ایران: رکورد ابتلا به کرونا، فوت ۱۷۸ نفر و ابتلای ۳۷۱۲ نفر در یک شبانه‌روز

در دو هفته گذشته در بسیاری از استان‌ها از جمله تهران و قم میزان ابتلا دو برابر شد

بیمار مبتلا به کرونا در یکی از بیمارستان‌های تهران - عکس از خبرگزاری مهر

با درگذشت ۱۷۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان‌باختگان کرونا در ایران به ۲۴ هزار و ۶۵۶ نفر رسید. با ابتلای ۳۷۱۲ نفر به کرونا در ایران طی یک شبانه‌روز رکورد ابتلا به این بیماری در یک روز شکسته شد. در دو هفته گذشته در بسیاری از استان‌ها از جمله تهران و قم میزان ابتلا و بستری کرونا دو برابر افزایش یافت. مقام‌های وزارت بهداشت در ایران از جهش ژنتیکی این ویروس و افزایش قدرت سرایت‌پذیری آن در موج سوم در ایران اعلام نگرانی کرده‌اند. وزارت بهداشت این کشور می‌گوید بیش از ۹۰ درصد دانش‌آموزان در کلاس‌های درس حاضر نمی‌شوند. رئیس شورای عالی نظام پزشکی از هم‌زمانی کرونا و ویروس آنفولانزا در پاییز امسال به عنوان یک «تراژدی» یاد کرد. به گفته مقام‌های رسمی در ایران، تمام این کشور در شرایط قرمز و تهران در مرحله فوق قرمز در خصوص ابتلا به کرونا قرار دارد.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز گفت، تاکنون ۴۲۹ هزار و ۱۹۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

سعید نمکی وزیربهداشت ایران بعد از هفت ماه از اعلام رسمی شیوع  کرونا در ایران همچنان مردم را در رعایت نکردن ضوابط بهداشتی مقصر خواند و حالا با شروع موج سوم می‌گوید: «به علت‌عدم رعایت قراردادهای بهداشتی، شعله‌های جدید آتش کرونا در اقصی نقاط کشور برافروخته شده است.»

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهنام عرشی، نیز با اشاره به نقطه اوج جدید کرونا در کشور و این‌که دیگر نمی‌توانیم در مورد رنگ‌بندی‌ها صحبت کنیم، گفت: «در دو هفته گذشته در بسیاری از استان‌ها از جمله تهران و قم میزان ابتلا و بستری کرونا دو برابر افزایش یافته است.»

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با اشاره به موج سوم ابتلا به کرونا در کشور، تفاوت موج سوم با موج‌های قبلی را در افزایش سریع‌تر شمار بیماران نیازمند به «بستری» به نسبت بیماران سرپایی خواند. به گفته او در موج اول و دوم این نسبت برعکس بوده است.

به دلیل نبود یا کمبود ماسک، دستکش و مواد شوینده، به خصوص در مناطق محروم و برخی شهرستان‌ها، میزان گسترش بیماری در ایران بیشتر شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان از ابتلای دانش‌آموزان به ویروس کرونا در مدارس خبر داد. کوروش مودت گفت: «مواردی از ابتلا به کرونا در بین دانش‌آموزان استان وجود داشته که باید آمار و اطلاعات آن را دانشگاه علوم پزشکی اهواز اعلام کند.»

در استان البرز نیز شمار ابتلا به کرونا در یک شبانه‌روز به ۱۰۵ نفر رسید. به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، ۱۹ نفر نیز در ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست داده‌اند و در مجموع جان‌باختگان این بیماری در استان به ۱۱۰۰ نفر رسیده است.

در شهرستان ماکو نیز هشدار در خصوص افزایش صعودی مبتلایان به کرونا نگران‌کننده است. به گفته رحیم صمدی، رییس شبکه بهداشت و درمان ماکو، مردم این منطقه از امروز سه‌شنبه به مدت سه هفته «روزهای بسیار حساس، نگران‌کننده و سختی در پیش دارند و در صورت‌ عدم‌رعایت ضوابط بهداشتی همه خانواده‌ها به کرونا مبتلا خواهند شد.» او تجمع‌ها، مراسم، عزاداری‌ها، مسافرت‌ها، بازگشایی مدارس و آموزشگاه‌ها و از سرگیری برخی صنوف و فعالیت‌ها، رعایت ‌نکردن نکات بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی و کاهش چشمگیر استفاده از ماسک بین شهروندان را دلیل بروز موج قابل توجه و زودتر از انتظار بیماری کرونا عنوان کرد. گزارش شده که  آمار ابتلا، بستری و مرگ در این استان رو به افزایش است و بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شرایط بحرانی را تجربه می‌کنند.

