تا آبان ۱۴۰۰ تمام کشور واکسینه می‌شوند

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا می‌گوید قطع زنجیره کرونا با واکسینه شدن ۵۰ میلیون نفر در ایران ممکن است

اولویت تزریق واکسن کرونا با کادر درمانی است-ATTA KENARE / AFP

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ابراز امیدواری کرده است که تا آبان ۱۴۰۰، همه کشور واکسینه شوند. علیرضا رئیسی، همچنین اضافه کرده است که برای ایمنی جمعی، باید حدود ۶۰ تا ۷۵ درصد از افراد جامعه واکسینه شوند و برای این منظور، ۴۵ تا ۴۶ میلیون نفر باید واکسن کرونا بزنند.

به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، با ورود محموله دوم واکسن‌های به کشور در هفته آینده، واکسیناسیون بر اساس اولویت‌بندی‌ها ادامه خواهد یافت. رئیسی افزود که بر اساس سند ملی، اگر دولت بتواند تا پایان امسال حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را واکسینه کند، می‌تواند امیدوار باشد که تا پایان سال، گروه هدف خود را واکسینه کرده است.

پیام طبرسی، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، نیز همزمان گفته است که قطع زنجیره کرونا در کشور زمانی اتفاق می‌افتد که حدود ۴۵ تا ۵۰ میلیون نفر در ایران واکسینه شده باشند. به گفته آقای طبرسی، «برای این تعداد از جمعیت کشور حدود ۱۰۰ میلیون دوز واکسن نیاز است و این میزان واکسن را قطعا نمی‌توان از خارج وارد کرد؛ پس در این شرایط، نیازمند ریل‌گذاری تولید داخل هستیم.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا نیز در گفت‌وگوی با تلویزیون رسمی ایران اعلام کرده است که تزریق واکسن بر اساس اولویت‌بندی‌های صورت گرفته انجام خواهد شد و کادر درمانی و کسانی که در بخش مراقبت‌های ویژه و در ارتباط مستقیم با بیماران کرونایی هستند، در مرحله نخست واکسینه خواهند شد. به گفته آقای رئیسی، پزشکان و پرستاران تا خدمه هر بخش بیمارستان یعنی حدود ۶۳۵ بیمارستان خصوصی و دولتی کشور و همچنین موسسات خیریه از امروز واکسیناسینه می‌شوند. به گفته او در این طرح به حدود سه هزار نفر واکسن تزریق می‌شود و مرحله اول این طرح هفته آینده پایان می‌یابد.

ستاد مقابله با کرونا همچنین از خرید واکسن از کووکس و واردات آن تا قبل از پایان سال خبر داد ولی تاکید کرد که با واردات واکسن از منابع دیگر، نباید از واکسن پاستور که حاصل تلاش‌های مشترک ایران و کوبا است، غافل شد. این ستاد ابراز امیدواری کرده است که در اسفندماه امسال، واکسن مشترک ایران و کوبا هم به سبد واکسن ایران اضافه شود. این در حالی است که واکسن‌های تولید ایران و کوبا هیچ یک هنوز مراحل بررسی‌های نهادهای بین‌المللی را طی نکرده‌اند و مورد تایید سازمان جهانی بهداشت نیستند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هفته‌های گذشته گفته بود که  فاز سه کار آزمایش بالینی واکسن ایرانی کوبایی هنوز آغاز نشده است.

در عین حال مذاکره برای واردات واکسن هندی و چینی نیز در جریان است. مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال‌احمر از در جریان بودن مذاکرات جدی با کشور چین برای خرید واکسن کرونا خبر داده است. به گفته علیرضا عسکری، ایران در حال طی کردن مراحل علمی تایید این واکسن است. ظاهرا تامین یک میلیون دوز واکسن کرونا بر عهده هلال‌احمر گذاشته شده است. پیش‌تر و در دی‌ماه نیز، رئیس جمعیت هلال‌احمر در گفت‌وگو با روزنامه همشهری گفته بود که خرید واکسن چینی از طریق سازمان هلال‌احمر به تایید سعید نمکی و حسن روحانی رسیده‌ و کارهای اولیه آن انجام شده است.