عید رمضان تا چند روز دیگر فرا میرسد. شهروندان افغانستان، مانند تمام مسلمانان جهان برای تجلیل ازاین روز با ویژگیهای فرهنگی خود، این عید را .جشن می گیرند. دراین روزها، مردم کابل مشغول خرید لباس، کفش، میوههای تازه و خشک هستند و برای پذیرایی عید فطر آماده میشوند
اما زمزمههای آمدن عید، بهای مواد خوراکی و پوشاک، میوههای تازه و خشکبار را در بازارهای افغانستان، به ویژه در شهر کابل گران کرده است. مردم از افزایش بیدلیل قیمتها شکایت دارند و مقامات دولت نیز آنقدر مشغول موضوعات سیاسی و انتخاباتی هستند که فرصتی برای پرداختن به قیمت کشمش و بادام و یا شیرینی و دستما سر و گردن نداشته باشند.
یکی از شلوغترین بازارهای شهرکابل «مندوی کابل» است. درمندوی کابل مغازههای عمده فروشی برای همه نوع مواد خوراکی و پوشاکی موجود است.
گفته میشود نسبت به سایر بازارهای کابل، بهای مواد خوراکی در اینجا ارزانتر است و به همین علت خریداران زیادی به این جا میآیند.
پروین یکی از معلمان شهرکابل با گلایه از قیمتها به خبرنگارایندپندنت فارسی گفت: «پسرجان، درکدام عید درکابل ارزانی بوده که دراین عید باشد. کالاها گران است، مردم توانایی خرید ندارند، اما مجبورهستند بخرند حتی کم، چون رسم است.»
از سوی دیگر فروشندههای بازار مندوی، بار ملامت را به دوش نمیگیرند. شفیق، که صاحب یک مغازه میوه خشک فروشی( خشکبار) درمندوی کابل است میگوید: « درست است که درنزدیک عیدهای مذهبی یا ملی، بهای مواد خوراکی گران میشود، اما مقصر فروشنده نیست. مقصر تاجر است که مواد را به قیمت گران به ما میفروشد وما هم مجبوریم با قیمت بالاتری به فروش برسانیم.»
اما کسانی هم هستند که عید و روزهای عادی برایشان تفاوتی ندارد، تا جایی که سه روز تعطیلی عید را هم مانع کسب درآمد برای هزینههای زندگی میدانند.
سمیع الله که درکوچه مندوی دست فروشی میکند میگوید: «ما نه عید داریم، نه نوروز؛ عید و روزهای تعطیل برای ما یکسان است، چرا که اگر روز کار نکنیم شب خانوادهمان گرسنه میماند.»
گفتنی است که افزایش قیمتها و گرانفروشی با فرا رسیدن اعیادهمیشه بخشی از نگرانی شهروندان بوده است و نظارتی از سوی حکومت نیز صورت نمیگیرد. شهروندان افغانستان، در حالی به استقبال عید فطر می روند که گرانی از یکسو و نا امنی، آنها را بیش از پیش در تنگنا قرار داده است.