نمایش حماس هنگام آزادسازی گروگان‌ها تلاشی برای احیای این گروه است

اسرائیل امیدوار است که حماس با خلع سلاح و کناره‌گیری از قدرت موافقت کند؛ در غیر این‌صورت، قصد دارد جنگ را از سر بگیرد

آزادی گروگان‌های اسرائیلی در حالی که نیروهای حماس و صلیب سرخ آن‌ها را همراهی می‌کنند‌ــ خبرگزاری آناتولی

چهار سرباز اسرائیلی که به‌مدت ۱۵ ماه اسیر حماس بودند «گواهینامه‌های آزادی» سه‌زبانه‌ای را که شبیه مدارک دانشگاهی‌اند نشان می‌دهند. دوربین نشان می‌دهد که هر زن یک مدال حماس و یادگاری‌های دیگر دریافت می‌کند. در یک گردهمایی در شهر غزه، مقام‌های صلیب سرخ پشت میزهایی برای مراسم امضا نشسته‌اند و در حالی که محافظ‌های مسلح نقاب‌دار در تصویر دیده می‌شوند، سرودهای میهن‌پرستانه پخش می‌شود.

به نوشته بلومبرگ، مقام‌های اسرائیلی این اقدام را «ناپسند» و «منزجرکننده» توصیف کردند و گفتند حماس با این اقدام ضربه‌ روانی نهایی را به گروگان‌ها که ۱۹ و ۲۰ سال سن دارند وارد کرده است.

بلومبرگ در ادامه می‌نویسد دیگران این اقدام را به تلاشی از جانب این گروه تعبیر کردند تا نشان دهد پس از حملات سنگین اسرائیل، همچنان کنترل غزه را در دست دارد‌ــ نه فقط از لحاظ نظامی بلکه به‌عنوان یک دولت اداری کارآمد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، ممنوعیت دولت بایدن برای ارسال بمب‌های ۹۰۰ کیلوگرمی به اسرائیل را لغو و اشاره کرد مایل است ببیند نوار ساحلی غزه به‌عنوان بخشی از یک عملیات پساجنگ تخلیه شود، و از اردن و مصر خواست تعدادی بیشتری از مردم غزه را بپذیرند.

عوامل حماس با این حال نشان می‌دهند که قصد جابه‌جایی ندارند، به‌ویژه به این دلیل که فلسطینیان نگران‌اند اگر غزه را به‌طور موقت ترک کنند، دیگر اجازه بازگشت نداشته باشند.

مایکل میلشتاین، رئيس سابق امور فلسطینیان در سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل، گفت برای بسیاری در غزه مهم نیست چه بهایی پرداختند، زیرا معتقدند در ازای ضرباتی که اسرائیل متحمل شد و برای تقویت افتخار ملی‌شان ارزشش را داشت.

مقام‌های حماس می‌گویند که تاکنون ۴۷ هزار نفر در جنگ غزه کشته شده‌اند. اسرائیل نیز می‌گوید ۲۰ هزار نفر از ۳۵ هزار نیروی حماس را کشته است. برخی گزارش‌ها، از جمله از سوی مقام‌های آمریکایی، حاکی از آن است که بیشتر نیروهای کشته‌شده جایگزین شده‌اند. اما همچنان مشخص نیست که حماس تا چه اندازه نیرویی نظامی یا حکومتی را همچنان نمایندگی می‌کند.

ایهود یعری، تحلیلگر امور جهان عرب، در مقاله‌ای در وب‌سایت شبکه ۱۲ اسرائیل نوشت حماس بسیار بیش از آنچه اعلام می‌کند تحلیل رفته و صحبت‌ها درباره بازسازی سریع این گروه اغراق‌آمیز است.

او در ادامه نوشت: «حماس تولید راکت یا کار روی تونل‌ها را از سر نگرفته است. نیروهای جدید مستقر در اردوگاه‌های آوارگان نیز هنوز هیچ‌گونه آموزش واقعی ندیده‌اند.»

اسرائیل امیدوار است در جریان مذاکرات آتش‌بس بلندمدت که قرار است از اوایل فوریه آغاز شود، حماس با خلع سلاح و کناره‌گیری از قدرت موافقت کند؛ در غیر این‌صورت، قصد دارد جنگ را از سر بگیرد.

گیلا گملیل، وزیر علوم و یکی از ناظران در کابینه امنیتی اسرائیل، روز یکشنبه در رادیو ارتش تایید کرد که پیروزی هنوز حاصل نشده است، اما وعده داد که این پیروزی به دست خواهد آمد و اشاره کرد اسلحه‌ها مدت طولانی بر زمین نخواهند ماند.

او گفت: «نتیجه نهایی این است که در پایان این روند دیگر حماسی در غزه، چه از لحاظ حکومتی و چه نظامی، وجود نخواهد داشت.»