همه‌چیز درباره لیزر‌های جوان‌ساز پوست

جلسات درمان با لیزر معمولا بین ۳۰ دقیقه تا دو ساعت طول می‌کشد و در حین درمان از بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی استفاده می‌شود

تصویر تزئینی از زنی که در حال لیزر پوست است- Canva

لایه‌برداری پوست با استفاده از تکنولوژی لیزر، یکی از روش‌های پرکاربرد و موثر در درمان و بهبود آسیب‌های پوست است. این روش به کمک نور لیزر با امواج خاص، لایه‌های بیرونی پوست را جدا می‌کند و سلول‌های مرده یا خلاهای پوستی را از میان می‌برد. این فرایند تولید کلاژن را تحریک می‌کند و بازسازی بافت را به همراه دارد که باعث بهبود و جوان‌سازی پوست و همچنین کاهش علائم پیری می‌شود. وری‌ول‌هلت، در گزارشی به انواع روش‌های درمانی با لیزر پرداخته است. 

چه کسانی می‌توانند برای احیای پوست از لیزردرمانی استفاده کنند؟

لایه‌برداری پوست به کمک لیزر برای انواع پوست‌ها مناسب است. افرادی که رنگدانه‌های تیره دارند ممکن است پس از لیزردرمانی بیشتر مستعد سوختگی یا لک‌های تیره پوستی باشند، اما این روش همچنان برای آنها مفید است. برای استفاده از بهترین روش درمانی باید با متخصص پوست یا جراح پلاستیک مجرب مشورت کنید. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

یک مراجعه‌‌کننده مناسب برای استفاده از لیزردرمانی معمولا از نظر جسمی سالم است، سیگار نمی‌کشد، درمورد ظاهرش پس از درمان انتظارات واقع‌بینانه‌ دارد و از پوستش دربرابر آفتاب به‌خوبی محافظت می‌کند. 

لایه‌برداری پوست به دلایل مختلفی مانند جای آکنه یا آبله‌مرغان، آسیب‌دیدگی پوست دربرابر نور خورشید، رنگ و بافت ناهموار پوست، چین‌وچروک و خطوط ظریف، علائم پوستی که از موقع تولد وجود داشته‌اند، لکه‌های پیری یا لکه‌های ناشی از مشکلات کبدی، پوست شل یا کدر و همچنین ضایعات پیش‌سرطانی یا بدخیم انجام می‌شود. 

انواع لایه‌برداری با لیزر

برای انواع درمان‌ها از لیزرهای مختلف استفاده می‌کنند، بنابراین برای اینکه دریابید کدام روش برای شما مناسب است، بهتر است با متخصص پوست یا جراح پلاستیک مشورت کنید. 

لایه‌برداری با لیزر دی‌اکسید کربن 

لیزر «سی‌او۲» (CO2) یا دی‌‌اکسید کربن برای درمان جای زخم‌ها و آکنه (اسکار)، چین و چروک و خطوط ریز، زگیل و سایر بیماری‌های پوستی استفاده می‌شود و از آنجایی که لایه‌های خارجی و بیرونی پوست را برمی‌دارد به «روش درمانی فرساینده» معروف است.

لیزر اربیوم

لیزر اربیوم هم مانند لیزر دی‌اکسید کربن نوعی روش درمانی قوی است که لایه‌های خارجی پوست را برمی‌دارد. از لیزر اربیوم برای درمان چین و چروک‌ها و خطوط سطحی یا نسبتا عمیق روی صورت، دست‌ها، گردن و سینه استفاده می‌شود و عوارض جانبی کمتری در مقایسه با لیزر دی‌اکسید کربن دارد. لیزر اربیوم ممکن است ساینده یا غیرساینده باشد، لیزرهای غیرساینده روی لایه‌های عمیق‌تر پوست کار می‌کنند.

لیزر نئودیمیوم یاگ

لیزر نئودیمیوم یاگ، لیزر جامد و مبتنی بر کریستال است که در آن از پرتو‌ نور با شدت بالا و زمان‌های برخورد بسیار کوتاه استفاده می‌شود. این روش لیزردرمانی غیرساینده است و ملانین یا رنگدانه‌های پوست را هدف قرار می‌دهد.

لیزر رنگی

لیزر رنگی معمولا غیرساینده است و لایه‌های عمیق‌تر پوست را گرم و رنگدانه‌ها را جذب می‌کند، بدین ترتیب قرمزی، ضایعه پوستی «هایپرپیگمنتیشن» (hyperpigmentation، وجود رنگدانه‌های تیره پوستی در نقاط مختلف بدن) و بیماری مزمن پوستی «روزاسه» را کاهش می‌دهد. 

لایه‌برداری با لیزر فرکشنال 

لیزرهای فرکشنال ممکن است ساینده یا غیرساینده باشند. در این شیوه بخشی از پوست را با هزاران پرتو ریز درمان می‌کنند. همچنین در این روش درمانی، در مقایسه با لیزرهای جامد، دوران نقاهت به طور قابل توجهی کمتر است. 

لیزر با پرتو نور شدید

نور پالسی شدید (IPL)، فناوری لیزری نیست اما به طور مشابه برای درمان بیماری‌ها و مشکلات پوستی ازجمله آسیب‌دیدگی ناشی از نور خورشید، ضایعات عروقی، آکنه، بیماری‌های پوستی روزاسه و هایپرپیگمنتیشن استفاده می‌شود. 

چگونه برای لایه‌برداری پوست با لیزر آماده شویم؟

اگر تصمیم دارید سراغ لایه‌برداری پوست با لیزر بروید اولین قدم مشورت با متخصص پوست یا جراح پلاستیک است. آنها سوابق پزشکی شما را بررسی می‌کنند، شما را معاینه می‌کنند و درواقع نتایج واقع‌بینانه را به شما می‌گویند. 

برخی از دستورالعمل‌ها می‌گوید که از قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید پرهیز کنید و همچنین اگر سابقه تبخال دارید برای کاهش خطر عفونت از داروهای ضدویروسی استفاده کنید. مصرف آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی هم می‌تواند از عفونت‌های باکتریایی جلوگیری کند. 

جلسات درمان با لیزر معمولا بین ۳۰ دقیقه تا دو ساعت طول می‌کشد و در حین درمان از بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی استفاده می‌شود. سپس روی محلی که لیزر شده است پانسمان قرار می‌دهند که ممکن است نیازمند عوض کردن باشد.

پس از دوره لیزردرمانی، برای کاهش خطر عفونت احتمالی، باید از شنا یا تعریق بیش از حد جلوگیری کرد. دوره بهبود با توجه به نوع لیزردرمانی متفاوت است. روش‌های غیرساینده معمولا نیازی به دوره استراحت ندارند، اما روش‌های ساینده برای بهبود به دو تا سه هفته زمان نیاز دارند. در برخی موارد هم لایه‌برداری پوست با لیزر با عوارضی مانند عفونت، سوزش، جای زخم، حساسیت، افزایش خطر آفتاب‌سوختگی، واکنش‌های آلرژیک و لکه‌های روشن یا تیره و همچنین تاخیر بهبود زخم و تغییرات بافت پوستی همراه است. 

بیشتر از بهداشت و درمان