علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی ایران، طی حکمی بار دیگر پژمان درستکار را به سمت سرمربیگری تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان منصوب کرد.
این انتخاب موجب حیرت شمار زیادی از اهالی کشتی در ایران شد، زیرا درستکار هشت ماه پیش از آغاز بازیهای المپیک به دلیل کسب نتایج ضعیف با تیم ملی کشتی آزاد و نارضایتی ملیپوشان از هدایت این تیم برکنار شده بود و محسن کاوه، جانشین پژمان درستکار، نیز موفق شد در المپیک پاریس نتایجی قابلقبول کسب کند.
در شرایطی که حاصل کار تیم ملی کشتی آزاد ایران با هدایت غلامرضا محمدی در بازیهای المپیک توکیو در شش وزن، تنها یک نقره و یک برنز بود، محسن کاوه در مدت کوتاه پس از بر عهده گرفتن هدایت این تیم، در المپیک پاریس موفق شد کشتیگیرانش را در سه وزن از پنج وزن به فینال برساند و اگر کمی خوششانس بود، شاید میتوانست یکی از بهترین عملکردهای تاریخ کشتی آزاد ایران در ادوار المپیک را ثبت کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
البته کاوه اکنون نیز با کسب سه مدال نقره و یک برنز از پنج وزن موفق شده است پرمدالترین حضور تیم ملی کشتی آزاد ایران در تاریخ المپیک را به نام خود ثبت کند، اما به دلیل سیاستهای خاص علیرضا دبیر در فدراسیون کشتی و ترجیح روابط شخصی به کارنامه فنی، مجددا یکی از ضعیفترین سرمربیهای دهههای اخیر کشتی ایران هدایت آزادکاران را بر عهده خواهد گرفت.
پژمان درستکار که در دوران ورزش حرفهایاش، هیچگاه جزو قهرمانان درجه ۱ کشتی ایران نبود و هرگز نتوانست مدال جهانی یا المپیکی به گردن بیاویزد، در شرایطی حکم جدیدش را از علیرضا دبیر دریافت میکند که فروردین ۱۴۰۲ در مسابقات قهرمانی آسیا در قزاقستان، یکی از آخرین مسابقات بینالمللی که هدایت تیم کشتی آزاد ایران را بر عهده داشت، با کسب تنها یک طلا در ۱۰ وزن عملکردی فاجعهبار و پرانتقاد داشت.
پژمان درستکار در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ بلگراد هم که سرمربی تیم ملی کشتی آزاد ایران بود، با وجود غیبت کشتیگیران مطرح روس، در ۱۰ وزن تنها توانست یک مدال طلا کسب کند که افزایش انتقادها را به دنبال داشت و دبیر مجبور شد او را برکنار کند.
با تمام اینها، پژمان درستکار اکنون مجددا سرمربی تیم ملی کشتی آزاد ایران شده است و به نظر میرسد علیرضا دبیر قصد دارد دوباره خود بهطور غیرمستقیم سرمربی این تیم شود و پژمان درستکار، دوست دوران بچگی و نوجوانی او که کاملا مطیع دبیر است، حکم سرمربی نمایشی تیم ملی کشتی آزاد ایران را خواهد داشت.
محسن کاوه، سرمربی مطرح کشتی ایران، در واکنش به انتشار برخی اخبار در رسانههای دولتی درباره استعفای او از سرمربیگری تیم آزاد، این اخبار را تکذیب کرد و گفت فدراسیون کشتی تصمیم گرفته است قرارداد او را تمدید نکند.
اتفاقی که در کنار مطرح شدن اخباری درباره فسخ قرارداد همکاری حسن رنگرز با تیم کشتی فرنگی ایران، میتواند باز هم تاییدکننده این خصلت علیرضا دبیر باشد که او به همکاری با نامهای بزرگ و سرمربیهای مستقل تمایلی ندارد و علاقهمند است که چه در بحث مدیریتی و چه در حوزه فنی، در کشتی آزاد و فرنگی همهکاره و نفر اول باشد.
با انتخاب احمد دنیامالی، نیروی سیاسی وابسته به محمدباقر قالیباف، بهعنوان وزیر ورزش و جوانان در دولت مسعود پزشکیان، حالا قدرت و نفوذ علیرضا دبیر بهعنوان یک «مدیر ارزشی و انقلابی» در ورزش ایران بیش از پیش شده است. پرویز امینی، فعال سیاسی اصولگرا و مدرس دانشگاه، اسفند ۱۴۰۲ در یک برنامه اینترنتی فاش کرده بود که علیرضا دبیر از جمله افرادی بود که پیش از آغاز انتخابات مجلس شورای اسلامی، وظیفه مصاحبه با نامزدهای اصولگرا و تعیین فهرست منتخب محمدباقر قالیباف را برعهده داشت.