شهروندان بهائی در ایران به نام اسلام سرکوب میشوند اما اکنون گستره وسیعی از چهرههای جامعه مسلمانان جهان علیه سرکوب آنها اعتراض کردهاند؛ اعتراض آنها بهطور مشخص به مصادره زمین بهائیان در روستای «ایول» استان مازندران است.
کنگره اسلامی آمریکا، شورای ائمه کانادا و سازمان سراسری «فلاح المسلمین» در هندوستان، به اضافه چهرههایی از جامعه مسلمانان بریتانیا، از جمله نهادها و شخصیتهایی بودهاند که تاکنون با صدور بیانیه، نگرانی عمیق خود از مصادره املاک بهائیان ایول را ابراز کردهاند.
کنگره اسلامی آمریکا در بیانیه خود از مقامهای قضایی استان مازندران خواسته است که «به کمک جامعه بهائی ایول برخیزند و برای استرداد این املاک اقدام نمایند».
شیخ ابراهیم موگرا، امام مسجدی در شهر لسترِ بریتانیا و معاون دبیرکل شورای مسلمانان بریتانیا، خطاب به ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه ایران، به «بیعدالتی» علیه بهائیان اعتراض کرد و گفت: «اسلام به دولت اجازه نمیدهد که زمین شهروندان را صرفا بهدلیل پیروی از مذهب دیگری مصادره کند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دیان علایی، نماینده جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل در ژنو، گفت: «نگرش رهبران مسلمان در سراسر جهان که با چنین موج چشمگیری از حمایت به کمک دوستان بهائی خود در ایران میآیند، نشان قدرتمندی برای جمهوری اسلامی است که مسلمانان اقدامات آنها را محکوم میکنند.» خانم علایی تاکید کرد که بهائیان ایول، بیش از ۱۵۰ سال است در این روستای کوچک استان مازندران، کنار همسایگان مسلمان خود زندگی کردهاند.
علاوهبر چهرههای جوامع مسلمانان، مقامهای دولتی مختلفی از سراسر جهان نیز به حمایت از بهائیهای ایول برخاستهاند. مارک گارنو، وزیر امور خارجه کانادا، در این مورد ابراز نگرانی کرده است. مقامهای بریتانیا، آلمان، هلند، سوئد، برزیل، آمریکا بهاضافه مقامهای پارلمان اروپا و سازمان ملل نیز به بهائیهای ایول اشاره کردهاند.
مرکز منابع حقوقی آفریقای جنوبی هم که نامش در سراسر جهان بهدلیل فعالیتهایش علیه نظام آپارتاید شناخته شده، با صدور نامهای مصادره املاک بهائیها را محکوم کرده است.
داستان سرکوب بهائیهای ایول سابقهای طولانی دارد. از همان اولین روزهای انقلاب ۵۷ (۱۹۷۹)، بهائیهای روستای بخش چهاردانگه در شهرستان ساری مورد حمله قرار گرفتند. در سال ۱۹۸۳ بیش از ۱۳۰ شهروند بهائی این روستا، سه روز بی آب و غذا در مسجد زندانی شدند تا وادار به انکار دینشان شوند. گورستان بهائیهای شهر را که بیش از ۱۰۰ سال قدمت داشت، مصادره کردند و حالا تبدیل به ملک مسکونی شده است. حدود ۱۰ سال پیش، در سال ۲۰۱۰ بود که به حدود ۵۰ خانوار بهائی حمله شد و خانههایشان را سوزاندند و تخریب کردند و آنها مجبور به ترک مزارع و خانههایشان شدند؛ حالا اما دادگاه ویژه اصل ۴۹ قانون اساسی، حکم به مصادره املاک بهائیها داده است. دادگاه تجدیدنظر نیز حدود شش ماه پیش در روندی که در آن وکلای بهائیان حتی اجازه دیدن پرونده را هم نداشتند، رای دادگاه بدوی را تایید کرد. طبق این رای، «ستاد اجرایی فرمان امام خمینی» که تحت کنترل علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران است، املاک مصادرهشده را در اختیار خواهد داشت.