نفت ایران نرسید، فعالیت بزرگترین پالایشگاه سوریه متوقف شد

جمهوری اسلامی در دوران بشار اسد ۹۰ درصد نفت مورد نیاز این پالایشگاه را تامین می‌کرد

پالایشگاه بانیاس-خبرگزاری فرانسه

مدیرعامل بزرگ‌ترین پالایشگاه نفت سوریه به فایننشال‌تایمز گفت، به‌دنبال توقف دریافت نفت از جمهوری اسلامی پس از سقوط اسد، فعالیت این پالایشگاه متوقف شد. 

به گزارش فایننشال‌تایمز، پالایشگاه نفت بانیاس، روز جمعه آخرین محموله بنزین خود را تولید کرد. ابراهیم مسلم، مدیر این پالایشگاه، گفت این توقف پس از سقوط بشار اسد، رئیس‌جمهور پیشین سوریه که از حمایت جمهوری اسلامی برخوردار بود، رخ داد. جمهوری اسلامی سال‌ها نیروهای نظامی و اقتصاد سوریه را با حمایت از بشار اسد تقویت کرده و یک خط اعتباری برای خرید نفت ایران و دور زدن تحریم‌های آمریکا در اختیار دولت سوریه قرار داده بود. در سال‌های اخیر و در دوران اسد، سوریه ۹۰ درصد از نفت خام خود را از ایران وارد می‌کرد و ۱۰ درصد باقی‌مانده از میادین نفتی داخلی تامین می‌شد. این در حالی است که به گزارش تنکر ترکرز، یک نفتکش حامل ۷۵۰ هزار بشکه نفت ایران در زمان سقوط بشار اسد در کانال سوئز و در راه سوریه بود اما پس از فرار اسد، دور زد.

مسلم گفت: «ما در حال انجام تعمیراتی هستیم که زمان زیادی نمی‌برد، تا برای زمانی که نفت خام در دسترس باشد آماده شویم.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مسلم گفت اعضای رهبری جدید سوریه به او اطلاع داده‌اند که انتظار دارند تحریم‌های اعمال‌شده بر کشور برداشته شود. این امر به سوریه اجازه واردات نفت از منابع غیرایرانی را خواهد داد و همچنین امکان خرید قطعات برای تجهیزات پالایشگاه را فراهم می‌کند. هیات تحریم شام در حال حاضر در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا، اروپا و سازمان ملل قرار دارد و تحریم‌های متعددی علیه سوریه اعمال می‌شود.

او  در عین حال گفت که «مقدار مناسبی سوخت در انبارها موجود است و وضعیت پایدار است.»

در همین حال، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز شنبه گفت که کمبود سوخت یکی از «نیازهای فوری است که باید برطرف شود... تا چراغ‌ها روشن شوند، مغازه‌ها باز شوند و مردم بتوانند رفت‌وآمد کنند.»

به گزارش فایننشال‌تایمز، کل سوریه با کمبود برق مواجه است که عمدتا به دلیل کمبود سوخت برای راه‌اندازی نیروگاه‌ها رخ داده است. تنها استثنا، ادلب است، منطقه‌ای که تحت کنترل هیئت تحریر الشام است و از ترکیه برق دریافت می‌کند. یک مقام دولت موقت به فایننشال تایمز گفت که خطوط برق از ترکیه در حال حاضر به شهر حلب نیز گسترش یافته‌اند.

بیشتر از اقتصاد