مقامهای آتشنشانی لسآنجلس در تلاش برای مهار حدود شش آتشسوزی بزرگ که این شهر را تهدید میکنند، با مانعی جدی مواجه شدهاند: سوالهایی در مورد تامین آب.
آتشسوزیهای جنگلی در حال حاضر بیش از ۲۷ هزار جریب (۱۱۰ کیلومتر مربع) از لسآنجلس کانتی را در بر گرفتهاند. از زمان آغاز آتشسوزیهای جنگلی، پنج نفر جان خود را از دست دادهاند و بیش از ۱۰۰۰ سازه تخریب شده است. گاوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا، روز چهارشنبه به سیانان گفت که این شهرستان «تمام منابع را تمام کرده است» و شیرهای آتشنشانی بهطور کامل تخلیه شدهاند.
او به اندرسون کوپر گفت: «این شیرهای آتشنشانی معمولا برای دو یا سه آتشسوزی، یا شاید یک آتشسوزی، کافیاند. اما بعد با آتشسوزی در این مقیاس مواجه میشوی.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
تصاویر ماهوارهای نشان میدهند که آتشسوزیها فقط چند مایل با خط ساحلی اقیانوس آرام در لسآنجلس فاصله دارند. چگونه ممکن است آتشنشانها وقتی یک منبع عظیم آب درست در نزدیکیشان وجود دارد، دچار کمبود آب شوند؟
پاسخ ساده این است: موضوع به این سادگی نیست.
از لحاظ نظری، میتوان از آب دریا برای کمک به مهار آتش استفاده کرد. اما اجزای شور آب ممکن است بیشتر مضر باشد تا مفید، به همین دلیل آتشنشانها معمولا از استفاده از آن اجتناب میکنند، مگر در شرایطی که کاملا ضروری باشد.
نمک خاصیت خورنده و فرساینده دارد، و میتواند به تجهیزات فلزی، از جمله تجهیزات حیاتی هواپیماهای آبپاش و پمپهای آتشنشانی، آسیب بزند.
به گزارش وبسایت خبری تکنالجی (Technology.org)، نمک همچنین میتواند اثر خنککنندگی آب را کاهش دهد، به این معنا که آب شور ممکن است بهعنوان ابزار اطفاء حریق کارایی کمتری داشته باشد. علاوه بر این، آب شور نسبت به آب شیرین بار الکتریکی را بهتر انتقال میدهد، که کار را برای آتشنشانها اندکی خطرناکتر میکند.
راهحلی برای آتشسوزیها در کالیفرنیا پیدا شد
نامش آب است
ــ دنیل (growing_daniel@) ۸ ژانویه ۲۰۲۵
Found a solution to fires in California
— Daniel (@growing_daniel) January 8, 2025
It’s called water pic.twitter.com/GS0xo31vA8
سلامت محیط زیست نیز یکی دیگر از نگرانیهای مقامهای آتشنشانی در استفاده از آب شور برای مقابله با شعلههای آتش است. هنگامی که مقدار زیادی آب شور ریخته شود، این نمک باید جایی برودــ معمولا جذب زمین میشود یا شسته و وارد منابع آب نزدیک میشود.
ورود مقادیر زیاد نمک به مناطق دارای پوشش گیاهی قابلتوجهــ همانطور که از محل آتشسوزی جنگلی میتوان انتظار داشتــ تقریبا همیشه زیانآور است.
افزایش شوری خاکــ میزان نمک موجود در خاک منطقهــ باعث میشود گیاهان سختتر بتوانند آب و مواد مغذی را از طریق فرایند گذرندگی (اسمز) از خاک جذب کنند. نمک همچنین میتواند خاک را سمی کند، رشد جوانهها را مختل کند و به نفوذپذیری کلی خاکــ میزان سهولت حرکت آب و مواد مغذی در زمینــ آسیب بزند.
با این حال، آتشنشانها گاهی از آب شور برای مهار آتش استفاده میکنند؛ اما باید در مورد انتخاب زمان بهکارگیری این روشها محتاط و دقیق باشند.
© The Independent