پایان نیافتن روند بازسازی سکوهای ورزشگاه آزادی با گذشت بیش از سه سال از آغاز آن، موجب شده است تا در افکار عمومی ایرانیان این پروژه به یکی از عریانترین نمونههای وجود فساد ساختاری و ناکارآمدی مدیران جمهوری اسلامی تبدیل شود.
این ورزشگاه ۵۳ سال قبل در دوران حکومت محمدرضا شاه پهلوی، با فناوری و امکانات آن دوره تنها طی مدت ۱۷ ماه ساخته شد، اما اینک مدیران وزارت ورزش نظام جمهوری اسلامی و قرارگاه خاتمالانبیا، متعلق به سپاه پاسداران، میگویند بعد از ۴۰ ماه تنها سکوهای ضلع غربی این ورزشگاه را بازسازی کنند.
در شرایطی که وزیر ورزش، رئیس فدراسیون فوتبال و مدیر ورزشگاه آزادی در روزهای اخیر اعلام کردهاند که با پایان روند بازسازی سکوهای ضلع غربی و بخشهای مرکزی، قرار است این ورزشگاه روز دوشنبه اول بهمن، میزبان مسابقه استقلال تهران و شمسآذر قزوین باشد، خبرگزاری تانباک روز جمعه ۲۸ دی در گزارشی نوشت که برای برگزاری استاندارد یک مسابقه رسمی در آزادی هنوز مشکلات و کاستیهای زیادی وجود دارد و بهتازگی عملیات عمرانی جدید و «خرابکاریهایی» هم در این ورزشگاه مشاهده شده است.
این در حالی است که پیش از این وعده احمد دنیامالی، وزیر ورزش جمهوری اسلامی، برای برگزاری مسابقه تیمهای استقلال با سپاهان در این ورزشگاه هم به دلیل وجود همین تخریبها و مشکلاتی مانند بسته بودن برخی تونلهای ورودی تماشاگران یا تکمیل نشدن روند بازسازی سقف راهروهای زیر سکوها، عملی نشده بود.
تابناک نوشت: «سوال این است که چرا پیش از اینکه ورزشگاه آزادی بازگشایی شود، عملیات عمرانی جدیدی آغاز شد؟ آیا چنین اقدامی برای سرعت بخشیدن به پایان بهسازی کامل ورزشگاه آزادی است؟ اگر چنین بود، چرا برای بازگشایی ورزشگاه وعدههای مختلف داده شد؟ یک تاریخ قطعی و نهایی برای بازگشایی داده میشد تا همه سردرگم نباشند. از سویی انگار هیچ شفافیتی در این پروژه وجود ندارد. نه تاریخ پایان عملیات مشخص است و نه هزینههای آن. ورزشگاهی که گفته شده برای بهسازی آن ۱۹۰۰ میلیارد تومان بودجه درنظر گرفته شده، اما انگار در این زمینه هم هیچ شفافیتی وجود ندارد که یک مسئول مربوطه به طور واضح، از آنچه گذشت و در پیش است، شرح کاملی ارائه بدهد.»
در ادامه این گزارش آمده است که تمامی اتفاقهای یک سال اخیر در ورزشگاه آزادی، از تخریب یکباره سکوها تا به تاخیر افتادنهای چندباره زمان بازگشایی آن، «شائبههایی را ایجاد کرده که گویا عزمی وجود دارد که تماشاگران نتوانند وارد ورزشگاه آزادی شوند و اینکه خرابیهای جدید آزادی هم بوی خرابکاری میدهد تا مبادا ورزشگاه آزادی با ظرفیت کامل بازگشایی شود».
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در آخرین بازیهای فصل گذشته لیگ برتر ایران که با افزایش حملات هوایی و انتقامجویانه اسرائیل به مواضع حماس در غزه همزمان بود، هواداران فوتبال بارها با دیدن پرچمهای حماس و حزبالله در ورزشگاه آزادی، شعارهایی صریح علیه این گروههای شبهنظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی سر دادند. در زمان اعتراضهای چندماهه مردمی علیه نظام ایران در سال ۱۴۰۱ نیز بارها در ورزشگاه آزادی، علیه علی خامنهای و در تمجید از خاندان پهلوی شعارهایی سر داده بود.
در نتیجه حالا گزارش تابناک درباره آغاز عملیات عمرانی جدید روی سکوها و تخریب عمدی برخی تونلهای ورودی تماشاگران، میتواند این شائبه را تقویت کند که مقامهای سیاسی و امنیتی جمهوری اسلامی با توجه به افزایش مشکلات معیشتی و اقتصادی در ایران، از تجمع بیش از ۷۰ هزار نفر از شهروندان معترض در ورزشگاه آزادی هراس دارند و در تلاشاند که بازیها را در این ورزشگاه یا بدون حضور تماشاگران برگزار کنند یا تنها در بخشهایی محدود و کنترلشده میزبان کمتر از ۱۰ هزار نفر تماشاگر باشند تا در صورت سر داده شدن شعارهای سیاسی، امکان سرکوب و کنترل اعتراضها را داشته باشند.