مرگومیر ناشی از سرطان دهانه رحم در بین زنان زیر ۲۵ سال به میزان قابلتوجهی کاهش یافته است. آنچه محققان میگویند احتمالا به دلیل واکسیناسیون علیه اچپیوی است.
مطالعه محققان مرکز سرطان امیواسسی هولینگز که در مجله جاما (JAMA) منتشر شد، اولین پژوهشی است که تاثیر واکسیناسیون اچپیوی را بر مرگومیر ناشی از سرطان دهانه رحم بررسی میکند.
تکنولوژینتورک به نقل از آشیش دشموک، نویسنده ارشد و یکی از مدیران برنامه تحقیقاتی پیشگیری و کنترل سرطان در مرکز امیواسسی، مینویسد: «ما کاهش قابلتوجهی در مرگومیرها مشاهده کردیم. این کاهش ۶۲ درصدی در مرگومیر ناشی از سرطان دهانه رحم در طول دهه گذشته احتمالا به دلیل واکسیناسیون اچپیوی بوده است. ما برای چنین کاهشی هیچ دلیل دیگری نداریم.»
عامل تقریبا تمام موارد سرطان دهانه رحم ویروس پاپیلومای انسانی یا اچپیوی است. واکسن اچپیوی در سال ۲۰۰۶ عرضه شد و در ابتدا فقط برای نوجوانان در دسترس بود، اکنون در برخی موارد، برای بزرگسالان تا سن ۴۵ سال نیز تزریق میشود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مطالعات پیشین نشان دادهاند که از زمان معرفی این واکسن میزان عفونت اچپیوی، پیشسرطان و بروز سرطان دهانه رحم کاهش یافته است و دکتر دشموک گفت که گام منطقی بعدی بررسی نرخ مرگومیر بود.
اگرچه سرطان دهانه رحم در زنان زیر ۲۵ سال نادر است، همچنان اتفاق میافتد. پژوهشگران با بررسی مرگومیر در این گروه سنی، توانستند تاثیر اولیه واکسن را مشاهده کنند؛ زنانی که در سال ۲۰۲۱ (آخرین سال این مطالعه) ۲۵ ساله بودند، هنگام معرفی واکسن تنها ۱۰ سال داشتند.
پژوهشگران مرگومیر ناشی از سرطان دهانه رحم را در بازههای سهساله بررسی کردند. در دهه ۱۹۹۰، در هر بازه سه ساله بین ۵۰ تا ۶۰ مرگ ناشی از این سرطان در زنان زیر ۲۵ سال گزارش میشد. اما در دوره ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱، تنها ۱۳ مورد مرگ ثبت شد.
با این حال تیم تحقیقاتی هشدار میدهد که برای رسیدن به هدف جمعیت سالم و عاری از اچپیوی در سال ۲۰۳۰، باید به نرخ واکسیناسیون ۸۰ درصدی دست یابیم، اما مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در ایالات متحده اوایل سال ۲۰۲۴ گزارش داد که تنها ۶۰ درصد افراد ۱۳ تا ۱۵ ساله در این کشور دوره واکسیناسیون را تکمیل کردهاند.
دشموک میگوید که نرخ واکسیناسیون اچپیوی در نسل جوانتر ایالات متحده پس از همهگیری کووید کاهش یافت و همین مساله، احتمال دستیابی به اهداف اعلامشده را کمتر میکند.