مهدی نصیبی، مدیر ورزشگاه آزادی تهران، میگوید برای پاسخ به برخی چهرههای سیاسی و ورزشی کشورهای همسایه که به نبود ورزشگاههای استاندارد و بینالمللی در ایران کنایه زده بودند، تصمیم گرفتهاند ورزشگاه آزادی را پیش از پایان پروژه بازسازی کامل آن، بازگشایی کنند.
از سه سال قبل که بازسازی سکوهای ورزشگاه آزادی و تاسیسات آن آغاز شد، هنوز زمان دقیقی برای پایان کامل این پروژه اعلام نشده است؛ در حالی که کل روند ساخت ورزشگاه آزادی تهران در دوران حکومت محمدرضا شاه پهلوی، با فناوری و امکانات ۵۰ سال قبل، تنها ۱۷ ماه طول کشید تا میزبان مسابقات فوتبال و دوومیدانی بازیهای آسیایی تهران باشد.
اکنون مهدی نصیبی میگوید: «قرار بود تابستان امسال ورزشگاه را بهطور کامل در اختیار قرارگاه خاتمالانبیا قرار دهیم و بعد از ۱۸ ماه، ورزشگاه بازسازیشده را تحویل بگیریم، اما با توجه به برخی حرفوحدیثهایی که پیش آمد، مانند اینکه برخی کشورهای همسایه گفتند اگر نمیتوانید ما بیاییم و ورزشگاه را آماده کنیم یا اینکه ما از بازیهایتان میزبانی کنیم، باعث شد موضوع در شورای تامین و شورای امنیت کشور مورد بحث و بررسی قرار گیرد و در نهایت قرار شد ما همزمان هم بازیها را برگزار کنیم و هم بازسازی را ادامه دهیم.»
او اضافه کرد که به دلیل بهرهبرداری زودهنگام از این ورزشگاه در تاریخ ۱۳ دی و آماده نشدن بخشهایی از آن، قرار شده است تا همچنان ورزشگاه قلعهحسنخان تهران میزبان مسابقات کماهمیتتر تیمهای پرسپولیس و استقلال باشد و تنها مسابقات ملی و برخی بازیهای سرخابیها با تیمهایی چون تراکتور و سپاهان که پرتماشاگرند، در آزادی برگزار شوند.
با این حال این تصمیم همچنان برای برای دو باشگاه بزرگ پایتخت و هواداران آنان خبری تلخ محسوب میشود، زیرا امکانات رفاهی و چمن ورزشگاه قلعهحسنخان تهران نسبت به ورزشگاه آزادی کیفیت بسیار پایینتری دارد و در یک سال گذشته، بارها صدای اعتراض بازیکنان، مربیان و هواداران پرسپولیس و استقلال را بلند کرده است.
نصیبی درباره گنجایش ورزشگاه آزادی بعد از بازسازی و نحوه میزبانی از مسابقات هم توضیح داد که پس از نصب صندلی روی تمامی سکوها، ظرفیت ورزشگاه ۱۰۰ هزار نفری سابق به ۷۸ هزار و ۱۷۵ نفر خواهد رسید و از روز ۱۳ دی و مسابقه استقلال با سپاهان، تنها سکوهای ضلع غربی و جایگاه ورزشگاه قابلاستفاده خواهند بود. به این ترتیب به نظر میرسد قرار است تا زمانی نامعلوم، تنها حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار بلیت برای هر مسابقه فروخته شود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
خبرگزاریهای ایران پیش از این در روز ۲۱ آذرماه، گزارش داده بودند که دولت جمهوری اسلامی تصمیم گرفته است در ادامه فروش اماکن دولتی با هدف جبران کسری بودجه، اصلیترین مجموعههای ورزشی پایتخت مانند آزادی و انقلاب را به فروش برساند.
بنا بر اعلام وزارت اقتصاد، در آخرین جلسه هیئت واگذاری این وزارتخانه که با حضور عبدالناصر همتی، وزیر اقتصادی و دارایی، برگزار شد، با واگذاری مجموعه ورزشی آزادی، مجموعه ورزشی انقلاب، ورزشگاههای شیرودی، کبکانیان، کشوری، اردوگاه تیمهای ملی در رامسر مازندران، مجموعه سوارکاری نوروزآباد و مجموعه سوارکاری گنبد موافقت شد.
مدیران وزارت ورزش و جوانان هنوز به این تصمیم پرابهام واکنشی نشان ندادهاند و مشخص نیست با فروش این مجموعهها که جایگزینی برای آنها وجود ندارد و در صورت مخالفت خریداران جدید با اجاره دادن ورزشگاهها به تیمهای ورزشی یا تعیین مبالغی هنگفت برای اجاره، ورزشکاران و ورزشدوستان در ایران در چه اماکنی میتوانند مسابقات ورزشی را برگزار یا تماشا کنند.
در هفتههای اخیر، شمار زیادی از مقامهای ارشد نظام جمهوری اسلامی، یکی پس از دیگری درباره ابربحرانهای اقتصادی و نبود بودجه برای تکمیل انواع پروژههای عمرانی یا تامین کسریهای حوزه برق، بنزین، گاز و آب هشدار داده و اعلام کردهاند که دولت در تامین مالی بسیاری از تعهدات معمولی خود مانند پرداخت حقوق کارمندان و بازنشستگان یا واریز کردن یارانهها نیز با مشکلات عدیدهای مواجه است.
این شرایط در حالی است که وعده تداوم سیاستهای تنشزای منطقهای و درگیری با غرب همچنان در بیان عالیترین مقامهای جمهوری اسلامی تکرار میشود.