همزمان، رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت آمار بیماران مبتلا به کرونا در استان در حال افزایش است، و امدادرسانی به بیماران با علائم حاد تنفسی و مشکوک به کرونا افزایش پیدا کرده است.

از سنندج نیز گزارش‌ها نشان‌دهنده افزایش ابتلا، مرگ‌ومیر و بستری است. جانشین رییس ستاد مقابله با بحران فرمانداری سنندج، کمتر شدن استفاده از ماسک بین مردم را هشداری جدی خواند.

گناباد نیز افزایش ابتلا و مرگ‌ومیر را در سه هفته گذشته تجربه کرده است. جواد صادقی‌نسب معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با هشدار نسبت به افزایش مبتلایان و درگذشتگان ناشی از کرونا در این شهرستان گفت: «فوتی‌های بیماری کووید-۱۹، طی سه هفته گذشته افزایش یافته است و هم‌اکنون ۳۹ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان بستری هستند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گفته او، نبود توجه کافی به رعایت قراردادهای بهداشتی و بازگشایی مدارس به تدریج تبعات منفی خود را در افزایش ابتلا به این بیماری نشان می‌دهد به طوری که آزمایش شمار زیادی از دانش‌آموزان گنابادی و برخی موارد والدینشان به بیماری کرونا، مثبت اعلام شده و آن‌ها به این بیماری مبتلا شده‌اند. او اضافه کرد که به دلیل قرمز بودن شرایط این شهرستان از نظر شیوع کرونا از ابتدا قرار به بازگشایی مدارس نبود اما به «دلایلی» مدارس بازگشایی شدند. وی در مورد این «دلایل» توضیحی نداد.

به گزارش روزانه وزارت بهداشت ایران، استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز و استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

مسافرت‌ها و رعایت نکردن قراردادهای بهداشتی، برگزاری تجمعات، عروسی‌ها، عزاداری‌ها و مراسم تدفین از جمله مواردی است که بیشتر مقام رسمی وزارت بهداشت در ایران از آن به عنوان دلایل اصلی افزایش ویروس کرونا طی یک ماه اخیر در ایران یاد می‌کنند. در روزهای گذشته نیز برخی مقام‌های دولتی در استان‌های مختلف این کشور با اشاره مستقیم به برگزاری تجمعات در یک ماهه اخیر از جمله مراسم محرم و بازگشایی مدارس خواستار توقف شرکت در تجمعات و ایجاد محدودیت در ساعت کاری ادارات و توقف فعالیت مدارس شده بودند. روز گذشته نیز استاندار آذربایجان شرقی از محدودیت‌های جدید در این استان همچون تعطیلی دو هفته‌ای مدارس خبر داده بود. اداره آموزش و پرورش آذربایجان شرقی نیز امروز با صدور بیانیه‌ای اعلام کردد که با تصویب ستاد مبارزه با بیماری کرونا در این استان، آموزش حضوری در مدارس این استان به مدت دوهفته تعطیل است.

ایران کشور کانون قرمز به لحاظ ابتلا به کرونا است و به گفته کارشناسان، براساس آمار روزانه مبتلایان و شمار مرگ‌و میر، باید شرایط قرنطیه یا اعمال محدودیت‌ها در این کشور برای مدتی به طور جدی در نظر گرفته شود. نظام درمانی این کشور نیز از مدت‌ها پیش نسبت به فرسودگی کادر درمان و نبود ظرفیت خالی در آی سی یو‌های این کشور و نبود گنجایش برای بستری بیماری جدید هشدار داده بودند. بسیاری در این مدت نسبت به بازگشایی مدارس اعتراض داشتند و از دولت درخواست تعطیلی مدارس را داشتند. در این شرایط گفته می‌شود برای دوره حداقل یک ماهه باید مدارس این کشور تعطیل شود. در برخی استان‌ها مدیران کل آموزش و پرورش نسبت به تعطیلی مدارس اقدام کرده‌اند.

بیشتر از