشگاهی که، بنا بر گفته مقامات ورزشی عربستان سعودی، «کاملا با انرژی‌های تجدیدپذیر که عمدتا از منابع بادی و خورشیدی تولید می‌شود» فعالیت خواهد کرد. تخمین زده شده است که ساخت این ورزشگاه تا سال ۲۰۳۲ طول بکشد.

برای بازسازی کامل چهار ورزشگاه موجود به نام‌های دانشگاه ملک سعود، شهر ورزشی ملک عبدالله، دانشگاه ملک خالد و شهر ورزشی ملک فهد هم برنامه‌ریزی دقیقی تنظیم شده است و همچنین قرار است در ۱۰ شهر دیگر عربستان سعودی پشتیبانی کامل از تجهیزات مورد نیاز برای برگزاری جام جهانی انجام شود که شامل ساخت ۱۳۴ سایت آموزشی، ۶۱ مرکز و ۷۳ مجتمع جدید است.

در همین رابطه شاهزاده عبدالعزیز بن ترکی بن فیصل آل سعود، وزیر ورزش عربستان سعودی، گفت: «ما با هم می‌کوشیم تا همان‌طور که در دفترچه پیشنهادی رسمی ما ذکر شده، رویای عربستان برای میزبانی از جام جهانی فوتبال را به واقعیتی ملموس بدل کنیم. این برنامه‌ها میراث غنی فوتبال ما را با اشتیاق عمیق عربستان سعودی به ورزش ترکیب می‌کند و موفقیت این کشور را، به‌منزله اولین کشور میزبان کامل جام جهانی ۴۸ تیمی، تضمین می‌کند.»

جام‌های جهانی ۲۰۲۶ و ۲۰۳۰ قرار است به میزبانی مشترک چند کشور در قاره‌های آمریکا و اروپا برگزار شوند. عربستان سعودی میزبان جام باشگاه‌های جهان در سال ۲۰۲۳ در جده نیز بود و قرار است میزبان جام ملت‌های آسیا در سال ۲۰۲۷ هم باشد.

آسوشیتدپرس می‌نویسد عربستان حالا بخشی از «فوتبال وی‌آی‌پی» در جهان است و هیچ کشور دیگری نمی‌تواند به اندازه این کشور در فوتبال سرمایه‌گذاری کند. پیش از این فدراسیون جهانی فوتبال رسما اعلام کرده بود که قرارداد حمایت مالی‌‌اش را با آرامکو، شرکت نفت عربستان سعودی که سال گذشته سود شگفت‌انگیز ۱۲۱ میلیارد دلار را ثبت کرد، منعقد کرده است تا این غول نفتی در سال‌های آینده به حامی اصلی فیفا در رقابت‌های جهانی بدل شود.

بیشتر از فوتبال